Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Μειωμένη η κίνηση του επιβατικού κοινού σε ΚΤΕΛ και Αστικά της Κοζάνης με το φόβο του κορωνοϊού- Μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις πραγματοποιούνται- Τήρηση όλων των κανόνων από τις διοικήσεις και απολυμάνσεις όπου χρειαστεί

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μειωμένη επιβατική κίνηση διαπιστώνεται σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Κοζάνης, το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποδίδεται ξεκάθαρα στο φαινόμενο της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της προστασίας ή του φόβου που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που έχει το ΚΤΕΛ Κοζάνης οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες όσων δεν γίνεται να αναβάλλουν τα ταξίδια τους, ενώ είναι δεδομένο πως όσοι δε χρειάζεται να ταξιδέψουν,
επιλέγουν να μη το κάνουν.
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ λαμβάνει τα μέτρα της, χωρίς κάποια επίσημη καθοδήγηση, έχει όμως επικοινωνήσει με τους αρμοδίους του Δήμου Κοζάνης ώστε τις επόμενες ημέρες να σταλεί κείμενο οδηγιών το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους οδηγούς.
Παράλληλα συνεννοήσεις γίνονται και με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό του χώρου των ΚΤΕΛ, ενώ ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και απολύμανση ακόμα και των λεωφορείων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί άτυπη Γενική Συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης και πρόληψης από μεριάς του ΚΤΕΛ Κοζάνης, ενώ έχει δοθεί εντολή σε όλους τους οδηγούς να ειδοποιούνται οι αρμόδιες αρχές αν διαπιστωθεί ύποπτο κρούσμα σε επιβάτη.
Πάντως οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα υποδειχθούν και συνιστούν ψυχραιμία και όχι πανικό.
Μειωμένη κίνηση διαπιστώνεται όμως και στα ΚΤΕΛ Αστικών, με τη διοίκηση να τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας και να έχει τοποθετήσει ειδικά αντισηπτικά τόσο στο σταθμαρχείο όσο και στα λεωφορεία. Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν και ειδικές ενημερωτικές αφίσες για την προστασία του επιβατικού κοινού, το οποίο δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς ακολουθούνται κατά γράμμα όλες οι οδηγίες που έχει λάβει η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας