Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Οι αλήθειες του Κ. Σημίτη

Στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση;», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτησή του με τον Γ. Πρετεντέρη, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προειδοποιεί ότι η χρεοκοπία είναι πάντα μπροστά μας.
«Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Ερχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες», σημείωνει.
Ο κ. Σημίτης εξηγεί ότι δεν είναι πιθανό ένα τέταρτο μνημόνιο, όχι γιατί θα το απορρίπτουμε εμείς, αλλά επειδή θα διαφωνήσουν οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Εξηγεί επίσης ότι το
υπερταμείο και ο κόφτης συνιστούν δέσμευση σε πολυετή διεθνή εποπτεία και καταλήγει ότι είτε το 2018 η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές είτε θα πτωχεύσει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να αφυπνίσει το πολιτικό σύστημα, ενημερώντας την κοινωνία (όποιον μπορεί να ακούσει) για όσα έρχονται. Μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται – δυστυχώς.

 http://metarithmisi.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος που μίλησε για το ΔΝΤ στην Ελλάδα ... τότε το χλέβαζε ο Καραμανλής
Ο πλέον σοβαρός πολιτικός της Ελλάδας!!!

Ανώνυμος είπε...

μμμ..."ο πλέον σοβαρός πολιτικός της Ελλάδας!!!"

για να θυμηθούμε. Επι ημερών του:
1. η μεγαλύτερη σκόπιμη αναδιανομή στη χώρα μας, δια του Χρηματιστηρίου, με τις αποταμιεύσεις των πολλών να παν στα χέρια λίγων!
2. η μεγαλύτερη χρέωση/ κατασπατάληση χρημάτων, με τους Ολυμπιακούς αγώνες με έργα πολυδάπανα και μη αναγκαία. Και προπαντός χωρίς μελλοντική στόχευση
3. η ένταξη στην Ο.Ν.Ε. με λανθασμένα στοιχεία
4. τα... δομημένα ομόλογα.
5. οι: Τζοχατζόπουλος, Μαντέλης, Τσουκάτος, Ζμπώκος, Παπαντωνίου και ον ουκ έστι - προφανώς - αριθμός. Δίπλα του ή πέριξ του. Να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα. Αυτός ο ΕΝΤΙΜΟΣ!!!
Που έχει ακόμα το θράσσος (για τους συμπαθούντες τον, το ακαταλόγιστο)να εμφανίζεται στα δημόσια πράγματα!!!

Το Προφίλ μας