Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας

Την Παρασκευή, 28/2/2020, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε, για πρώτη φορά θεσμικά, με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αφορμή αποτέλεσε ο κίνδυνος από την επιδημική εξάπλωση του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του.


Ακολούθησε συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιορισμένης όμως διάρκειας και εύρους αφού, όπως δήλωσε ο Υπουργός, τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενης συνάντησης με τους Συντονιστές στο ΥΠΕΣ, η οποία θα λάβει χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα έχει συγκεκριμένη και αναλυτική θεματική ατζέντα.

Ωστόσο, ο Υπουργός άδραξε την ευκαιρία της συνάντησης για να διαβεβαιώσει τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, και μέσω αυτών όλους τους εργαζόμενους σε αυτές, για κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν. Πιο συγκεκριμένα:

·         Ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ότι, τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν επικοινωνιακά από κάποια μέσα. Άλλωστε κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα προσέκρουε στο Σύνταγμα και θα ήταν αντίθετο στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

·         Δεν αμφισβήτησε ποτέ το θεσμό των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθώς γνωρίζει πως, τόσο τα κριτήρια όσο και οι διαδικασίες επιλογής τους ήταν αξιοκρατικές και αδιάβλητες.

·         Είναι ο ίδιος επικεφαλής μιας μεγάλης προσπάθειας διοικητικής μεταρρύθμισης, με ολιστική αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων, η οποία είναι αναγκαία και απαιτεί γενικότερη συναίνεση για την επιτυχία της.

Δήλωσε πως οι Συντονιστές, ως στελέχη με πολυετή εμπειρία τριών έως πέντε χρόνων στη διοίκηση των φορέων τους, είναι αναγκαίο να παραστούν ως αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές εργασίας των αρμοδιοτήτων του δημοσίου άμεσα.

Οι Συντονιστές των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας διαβεβαίωσαν τον Υπουργό Εσωτερικών πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην προσπάθεια οριοθέτησης και αποσαφήνισης των διοικητικών αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά με πλήρη συνείδηση πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να τελεσφορήσει προς όφελος πολιτών και οργανισμών. Εν κατακλείδι επισήμαναν ότι, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι αποκαταστάθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας υψίστης σημασίας και ωφέλειας στον κορμό της Κεντρικής Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας