Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Μακεδονίας: Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται…

Φαίνεται ότι η παραπάνω λαϊκή παροιμία ταιριάζει γάντι σε όσους προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης – κεφαλαίου. Ο λόγος για την περιφερειακή αρχή και ορισμένες από τις δημοτικές αρχές της περιοχής (Βελβεντού, Δεσκάτης) που βρήκαν ευκαιρία, αυτή την κρίσιμη για το
λαό και τη χώρα περίοδο λόγω πανδημίας, για να προωθήσουν τις διάφορες «πράσινες μπίζνες» στην ενέργεια, τα σχέδια της «απολιγνιτοποίησης». Έτσι σε διάφορα δημοτικά συμβούλια που γίνονται «δια περιφοράς» υπάρχει ως θέμα «η συμμετοχή του Δήμου στην Ενεργειακή Κοινότητα μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Πίσω από τις «Ενεργειακές κοινότητες», νέα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια για το λαό
Η σύσταση και λειτουργία "Ενεργειακών Κοινοτήτων" στη χώρα μας, βάσει νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μέρος της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» για την εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις για "αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας", "την πράσινη ανάπτυξη", κ.ά., το νέο "φρούτο" των "Ενεργειακών Κοινοτήτων" αποτελεί "χρυσωρυχείο" για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο των ΑΠΕ, οι οποίοι θα απολαμβάνουν επιπλέον σκανδαλώδεις παροχές (επιδοτήσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, εγγυημένες τιμές, δανειοδοτήσεις και προνομιακή ένταξη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νόμου και προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κ.ά.).
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετοι με τις "Ενεργειακές Κοινότητες", καθώς αυτές είναι το "όχημα" κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, με προκάλυμμα την "αλληλέγγυα οικονομία". Με μαθηματική ακρίβεια, η απελευθέρωση της Ενέργειας – και μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων – θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό.
Είναι ζωντανές οι επιπτώσεις από την επιβολή του λεγόμενου «φιλοπεριβαλλοντικού» χαρατσιού για τις ΑΠΕ, που οδήγησαν στην εκτόξευση των τιμολογίων ηλεκτρισμού στη χώρα μας, τις ανεμογεννήτριες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στα βουνά της χώρας και τις φωτοβολταϊκές επενδύσεις, που οδήγησαν στη χρεοκοπία χιλιάδων μικροεπενδυτών, με κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Θεωρούμε ότι τα σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών.
Αν νομίζει η περιφερειακή αρχή, οι δημοτικές αρχές και όσοι τους κάνουν πλάτες, ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, τα αντιλαϊκά τερατουργήματά τους, με fast track διαδικασίες, είναι βαθιά γελασμένοι.

Κοζάνη, 25/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας