Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 9η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87),  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023 (Α΄ 163),  στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων,
επί της οδού Α. Παπανδρέου, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 16:00, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.            Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτης σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

2.            Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

3.            Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

4.            Διαπίστωση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

5.            Έγκριση 1ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ

6.            Λήψη απόφασης περί εξουσιοδότησης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και υπαλλήλου του Δήμου ως υπολόγων – διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού (πάγιας προκαταβολής) που τηρεί ο Δήμος στην Εθνική Τράπεζα.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

7.            Έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία ‘’Ελευθερίας 10ης Οκτωβρίου 1912’’  Σερβίων .

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

8.            Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων».

Εισηγητής :  Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., κα Παπαδοπούλου Ευθ.

9.            Τροποποίηση της αριθμ. 6/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς ΜΕΡΟΣ Β΄ - έγκριση σχεδίου σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερβίων και Δήμου Κοζάνης, για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.5021/2023.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

10.          Τροποποίηση της αριθμ. 18/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, σχετικά με την υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Κοντογεωργάκη.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

11.          Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί δημοτικής οδού στη Δημοτική Κοινότητα Λευκάρων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

12.          Λήψη απόφασης περί μεταβίβασης αρμοδιότητας έγκρισης παρατάσεων Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Προμηθειών, Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

13.          Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Σερβίων με τον αναπληρωτή του στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κοζάνης με διακριτικό τίτλο ‘‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

14.          Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Εγγραφών και Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

 

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΑΡΑΜΗΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλο το ενδιαφέρον στο Στρατόπεδο Σερβίων, Πράσινο οικολογικό πάρκο θέλουν να το κάνουν για αυτό τον λόγο ζητήσαν την αγορά του οικοπέδου στον μύλο του Αλβανού για να στεγάσουν όλα τα οχήματα. Πλήρωνε Σερβιώτη τις ματαιότητες και τις προμήθειες μερικών που νοιάζονται δήθεν για το καλό του τόπου. Όσον αφορά, το κατά τα άλλα, δεξιό χωρίο του Λιβαδερού πώς να το κάνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ σας χτύπησε την πόρτα τελευταία στιγμή … τώρα πείτε καληνύχτα στο δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπετε στα παλιά του παπούτσια του "δημοκράτη" η καθολική εναντίωση των ελατιωτων και των Λιβαδεριοτων
Το κερασάκι η απείθειας ανάθεση μελέτης σε μαθητή του φροντιστηρίου! Ούτε καν μια δύο άλλες μελέτες έστω για τα προσχηματα
Μπράβο καλλιοπη

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά στο Λιβαδερό τα 44.000 συνολικά δασικά στρέμματα ανήκουν ακόμα από Τούρκικα φιρμάνια στους πολίτες του Λιβαδερού. Όταν έγινε το κτηματολόγιο θες από αμέλεια, θες από αδυναμία πολλά από αυτά δεν δηλώθηκαν από πολίτες έτσι στην μελέτη από τα 44.000 στρέμματα δηλώθηκαν μόνο τα 13.000 περίπου και αυτά πάλι είναι μπερδεμένα. Κάποιος το σφύριξε αυτό στους ειδικούς επιστήμονες και με βάση ένα νόμο που λέει ότι δεν δηλωθεί από δασική έκταση αυτομάτως περνά στον δήμο γίνετε με απευθείας ανάθεση η διαχειριστική μελέτη από μαθητή του φροντιστηρίου. Τώρα θα μπορεί ο δήμος να δημοπρατεί τεράστιες εκτάσεις δάσους σε ιδιώτες όπου τα κέρδη θα περνάνε στα ταμεία του Δήμου στα Σέρβια και όχι στην κοινότητα του Λιβαδερού και φυσικά το προεδρείο του χωριού δεν θα έχει τον πρώτο λόγο. Το ίδιο και σε Ελάτη και σε Μεταξά. Άσε στον Μεταξά είναι η τοποθεσία Απαγορευμένο όπου χρησιμοποιείτε για καταφύγιο άγριων ζώων, αυτό το γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί. Όλη αυτή την έκταση με την διαχειριστική μελέτη θα την κάνουν για φωτοβολταϊκά. Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμαρχος απέκοψε όλα τα χωριά των Καμβουνίων από το φυσικό αέριο. Τα απέρριψε γιατί σου λέει να μην συγκρουστούν οι εταιρίες φυσικού αερίου με τις ξυλουργικές και τις φωτοβολταϊκές. Άσε που όταν θα αρχίσει το ξερίζωμα του δάσους θα αρχίζει να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις για φτηνή καύσιμη ύλη ή ηλεκτρική ενέργεια ανταποδοτική από τις εταιρείες που θα στήσουν πανελάκια στο ξεριζωμένο δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στους ψηφοφόρους του. Ειδικά στο Λιβαδερό. Πολύ φτηνοι. Ξέρουν γιατί β

Γ/πονος είπε...

Ποιος να είναι άραγε αυτός που το σφιριξε στους ειδικούς επιστήμονες 22:43?Δεν έχει ονοματεπώνυμο?

Ανώνυμος είπε...

Τη δικαιώματα έχει το μοκρο στην γη του λεβαδερου το δάσος είναι της άκρης το είχε εξαγοράσει ο αρματολος γκανταρας

Ανώνυμος είπε...

20/4/24 14:07

Αυτός που το σφύριξε είχε προσληφτεί από τον Δήμο ως Phd ειδικός επιστημονικός συνεργάτης, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα ΔΗμοκρατία είχε άλλη γνώμη γι' αυτό και τον αντικατέστησε.

Το Προφίλ μας