Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Κίνηση με έντονο συμβολισμό: Ποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνοδεύουν τον Μητσοτάκη στον Έβρο

Στον Έβρο ταξιδεύει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει απάντηση στην ένταση και τα επεισόδια που προκαλεί η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα. 
Στον Έβρο ταξιδεύει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει απάντηση στην ένταση και τα επεισόδια που προκαλεί η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα

σύνορα. 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιδίδεται σε διπλωματικό μαραθώνιο προκειμένου να έχει την έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της. Μάλιστα στον Έβρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος έχει ζητήσει και την έκτακτη σύγκληση των υπουργών Εσωτερικών των χωρών μελών της Ε.Ε.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της παρουσίας των επικεφαλής της Ε.Ε. στον Έβρο ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter σχολίασε: «Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ».

Παρόλα αυτά τα κράτη της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, μέχρι στιγμής, την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Η γερμανική κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει κάνει κάποια δήλωση, αποφεύγει να καταδικάσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και αναμένει ότι τηρηθεί η συμφωνία της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.

Αντίθετα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και υποσχέθηκε άμεση βοήθεια προκειμένου «να προστατευθούν τα σύνορα».

Πηγή: https://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας