Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην Αθήνα για βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό

Αναχωρεί για Αθήνα αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας προκειμένου να βραβευτεί στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Το σχολείο που ζήσαμε – το σχολείο που ονειρευόμαστε» για μία πρωτοποριακή δραστηριότητα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με 9 σχολεία της ομογένειας. Πιο συγκεκριμένα η δράση μας ήταν σε συνεργασία με 9 σχολεία της ομογένειας τα οποία έγραψαν από κοινού ένα ποίημα για την Ελλάδα μας το οποίο έφτασε στο σχολείο μας και αφού το μελοποίησε ο Νίκος Ντόνας, το ερμηνεύσαμε, το ηχογραφήσαμε και το αποστείλαμε στον διαγωνισμό. Το τραγούδι μας «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά» ταξιδεύει στο διαδίκτυο από την προηγούμενη άνοιξη και μετράει ήδη 16446 προβολές !!!! https://www.youtube.com/watch?v=ekJPf_lBPh8
    Τα σχολεία της ομογένειας που συμμετείχαν στην όλη πρωτοβουλία ήταν τα εξής: Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου ΑΘΗΝΑ, Ρουμανία, Δημοτικό σχολείο Βελεβεντού Κοζάνη Ελλάδα, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ντόχα Κατάρ, Αρχιμήδειος Ακαδημία Μαϊάμι ΗΠΑ, «Τοσιτσαίο-Πρατσίκειο» ΔΣ Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Αίγυπτος, Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Βαλένσιας Βενεζουέλα , Σχολειο Oakleigh Grammar, Μελβούρνη Αυστραλία, Σχολεία «Αριστοτέλης» -Ελληνική Κοινότητα Τορόντο Καναδάς, Ελληνική Σχολή Ζήνων Μελβούρνη Αυστραλία, Νηπιαγωγείο Σχολής Σαχέτι Γιοχάνεσμπουργκ Νότια Αφρική και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.
    Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως στις 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με μουσικό σχήμα 40 μαθητών (χορωδία και ορχήστρα) θα ερμηνεύσει ζωντανά το τραγούδι που έδωσε σάρκα και οστά στην έμπνευση των ομογενών μας και των 5 ηπείρων. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας