Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Έκρηξη προέδρων και κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων Αιανής για την κατάργηση του ληξιαρχείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση

Πρόεδροι και κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Αιανής βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για το θέμα που έχει ανακύψει με την κατάργηση του ληξιαρχείου. Το κλίμα ήταν τεταμένο εξαρχής με κατοίκους να επιμένουν ότι η κατάργηση του ληξιαρχείου αποτελεί ειλημμένη απόφαση δημάρχου.
Μάλιστα τοπικός σύμβουλος της Αιανής επικοινώνησε με το υπουργείο και πληροφορήθηκε ότι μπορεί ο δήμαρχος να αποφασίζει για κατάργηση ληξιαρχείων και αναμένουν και άλλες τέτοιες προτάσεις για την κατάργηση των ληξιαρχείων και άλλων ενοτήτων, γιατί με μια πρόταση δεν μπορεί να υπάρχει ΦΕΚ. Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρχε και ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Είναι παράνομη η απόφαση ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος εκφράζοντας το θυμό του. “Για να καταργήσεις τα ληξιαρχεία πρέπει να γίνει τροποποίηση του οργανισμού άρα χρειάζεται διαβούλευση”. Και ο κ. Μητσιάκος τόνισε ότι τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια τους καλόπιασαν με την ιστορική έδρα του δήμου ζητώντας ανάκληση της απόφασης, διαφορετικά θα κατασκηνώσουν στο δημαρχείο.

Αναφέρθηκε από προέδρους ότι εξυπηρετούνται 2.500 με 3.000 κατοίκους και δεν μπορεί να γίνει αποκέντρωση με τέτοιες αποφάσεις. “Ζητάμε τη σωστή απάντηση, την αλήθεια. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο δήμαρχος και να φέρει τελεσίδικη απόφαση για το ληξιαρχείο. Έπρεπε να γίνει διαβούλευση” ανέφερε ο κ. Βαβλιάρας, πρόεδρος της Αιανής.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξήγησε ότι το θέμα θα έρθει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση της συμπολίτευσης, κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους παριστάμενους και ανέβασε εκ νέου τους τόνους. Η επιλογή να κλείσουν τα ληξιαρχεία δεν είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου, αλλά δημάρχου εξήγηση ο Λάζαρος Μαλούτας προτείνοντας να τοποθετηθεί ο δήμαρχος.

“Δεν ενημερώσατε κανέναν ότι θα έρθετε” είπε ο δήμαρχος. Λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει σε δηλώσεις του: “Έχουμε στείλει επιστολή στο υπουργείο. Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τη δημοτική αρχή. Στείλαμε στο υπουργείο για να δούμε τις προθέσεις του για όλα τα ληξιαρχεία από τη δημοτική αρχή”. “Χωρίς απόφαση από το υπουργείο δεν μπορεί να καταργηθεί το ληξιαρχείο τόνισε. “Θα περιμένουμε να φέρουμε το θέμα στο Δ.Σ. Το έγγραφο στο υπουργείο δεν είναι η απόφαση”.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας