Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Με με γάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές διεξήχθει ο 1ος Ορεινός αγώνας δρόμου Kastra Mountain Trail στα Σέρβια .

Από το http://cerbiwnfrouros.blogspot.com/
Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία   (άνω των 700) από πολλά μέρη της Ελλάδας , διεξήχθη την Κυριακή 14 Απριλίου 2024  με μεγάλη επιτυχία ο 1ος  Ορεινός Αγώνας Δρόμου  Kastra Mountain Trail ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣ στην Πόλη των Σερβίων. Με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Σερβίων (Πλατεία Νίκης - 10ης Οκτωβρίου 1912) οι δρομείς και πεζοπόροι  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομορφιά της Βυζαντινής Καστροπολιτείας αλλά και τον χώρο που την περιβάλει.

    Η εκκίνηση δόθηκε για τον μεγάλο αγώνα των 14 χιλιομέτρων στις 10:20 πμ αφού κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Θεόδωρου Χατζή που είναι  αφιερωμένος και ο αγώνας.  Ακολούθησε  στις 10:30 πμ  η εκκίνηση του αγώνα των 4 χιλιομέτρων και τέλος στις 10:40 πμ  η  εκκίνηση του αγώνα του 1,2 χιλιομέτρων των μικρών παιδιών. Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο κ. Σταθόπουλος Δημήτριος.

   Πρώτος  στον αγώνα των 14 χιλιομέτρων τερμάτισε με χρόνο 1:18:30 ο Σερβιώτης Γιάννης Πεκόπουλος  , ενώ πρώτος στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων τερμάτισε με χρόνο 0:30:50 o Αμβρόσιος  Δημητριάδης από την Πτολεμαΐδα.

    Ακολούθησε η βράβευση των δρομέων ανά κατηγορία , η τιμητική πλακέτα στην σύζυγο και τον γιό του αείμνηστου φίλου μας  Θεόδωρου Χατζή  , αλλά και η βράβευση των φορέων που βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα.

    Να συγχαρούμε τον Δήμο Σερβίων , τους Τρεχαλάκηδες , όλους τους Συλλόγους , Φορείς  και εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή  αυτού του αγώνα  τιμής αλλά και  προβολής του τόπου μας. Να ευχηθούμε στην καθιέρωση του κάθε χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι ο ΤΕΟ μας βλέπει από εκεί ψηλά και χαίρεται.

  Ακολουθεί βίντεο από την εκκίνηση και τερματισμό του αγώνα καθώς και συνέντευξη των δύο πρώτων νικητών αλλά και η απονομή των μεταλλίων :    

ΒΙΝΤΕΟ   ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ KASTRA MOYNTAIN TRAIL ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΙΣ 14-04-2024.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A84%CE%A5146%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%A80%CE%97


Συγχαρητήρια στους Εθελοντές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στον αγώνα. Ήταν μία υπέροχη ημέρα για την πόλη μας. Από όσα διαβάζουμε ο Δήμος συνέβαλε με το ποσό των 8.000 ευρώ. Στη Διαύγεια οι 4.000 ευρώ πήγαν σε δωρεά προς τον σύλλογο .. όπου εκεί ο ‘’εθελοντισμό’’ ήταν τεράστιος και τα υπόλοιπα 4.000 ευρώ (μπλουζάκια, μετάλλια, νερά, αναψυκτικά, αναλώσιμα, αναμνηστικά κ.α) πήγαν στον κυρ Μπάμπη και στο παρεάκι που σε λίγο θα δημοσιευτούν και τα σχετικά τιμολόγια. Του χρόνου ευχόμαστε η εκδήλωση να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και αυτή την φορά την διοργάνωση να την αναλάβει η Ομοσπονδία Ελληνικού Στίβου, με δικούς της χορηγούς και χρηματική συμμετοχή όπως γίνεται σε όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τότε θα φανεί η γύμνια όλων των δημοτικών αρχών που περάσανε από τα Σέρβια οι οποίες επενδύσανε μόνο σε ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί αυτά αφήνουν προμήθειες κάτω από το τραπέζι, και δεν μερίμνησαν για την ανάπτυξη πραγματικών υποδομών σε όλο τον Δήμο Σερβίων. Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση. Συγκινούμαι επιπλέον, επειδή με τον Θοδωρή καθόμασταν στο ίδιο θρανίο στο Γυμνάσιο.

Μιας όμως και μιλάμε για αθλητισμό και προβολή της ιδιαίτερης Πατρίδας μας, θα ήθελα να ρωτήσω:

Σ'αυτή τη λίστα γιατί δεν είμαστε;

Τρανταχτή απουσία της Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά των Σερβίων. Από την Κεντρική Μακεδονία πώς θα πάει στην Ηγουμενίτσα, μέσω Σκοπίων; Από πού θα περάσει;

Κι όμως...

Μας θεωρούν ανύπαρκτους, διότι εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα. Βρίσκουν και τα κάνουν.

Μεγάλη ευθύνη και των Δήμων και της Περιφέρειας.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/04/OTR_120224.pdf

Το Προφίλ μας