Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Εκλογές στο Ρύμνιο του Δήμου Κοζάνης μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου- Δεκτή η πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης η οποία προωθήθηκε από τους Βουλευτές του Νομού

Του Ζήση Πιτσιάβα
Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Τοπική Κοινότητα του Ρυμνίου, του Δήμου Κοζάνης, μετά την τραγική απώλεια του αείμνηστου Προέδρου του χωριού, Νίκου Αρβανίτη, έρχεται να δώσει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίοι ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.
Στο νομοσχέδιο αρχικώς δεν υπήρχε πρόβλεψη νέων εκλογών για τις μικρές κοινότητες όπου «κενώθηκε» η θέση του Προέδρου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Ρυμνίου να μην εκπροσωπούνται θεσμικά στο Δήμο Κοζάνης και να προσπαθούν να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που προέκυπτε με εθελοντική δράση και με πολλές δυσκολίες.

Έχοντας θέσει πολλές φορές το ζήτημα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο Περιφερειακό, αλλά φυσικά και στους Βουλευτές, δεν υπήρξε κάποια λύση ενώ και ο ίδιος ο Λάζαρος Μαλούτας είχε επισημάνει το θέμα στον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στην Καστοριά χωρίς όμως να λάβει απάντηση.
Το αρχικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εντός Φεβρουαρίου δεν προέβλεπε λύση για τις τοπικές κοινότητες σαν το Ρύμνιο, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Δημάρχου Κοζάνης στους Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι προώθησαν την πρόταση στον Υπουργό η οποία έγινε αποδεκτή.
Έτσι στο άρθρο 12 η παράγραφος 8 προστίθεται η φράση «σε όσες περιπτώσεις κενώθηκε η θέση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και δεν είναι δυνατή η αναπλήρωση λόγω έλλειψης άλλου υποψηφίου», περίπτωση που καλύπτει το Ρύμνιο καθώς μοναδικός υποψήφιος το Μάιο του 2019 ήταν ο αείμνηστος, Νίκος Αρβανίτης.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 2 μηνών από τη δημοσίευση του Νομοσχεδίου στο ΦΕΚ και θα τις προκηρύξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Νόμο.
https://e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας