Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κοζάνης

Καμία δίωξη στους 6 συνδικαλιστές που παλεύουν ενάντια στις νοθείες και τον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος από την συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Συμπαράσταση στα δικαστήρια Κοζάνης στις 9:00πμ
Συνάδελφοι
Η «βαριά βιομηχανία» διώξεων ταξικών συνδικαλιστών αγωνιστών, που δεν σκύβουν το κεφάλι
απέναντι στους μεγαλοεργοδότες και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, πρέπει να συναντήσει την αντίδραση των εργαζομένων.
Οι διώξεις συνεχίζονται πανελλαδικά, ύστερα από το συνέδριο παρωδία που πραγματοποίησε η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ με ΜΑΤ και μερικούς δεκάδες νόθους αντιπροσώπους για να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αυτοί οι συνδικαλιστές που έβαλαν πλάτη να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού, να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, να περιοριστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία κοκ.
Η πλειοψηφία του ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα εκείνων των δυνάμεων που έκαναν επάγγελμα την απεργοσπασία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλαν στο να μην κουνηθεί φύλλο απέναντι στις πολιτικές που διέλυσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιδίωξαν και επιδιώκουν να κρατηθούν στις καρέκλες τους με νοθείες, συνέδρους φαντάσματα, με σωματεία με ανύπαρκτη δράση.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τις νοθείες και τις παρατυπίες. Για αυτό με συνέπεια οι αντιπρόσωποι του στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, μαζί και με άλλους αντιπροσώπους και από άλλα σωματεία, πάλεψε ώστε και στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο εργατών που θα ακουστούν τα προβλήματα, οι αγωνίες των εργαζόμενων, προτάσεις και διεκδικήσεις για την βελτίωση των αγώνων του εργατικού κινήματος.
Αντίθετα οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με νόθους αντιπροσώπους επιδίωκαν να κάνουν τότε (βλ 2018) ένα συνέδριο fast truck χωρίς διαδικασίες, χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων όπως προβλέπει το καταστατικό του Ερ. Κέντρου, με ψηφοφορία για την εφορευτική επιτροπή σε ένα χαρτόκουτο και αφού δεν είχε προηγηθεί νομιμοποίηση αντιπροσώπων! Αυτό βάφτισαν βία και παρεμπόδιση!
Η σημερινή κατάσταση έχει φτάσει στο απόλυτο τέλμα και το επόμενο διάστημα θα πάρει ακόμα πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά. Τα ηλεκτρονικά μητρώα, το φακέλωμα των εργαζόμενων, τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία όπως και όλα αυτά που αντιμετώπισαν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ταυτοποιούνταν από την αστυνομία για μπουν στο συνέδριο, η απαγόρευση διαδηλώσεων, είναι εικόνα από το μέλλον, την οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε.
Η μάχη που δίνουμε για να μην υποταχθεί το εργατικό κίνημα είναι μάχη για την ζωή μας και την προστασία των εργατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να εγκαταλείψουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που δεν έχουν άλλωστε να προσφέρουν και τίποτα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους.
Κοζάνη 10.3.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας