Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δήμος Σερβίων: Ανοίγοντας τον δρόμο για Τοπική Ανάπτυξη - Υποβολή Προτάσεων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017-2021

Ο Δήμος Σερβίων δείχνει τη δέσμευσή του για τη συνεχή προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση δράσεων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

 

Με αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Σερβίων έχει υποβάλει προτάσεις στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2017-2021.

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερβίων υπέβαλε προτάσεις για τις εξής δράσεις:

 

1.         Μελέτη Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σερβίων: Στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα προωθήσει τον τουρισμό στην περιοχή μας.

2.         Υποστήριξη Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Σερβίων: Αυτή η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

3.         Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων έτους 2024 στο Δήμο Σερβίων: Σκοπός είναι η προώθηση του πολιτισμού και η ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού πλούτου.

4.         Συντήρηση – Επισκευή Ομβροδεξαμενής στην περιοχή Μπρουσιάνα του Δήμου Σερβίων: Αναβάθμιση της υδροδοτικής υποδομής της περιοχής.

5.         Συντήρηση – Επισκευή Κοινοτικού Καταστήματος Λιβαδερού: Ανακαίνιση και βελτίωση των δημόσιων κτιρίων της περιοχής.

6.         Προμήθεια Αντλιών για Εκσυγχρονισμό Δικτύου Ύδρευσης: Βελτίωση της υδροδοτικής υποδομής του Δήμου Σερβίων.

7.         Συντήρηση Κοινοτικού Ιατρείου Ιμέρων: Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

8.         Συντήρηση – Επισκευή Λουτρού WC Χώρου Συνάθροισης Λιβαδερού:Αναβάθμιση των υποδομών υγιεινής στην περιοχή.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου τόνισε: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υποβολή των προτάσεων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την περίοδο 2017-2021. Αυτό αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας και την προαγωγή της τοπικής ανάπτυξης. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν εστιάζουν σε ουσιαστικά έργα, όπως η αναβάθμιση της υδροδοτικής υποδομής, η υποστήριξη της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και η προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού μας. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου οι δημότες μας μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας».

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


1. Μελέτη Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σερβίων: Στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα προωθήσει τον τουρισμό στην περιοχή μας.

2. Υποστήριξη Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Σερβίων: Αυτή η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Οι δράσεις ποιες είναι; Αυτά είναι άξονες. Οι δράσεις που είναι; Πώς ακριβώς θα επιτευχθούν αυτά; Κάποιον πτυχιούχο από πανεπιστήμιο σε διοίκηση, μάρκετινγκ, οικονομικά, περιφερειακή ανάπτυξη δεν έχετε ; Όλοι οι 220 επιστήμονες έκατσαν και έγραψαν αυτή την σαχλαμάρα;
Όσο για τα άλλα είναι για γέλια. Κάθε χρόνο γίνονται συναυλίες και ο ποδηλατικός γύρος και αγώνας αιωροπτερισμου. Πραγματικά καθρεπτακια σε ισγενεις

Ανώνυμος είπε...

Κανένα από τα παραπάνω έργα δεν εξασφαλίζει θέσεις εργασίας σε πολίτες του Δήμου Σερβίων. Το μόνο που εξασφαλίζει είναι αναθέσεις σε εργολάβους και νόμιμες προμήθειες από την εκτέλεση του έργου. Όπως καταλαβαίνουμε όλη η στρατηγική του Δήμου εστιάζεται μόνο στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για έργα που δεν έχουν σχέση με την εκσυγχρόνιση των υφιστάμενων απαρχαιωμένων υποδομών του Δήμου Σερβίων. Με την ευκαιρία και με τα όσα λέχτηκαν στα δημοτικά συμβούλια ο Δήμος θέλει να εντάξει την έκταση του στρατοπέδου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την δημιουργία πράσινου ενεργειακού πάρκου. Επιπλέον αναζητά χρήματα για την διεξαγωγή των φετινών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων δήθεν για την προώθηση του πολιτισμού του τόπου. Η πόλη καθημερινά αδειάζει και πλέον φανερά με τα όσα σχεδιάζετε είσαστε υπεύθυνοί για την φυγή των νέων προς τις μεγαλουπόλεις και προς το εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια
Περφέρεια δώστε μας λεφτά να κάνουμε συναυλίες με δωρεάν είσοδο, να συνδράμουμε στο αιωροπτερικό πρωτάθλημα που διεξάγεται 25 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
γιατί ξεμείναμε
Κατά τα άλλα μιλάμε για δράσεις με προοπτική! αναπτυξιακες! επισκευή σε κτήριο που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!
Στο μεταξύ ξανασυζητάνε για χωματερή αμιάντου αλλά το θέμα κάνει τζιζ και ο ελευθερίου τι να πει; πάλι θα κάνει δεν είδα δεν άκουσα! όπως με το μάνα νερού. όπως πρόπερσι με το χυταμμ στα μαβε όπου έφαγαν 6 ώρες βρίζοντας πολίτες

Το Προφίλ μας