Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Φωτοβολταϊκά στην λίμνη Πολυφύτου

Του Ξενοφών Βαϊζογλου

Ολονύκτιο γλέντι των κατοίκων των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού,  για την μεγάλη επένδυση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού στην λίμνη Πολυφύτου ισχύος 4630
MW.

            Η μεγάλη αυτή επένδυση αποφασίσθηκε σε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Σερβίων και Βελβεντού στις 31 Ιανουαρίου 2024, η δε αδειοδότηση από την ΡΑΕ εγκρίθηκε  στις  29 Φεβρουαρίου 2024.

            Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκίνησαν χθες τα χαράματα και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν την δύση του ηλίου, εργάσθηκε με ιδιαίτερο ζήλο το σύνολο των δημοτών των δύο Δήμων.

            Μετά το πέρας των εργασιών στον χώρο, που γίνονται τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, στήθηκε γλέντι με την ποντιακή ορχήστρα του κ. Γιάννη Βελισσάρη  και  προσφέρθηκαν τοπικά πεντανόστιμα εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν  σε συνεργασία οι δυο Σύλλογοι Γυναικών των Σερβίων και Βελεβεντού. 

            Πριν  το γλέντι στις ομιλίες τους  οι Δήμαρχοι  ο κ. Ελευθερίου Χρήστος και ο κ. Στεργίου Μανώλης αναφέρθηκαν  στην επιτυχία τους  να ακυρώσουν τις άδειες που είχαν λάβει οι εξ Αθηνών επιχειρηματίες  και να εγκαταστήσουν οι ίδιοι σε πολύ σύντομο χρόνο τα φωτοβολταϊκά.

            Ακόμη αναφέρθηκαν στα οφέλη, από τα κέρδη της επένδυσης, τα οποία εξασφαλίζουν  στους δημότες τους, για τα επόμενα χρόνια μια πλουσιοπάροχη ζωή.

            Προκειμένου η Νεράιδα να παραμείνει το τουριστικό χωριό με την πανέμορφη θέα, οι δυο Δήμαρχοι φρόντισαν να μην εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά  πάνελ εκατέρωθεν της γέφυρας.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

Ξενοφών Βαΐζογλου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Βαιζογλού το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τα βάζει με τους Σερβιώτες, τα Σέρβια γιατί να πάνε στην Νεράιδα ? Πριτς μαρτς …

Ξενοφών Βαΐζογλου είπε...

Καλημέρα
κ. Ανώνυμε αν αυτό που σχολιάζετε καταλάβατε, τότε απέτυχα με το Πρωταπριλιάτικο άρθρο μου.
Το αν ενδιαφέρομαι για την περιοχή μας και ειδικότερα για τα Σέρβια το έχω δείξει έμπρακτα, ένα από αυτά είναι στην σελίδα μου visitneraida.gr, έχω ξεχωριστή σελίδα προβολής για τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι πρωταπριλιάτικο, αλλά δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα. Η λίμνη είναι της ΔΕΗ και αμα θέλει να βάλει φωτοβολταικά, θα βάλει και δεν θα ρωτήσει κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ξενοφώντα, στις μέρες που ζούμε και βιώνουμε όλα αυτά τα ανώμαλα που συμβαίνουν ειδικά στον Νομό Κοζάνης, νομίζω πως είναι περιττό μόνο και μόνο για καταναλωτική προβολή να δημιουργούμε εντυπώσεις με πρωταπριλιάτικα αστεία σε όλους τους πολίτες του Δήμου Σερβίων πάνω σε τόσο ευαίσθητα θέματα. Στο τέλος του σχόλιου μου σας έγραψε και το Πρίτς Μάρτς. Αυτό δεν το γνωρίζετε πότε το λέγαμε ? Το λέγαμε την πρωταπριλιά αλλά το λένε και οι βοσκοί στα κατσίκια. Μάλλον προς το δεύτερο συγκλίνω.

Το Προφίλ μας