Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ενέργεια του Περιφερειάρχη για τα ΚΗΦΗ οικειοποιήθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθ. Κοσματόπουλος!

Στις 25 Οκτωβρίου 2016 πανηγύριζε ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την επιτυχία της δημοτικής αρχής να εγκριθεί η χρηματοδότηση του ΚΗΦΗ Σερβίων και να παραταθεί η λειτουργία του για έναν ακόμη χρόνο. 
Σήμερα,  λίγες μέρες αργότερα, με έκπληξη διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ότι ο Περιφερειάρχης με απόφασή του ενέταξε τη λειτουργία των ΚΗΦΗ σε πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Ποιος λέει την αλήθεια άραγε; 
Εσείς ποιον πιστεύετε; 

Δείτε το δελτίο τύπου της περιφέρειας και μετά τη θριαμβευτική ανάρτηση του Δημάρχου στο προφίλ του στο facebook. 



Εντάχθηκε η συνέχιση της λειτουργίας  των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020
Εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, οι πράξεις που αφορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) σε Κοζάνη, Φλώρινα, Εορδαία, Τσοτύλι, Σιάτιστα, Πεντάλοφο και Σέρβια-Βελβεντό, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αντικείμενό της είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.
Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους περίπου 629.000 ευρώ, αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής φροντίδας μέχρι τις 31/12/2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας