Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Απριλίου, στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Σημανδράκο, το πρότυπο που καθορίζει τις διαδικασίες πιστοποίησης των Μανιταροσυλλεκτών. Παρόντες στην παραλαβή ήταν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γρεβενών ο κ. Ράμμος ως εταίρος της κοινής προγραμματικής με την κ. Γεωργίτση, τα μέλη της Κ.Ε.Π. κ. Καναβός και κ. Θεοδώρου, ο πρόεδρος των μανιταρόφιλων κ. Κωνσταντινίδης και οι εκπρόσωποι της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος.
Με τον τρόπο αυτό πιστοποιήθηκε και η συνεργασία του Επιμελητηρίου Γρεβενών με τη Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, που στόχο έχει όχι μόνο την ασφαλή συλλογή αυτοφυών μανιταριών αλλά και την ανάπτυξη μιας οικονομικής δραστηριότητας που έχει αναφορά τον αγροτουρισμό και ξεφεύγει των ορίων  των Γρεβενών, της περιφέρειας, και όλης της χώρας.
Η προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου είχε τη αμέριστη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Σημανδράκου που αγκάλιασε και  χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την δράση. Η πιστοποίηση της επάρκειας των μανιταροσυλλεκτών, αλλά και ενός εν δυνάμει επαγγέλματος του συλλέκτη, έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει σε θεσμικό και νομικό επίπεδο, με τη δημιουργία του πλαισίου κατάρτισης και πιστοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Το Επιμελητήριο Γρεβενών καθίσταται το πρώτο επιμελητήριο πανελλαδικά, που σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων  ολοκλήρωσε πρώτο την πιστοποίηση, διάσωση, κατοχύρωση και διάδοση παραδοσιακών τοπικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, για τα οποία η ένωση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία.
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει στα Γρεβενά η διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης όλων των ενδιαφερομένων, τόσο των Γρεβενών αλλά και όλης της χώρας.

                                                       Με εκτίμηση
                                              Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                                Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
                                                 Ευάγγελος Σημανδράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας