Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και ενημέρωσηςστον χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Σερβίων

Με την τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και ενημέρωσης ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες αναστήλωσης του Δυτικού Πύργου στον χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Σερβίων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

 

Μετά από αρκετούς μήνες εργασιών και με γνώμονα τον σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του μνημείου, έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποκατάσταση του πύργου στην αρχική του μορφή.

 

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, τοποθετήθηκαν ειδικά σχεδιασμένες πινακίδες πληροφοριών και ενημέρωσης μπροστά από τα μνημεία, προσφέροντας ουσιαστική πληροφόρηση στους επισκέπτες σχετικά με την ιστορία και τη σημασία του κάθε μνημείου. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού, ενώ παράλληλα προωθεί την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου.

 

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, συνεχίζοντας να εργάζεται σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος του Δήμου Σερβίων. 










 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν τέσσερα χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή σκυλοβρίστηκε με την Βυζαντινή Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Σήμερα αρχίσανε οι ευχαριστίες και τα κολακευτικά λόγια. Αν κάποιος πάει στο Κάστρο θα διαπιστώσει ότι και ο διπλανός πύργος βρίσκεται σε τρισάθλια κατάσταση και είναι ετοιμόρροπος να πέσει ολοκληρωτικά. Ευχόμαστε σε ένα νέο σκυλόβρισμα μπας και συγκινηθεί κανείς και τον αναστηλώσει και αυτό γιατί η δημοτική αρχή έχει τεράστια εμπειρία σε μηνύσεις κατά των πολιτών και της αντιπολίτευσης που ορθώνουν ανάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπεσαι για την πλήρη εγκατάλειψη,οι πινακίδες μας μάραναν.Απορώ πώς όλοι προεκλογικά υποψήφιοι Δήμαρχοι αναφέρονται στα κάστρα και στο φαράγγι.Εσύ Ελευθερίου άστο,μηδέν εις το πηλίκον μιά και είσαι μαθηματικός.ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν ο χειριστικός άνθρωπος κακοποιεί όσους μπορεί αλλά μπροστά στους έχοντες εξουσία είναι σκυλάκι καναπε

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Αυτό το κατάλοιπο της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας, όταν διοικούσαν ακόμα αγάδες και βεζίρηδες, ας το εγκαταλείψουμε επιτέλους, κάποια στιγμή.

Ευχαριστίες εκφράζουμε για ιδιωτικές δωρεές και εθελοντική προσφορά. Για αυτονόητες συμβατικές υποχρεώσεις και ειδικά για σταγόνες στην καυτή πέτρα, απαιτούμε περισσότερα και ειδικά έλεγχο με τους προϋπολογισμούς.

Και οι πινακίδες καλές και η αποκατάσταση του πύργου καλή, αλλά το ζήτημα της Καστροπολιτείας οφείλει να αντιμετωπιστεί ολιστικά με γενικό πρόγραμμα αναβάθμισης, χωρίς μπαλώματα και αποσπασματικές παρεμβάσεις που γίνονται με ταχύτητα χελώνας.

ΥΓ. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα αντέξουν και οι πινακίδες από τους γνωστούς άγνωστους.

Το Προφίλ μας