Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων με Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να προχωρήσει στην ακύρωσή της.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 
‘’Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη’’ υποστηρίζει με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενη 12 λόγους, ομάδα 64 έγκριτων επιστημόνων, νομικών, ιστορικών, διπλωματών, στρατηγών με Επιστολή της στον σημερινό νεοεκλεγέντα  Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να τη λάβει υπόψη και να προχωρήσει στην ακύρωσή της.

Την Επιστολή ολόκληρη μπορείτε να τη βρείτε και να τη διαβάσετε εδώ:


Για την ιστορία του ζητήματος υπενθυμίζω ουσιαστικές τοποθετήσεις για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να μην είχε συμβεί. Έπρεπε να ταπεινωθεί η Ελλάδα, για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Τα ισχυρά ξένα κέντρα αποφάσεων γίνονται όλο και πιο πιεστικά μπροστά σε ηγεσίες, που είναι έτοιμες στο υποχωρείν και παραχωρείν.

Υπενθυμίζω:
Την ανοικτή Επιστολή προς την (τότε) ΕΟΚ του Οδυσσέα Ελύτη για τη Μακεδονία: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. (Ανοικτή Επιστολή στην ΕΟΚ για τη Μακεδονία, Μάρτιος 1992).

Την Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος: ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018).

Την Επιστολή των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας, που την απευθύνουν στο σύνολο του πολιτικού μας βίου ως ‘’θερμότατη παράκληση’’: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018).

Τη Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια: ‘’Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Μετά από αυτό το μεγάλο ‘’ΝΑΙ’’ του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’. (Αθήνα, 12.6.2018, Μίκης Θεοδωράκης).

Την Έκκληση του ακατάβλητου Μίκη Θεοδωράκη στους 300 της Βουλής για την μη επικύρωση της Συμφωνίας: ‘’Μην προχωρήσετε σ' αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη’’. (Μίκης Θεοδωράκης, 19-1-2019. ‘’Τα Νέα’’).

‘’Το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’ διεπράχθη και μάλιστα από ελληνικά χέρια. Όμως, ουδέν το ανεπανόρθωτον. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζουν με αδιάσειστα επιχειρήματα επικαλούμενοι 12 λόγους, 64 ‘’έγκριτοι επιστήμονες, νομικοί, ιστορικοί, διπλωμάτες και στρατηγοί’’, είναι (ευτυχώς) άκυρη.

Λοιπόν, καιρός του ποιήσαι.

Ο πολιτικός μας βίος (ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι 300 Έλληνες της Βουλής, οι μη υπογράψαντες παλαιοί και νεοεκλεγέντες όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά, γιατί όχι και οι υπογράψαντες τη Συμφωνία, αφού έλθουν εις εαυτόν) είναι καιρός να σπεύσουν στην ακύρωση, της περιβόητης Συμφωνίας, (του κατά Γιανναρά - και όχι μόνο - ‘’ανοσιουργήματος’’) των Πρεσπών.

Ιδού, λοιπόν, καιρός ευπρόσδεκτος.  

17 Ιουλίου. Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. ''Το του Κυρίου Ιησού Χριστού επικαλούμαι όνομα''. Είναι τα λόγια της αγίας μάρτυρος Μαρίνας ενώπιον του ηγεμόνα. Με την ομολογία και τη μαρτυρία αυτή πήγε στο μαρτύριο. Το όνομα Ιησούς Χριστός επικαλούνται οι μάρτυρες. Αυτό είναι η ελπίδα και η προσδοκία της σωτηρίας του κόσμου. Το όνομα Ιησούς είναι το ''υπέρ παν όνομα''. 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
17-7-2019

5 σχόλια:

Λ.Ν. είπε...

Παπακώστα σταμάτα επιτέλους να ποτίζεις με εθνικιστικό δηλητήριο την κοινωνία. Εντάξει τώρα που έφυγαν οι «προδότες» θα μπουν τα πράγματα στη σειρά όπως θα διαβάσεις παρακάτω στην εύστοχη ανάλυση της Νικόλ Λειβαδάρη στο TVXS.GR. Η «δεξιά του κυρίου» θριάμβευσε με ψέματα, απάτες και εθνικιστικό μίσος. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα.
«Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».
Χθες, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την - ίδια πάντοτε - συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Επίσης από το συνέδριο του Economist, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρόντος του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών, κι αυτό μας αφήνει χώρο για να κάνουμε πολλά περισσότερα στο οικονομικό πεδίο».
Ήταν ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επίσης τον περασμένο Γενάρη έδινε ραντεβού στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό και απευθυνόμενος προς την τότε κυβέρνηση Τσίπρα δήλωνε: «Θα βρεθούμε με τους πολίτες που ειρηνικά μεθαύριο θα διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Δεν θα δεχτούμε το εθνικό μας φρόνημα εσείς να το κάνετε και να το ονομάσετε φασισμό».
Κατά την προσφιλή φράση της ΝΔ θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της «κωλοτούμπας», μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές. Οι, μέχρι χθες, μακεδονομάχοι ανακάλυψαν αίφνης τη φωτεινή πλευρά μιας «συμφωνίας προδοτών». Κι εκείνοι που έκαναν προεκλογική μπροσούρα την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικό διχασμό, απογειώνουν τώρα την πολιτική υποκρισία βλέποντας «καλύτερο μέλλον» μέσα από την «παράδοση της Μακεδονίας» και το… άγος των «εθνομηδενιστών του Τσίπρα».»
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

και αν πάτερ δεν σπεύσει σε ακύρωση η σημερινή κυβέρνηση, θα άρεις τη στήριξή σου σ΄ αυτή; Και των υποστηρικτών της και στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. νεοεκλεγέντων (Γιώργο Κασαπίδη, Μενέλαο Μακρυγιάννη, Νίκο Τέτο κ.λ.π) στα αιρετά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακής και πρωτοβάθμιας) που με τόση προσπάθεια και αγώνα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου προσωπικά εσύ στήριξες;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε να χαρείτε την κωλοτούμπα της Ν.Δ. Γαργάρα το θέμα ο παπάς.
http://www.anatropinews.gr/2019/07/18/oi-prespes-face-app-megali/?fbclid=IwAR1gul_QQg40asZ0GDqUsZZNKjRNl4p9RsbHX94nsKVladfijyWLvoCY2DA

Ανώνυμος είπε...

Χαχα μην του βαζεις δυσκολα του παπά.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άραγε σταθερή στάση επί του θέματος στη Ν.Δ.;
Ο Μητσοτάκης μίλησε για βελτίωση των όρων και όχι για κατάργησή της συμφωνίας.
Όταν θα συναντηθεί με τον Ζάεφ θα ξυπνήσετε, κορόιδα.

Το Προφίλ μας