Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων

Το «τερμάτισαν» χτες η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την υποκρισία στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες για τα τεράστια κενά στο σύστημα
Υγείας.
Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αλλά κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη -και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας- δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.
Όλα τα αλλά έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Σημειώνουμε, ξανά, πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.


31/3/2020
Το Γραφειο Τυπου
της ΕΠ Δυτικης Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας