Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Τι λέει για τον πρώτο τοκετό με COVID-19 στην Ελλάδα η δ/ντρια του “Αττικόν” – Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα και τον φόβο για τον κορωνοϊό COVID-19 που έχει επισκιάσει τα πάντα, η είδηση ότι ένα βρέφος ήρθε στον κόσμο αψηφώντας τον θάνατο, δίνει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Η ομάδα του "Αττικόν" που πέτυχε τον μεγάλο άθλο δέχθηκε σήμερα τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. 
Φορώντας τις ειδικές προστατευτικές στολές που δυσχεραίνουν πολύ την ελευθερία κινήσεων και αψηφώντας τον κίνδυνο να κολλήσουν και οι ίδιοι, η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα του νοσοκομείου “Αττικόν” τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο προστασίας, κατάφερε να φέρει
στον κόσμο με καισαρική τομή, ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους  4140 γραμμαρίων.
Η καθηγήτρια μαιευτικής – γυναικολογίας και διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του “Αττικόν”, Σοφία Καλανταρίδου και η ομάδα της δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που τους συνεχάρη για το κατόρθωμά τους.
Δείτε τι λέει στο iatropedia.gr για τον μεγάλο άθλο που πέτυχε η ομάδα της.







- Τι δυσκολίες είχε αυτός ο τοκετός και πως ήρθε εις πέρας;

Την γυναίκα αυτή την παρακολουθούσαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Την Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα γρίπης με δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Την ήλεγξαν για τον κορωνοϊό και βρέθηκε θετική και η ίδια και ο σύζυγός της. Ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ να έρθει να γεννήσει στο “Αττικόν” γιατί ήταν σε παράταση κύησης. Ήταν 40 εβδομάδες και μία ημέρα. Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης που έχουμε φτιάξει.

- Το οποίο ποιο είναι;

Οι γιατροί που εφημέρευαν φορώντας τις κατάλληλες στολές και παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα και το αναισθησιολογικό τμήμα και το μαιευτικό προσωπικό και η προϊσταμένη η κα. Αλεξίου, κάναμε τοκετό με την καισαρική τομή. Το μωρό ήταν βάρους περίπου 4 κιλών.

- Είχε κάποια ιδιαιτερότητα ο τοκετός ή διεκπαιρεώθηκε όπως όλοι οι άλλοι τοκετοί με καισαρική τομή;

Το θέμα είναι ότι οι γιατροί που έκαναν την καισαρική τομή ήταν ντυμένοι με τις κατάλληλες στολές για να μην κολλήσουν. Αυτό είχε μια δυσκολία, αλλά πήγαν όλα πάρα πολύ καλά.

- Το μωρό είναι καλά στην υγεία του;

Το πρώτο τέστ είναι αρνητικό, αναμένεται το δεύτερο. Όμως από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι δεν μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί, γι' αυτό και το μωρό νοσηλεύεται στα πρόωρα για να μην έρθει κοντά με τη μητέρα και κολλήσει.

- Η μητέρα πως είναι στην υγεία της;

Βρίσκεται σε ειδική πτέρυγα στο νοσοκομείο, όπου βρίσκονται με αρνητική πίεση και άλλοι ασθενείς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό και την παρακολουθούμε κι εμείς για την πορεία της λοχείας της

- Επικοινώνησε μαζί σας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ναι μας ρώτησε για την κατάσταση της υγεία της μητέρας και του βρέφους και έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό

- Συγχαρητήρια κι από εμάς!

Ευχαριστούμε πολύ!
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον τοκετό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας