Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Παναγιώτης Καραντάκος: "Το πολιτικό πιστεύω του καθενός είναι πολύτιμο και κρατήστε το. Μη βάλετε όμως πάνω από αυτό τον άνθρωπο. Οι επικείμενες εκλογές ας είναι ανθρώπινες. Βάλτε το χέρι στην καρδιά και αποφασίστε ποιους θα επιλέξετε για εκπροσώπους σας στο Δήμο"

του Παναγιώτη Καραντάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων"
Αγαπητοί φίλοι
Ο κάθε άνθρωπος στη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων οδηγείται από την ισχυρή, έμφυτη, ψυχική ανάγκη και επιθυμία για αναγνώριση και αποδοχή από το κοινωνικό του περιβάλλον. Έχει δε το κάθε άτομο, την απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσει σχέσεις, να επιλέξει τα πρόσωπα που θα συνεργαστεί, που θα συμπορευτεί σαν πράξη ολοκλήρωση. Άλλο όμως θεωρία και άλλο πράξη. Στη σημερινή πραγματικότητα, παρεμβάλλονται είτε φανερά, είτε καλυμμένα, οι δεσμεύσεις της κοινωνική καθημερινότητας που σχετικοποιούν αυτή την ελευθερία και αναγκάζουν το κάθε άνθρωπο να πειθαρχεί στα διάφορα κελεύσματα, είτε αυτά είναι κοινωνικά, είτε πολιτικά. 

Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσεις σοβαρά πλέον ότι στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο περιβάλλον χρησιμοθηρίας, συμβιβασμού και υποχώρησης των συνειδήσεων, ότι δεν επηρεάστηκαν βαθειά οι ανθρώπινες σχέσεις. 

Ίσως ο μοναδικό χώρος που απομένει κάπως ελεύθερος ο άνθρωπος, είναι το πολύ στενό περιβάλλον της οικογένειάς του και το περιβάλλον της παρέας του όπου μπορεί να εκφραστεί αβίαστα και να αντισταθεί στην κοινωνική ομοιομορφία και ισοπέδωση. Πέρα απ’ αυτό συνθλίβονται προσωπικές απόψεις και επιλογές, προτιμήσεις και ελεύθερες βουλήσεις, εδώ παρατηρούνται συνειδησιακοί συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. 

Αυτή είναι η αλήθεια. Τα αδιέξοδα της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας πληθαίνουν και μείς ανήμποροι και ανίκανοι παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας με ανύπαρκτο προβληματισμό. Ξεσηκωθείτε λοιπόν, αλλάξτε το παρόν σκηνικό, κάτω από τις δικές σας υποδείξεις, παροτρύνσεις, παρεμβάσεις και γιατί όχι κριτικές. Διαμορφώστε την κοινωνία των επόμενων 5 χρόνων σε νέες βάσεις και θεμέλια, προσδώστε της νέο πρόσωπο να πάψει να είναι πεδίο ανταγωνισμού και αλληλοϋπονόμευσης και σείς να είστε ενεργοί πολίτες με αρχές και αξίες, με λογισμό και όνειρα. 

Το πολιτικό πιστεύω του καθενός είναι πολύτιμο και κρατήστε το. Μη βάλετε όμως πάνω από αυτό τον άνθρωπο. Οι επικείμενες εκλογές ας είναι ανθρώπινες. Βάλτε το χέρι στην καρδιά και αποφασίστε ποιους θα επιλέξετε για εκπροσώπους σας στο Δήμο.
Σε όλα τα σχήματα υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο για τον τόπο τους.

Ευχαριστώ. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Κ.ΚΑΡΑΝΤΑΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΨΗΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γιατρέ και καλή επιτυχία. Ας αποτελέσουν οι παραινέσεις σου πυξίδα για τους πολίτες και την επιλογή που θα κάνουν.

Το Προφίλ μας