Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Η καθηγήτρια του ΓΕΛ Σερβίων κ. Ολυμπία Τσικαρδάνη τιμώμενο πρόσωπο στο Γυμνάσιο Λευκοπηγής για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!

Γράφει η Μαρία Κοντούλα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Λευκοπηγής:
“Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Λευκοπηγής τιμήσαμε την Παγκόσμια ημέρα ποίησης. Τιμώμενο πρόσωπο η εκπαιδευτικός -ποιήτρια κα. Ολυμπία Τσικαρδάνη . Παρούσες η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα και η Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης κα. Αγνή Παπακώστα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Είχαμε την μεγάλη τιμή να μας επισκεφτεί και να μας μιλήσει για το έργο της η εκπαιδευτικός-ποιήτρια κα. Ολυμπία Τσικαρδάνη.
 
Συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας την πορεία της σαν ποιήτρια ,τις δυσκολίες, την πηγή έμπνευσης και για τον λόγο και την σημασία του . Στην συνέχεια απήγγειλε κάποια από τα ποιήματα της και παρότρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες να γράψουν κάτι δικό τους και να το απαγγείλουν στην ολομέλεια. Όλοι και όλες που συμμετείχαμε στην εκδήλωση θέλουμε να την ευχαριστήσουμε για τους νέους ορίζοντες στο όνειρο και στην έκφραση που μας άνοιξε.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό κοινό που συμμετείχαν δημιουργικά , απευθύνοντας ερωτήσεις και αναζητώντας απαντήσεις μέσα από τα τόσο γλαφυρά λόγια της και Τσικαρδάνη, η οποία τους ενέπνευσε ,τους κινητοποίησε και τους ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, του ποιήματος, της δημιουργικής γραφής.
Ο ενθουσιασμός μεγάλωσε όταν η ποιήτρια χάρισε δύο αντίτυπα του έργου της σε δύο μαθητές ,ύστερα από κλήρωση. Επίσης από σήμερα η βιβλιοθήκη του σχολείου μας εμπλουτίστηκε με τα βιβλία της και Τσικαρδάνη που αφιέρωσε στο σχολείο μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας