Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Επιστολή - Διαμαρτυρία του Γ. Παχίνη προς τον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού για την αδιαφορία του τελευταίου να παραστεί στο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες

Κοζάνη 15/02/2018
Προς τον
κ Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού
ΘΕΜΑ: Ετήσιο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες της Εθνικής Αντίστασης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την 26η Ιανουαρίου 1944.

Κύριε Δήμαρχε,
           ο Δήμος Κοζάνης ως διοργανωτής, με επιστολή του σας γνωστοποίησε με "Πρόγραμμα-Πρόσκληση" ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 θα τελεσθεί στη θέση "Νταμάρια - Παναγίας" Κοζάνης ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες της Εθνικής Αντίστασης της 26η Ιανουαρίου 1944 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε ανάμεσα στους 45 εκτελεσθέντες ήταν και οι παρακάτω Σερβιώτες: 
Αγγελόπουλος Αστέριος, Γκουλιώνης Δημήτριος, Μέλλιος Κων/νος, Παυλός Δημήτριος, Παντούλης Ιωάννης, Στεφάνου Δημήτριος, Σαββίδης Παντελής, Τζιφόπουλος Πολυνίκης, Φαραγκιώτης Ιωάννης, Φάκας (Ζαμάνης) Ιωάννης. 
            Κύριε Δήμαρχε, γι' αυτό κληθήκατε να παραευρεθείτε στο μνημόσυνο, προκειμένου, δια της παρουσίας σας, η πόλη των Σερβίων να αποτίσει φόρο τιμής και μνήμης στους 13 Σερβιώτες, που εκτελέστηκαν στις 26 Ιανουαρίου 1944 από τους Γερμανούς. 
             Όταν η τελετάρχης του μνημοσύνου κάλεσε και τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού προκειμένου ο Δήμαρχος ή ο εκπρόσωπός του να καταθέσει το στεφάνι που ο Δήμος Κοζάνης είχε ετοιμάσει, δεν εμφανίστηκε κανείς. 
             Αμηχανία και βουβαμάρα επικράτησε για λίγο και το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενώς από τους παρευρισκομένους. 
Τέτοιου είδους, κατ' επανάληψη παραλείψεις, κύριε Δήμαρχε δεν αξίζει η ιστορική πόλη των Σερβίων. 

Κλείνω κύριε Δήμαρχε, αυτή μου τη διαμαρτυρία, με αυτό που έχει πει και γράψει ο μεγάλος ποιητής και πεζογράφος Κώστας Ουράνης: "Οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους λησμονάμε".
Εμείς όμως οι Σερβιώτες, κύριε Δήμαρχε, δεν θα τους λησμονήσουμε ποτέ. 
Με τιμή
Γ.Ν. Παχίνης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι έγραψες,έμείς οι σερβιώτες και ο δήμαρχος δεν είναι
επίσης ο δημαρχός δεν πάει στο δημαρχείο εκεί θα πήγαινε?? Δεν σάς ειρωνέυομαξ αγαπητέ αλλά πικρή αληθειά,φάνηκε επανελλημένα ότι δεν πονά τον τόπο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο δεν τον ήξερες όταν τον ψήφισες ;

Ανώνυμος είπε...

giorgo proeklogika erxosoyn sta servia ke mas elegew na psifisoyme kosmatopoylo o dimos katastrafike ke se enoxlise poy den itan sto mnimosino.aytos den erxetre sto dimarxio eki tha erxotan;

Ανώνυμος είπε...

Παχίνη εδώ Ψοφάνε τα αηδόνια εσύ τον μπούφο σκάφτεσαι ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΧΙΝΗ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ . ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ.

Το Προφίλ μας