Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Παναναπηρικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 10πμ στην Ομόνοια.

(Προσυγκέντρωση της Σ.Ε.Α.ΑΝ. στις 9μμ στην Πλ. Βάθη Χαλκοκονδύλη & Σωκράτους)

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠΑ!
Το έγκλημα των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και την σημερινής
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο.
Εργαζόμενοι, ανάπηροι με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας,
(Υγειονομικές Επιτροπές Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας).
Το βασικό και πολύτιμο εργαλείο της κυβέρνησης για περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμΕΑ.
Οι μηχανές των σφαγείων των ΚΕΠΑ δεν σταματούν να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Μας οδηγούν στην εξαθλίωση για την στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γιατί ότι κόβουν από εμάς και από τον υπόλοιπο λαό γίνονται επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 
            Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες κανένας φόβος μπροστά στις επιτροπές! Δε μας κάνουν χάρη! Δε ζητάμε ελεημοσύνη! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Καταγγείλτε τις βάναυσες περικοπές, δώστε τη μάχη μαζί με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. για την ανάκληση άδικων αποφάσεων! Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με τον αγωνιστικό, ριζοσπαστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα, με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ.

  Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες σε θέση μάχης!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις οδηγίες της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της παγκόσμιας τράπεζας ετοιμάζει νέο σχέδιο γενικών περικοπών στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας. Τα ΚΕΠΑ ως ο μόνιμος πλέων μηχανισμός περικοπών της κυβέρνησης κατακρεουργούν κυριολεκτικά τα δικαιώματα μας.
Τραγικά προβλήματα από αυτή τη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες όπως τα άτομα με ΣΚΠ, καρκινοπαθής αλλά και τα παιδιά με νοητική στέρηση. Έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις που τους δίνουν ποσοστά μόνο και μόνο για να τους μειωθεί η και να τους κοπεί το επίδομα και τώρα τελευταία επικρατεί και το φαινόμενο αλλαγής κατηγορίας των παθήσεων (πχ αποχαρακτηρισμός του όρου παραπληγία ή βαριάς νοητικής στέρησης σε μέτρια για να μην παίρνουν το επίδομα).
Ετοιμάζουν χειρότερα!!!
Από το 2012 πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έμειναν χωρίς επίδομα μέσω αυτής της διαδικασίας, αφού από 212.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα το Μάρτη του 2012 σήμερα είναι κάτω από 150.000, όταν αυτή τη στιγμή οι βαριά ανάπηροι είναι πάνω από 500.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Ενώ οι ανάπηροι μ’ ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν έχουν καμία στήριξη. Αποτέλεσμα των μαζικών περικοπών είναι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει μια ζωή και με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην παίρνουν σύνταξη και να μην μπορούν να ζήσουν την οικογένεια τους και ούτε να μπορούν να πληρώσουν τις αναγκαίες θεραπείες τους στο κατά τα αλλά δωρεάν σύστημα υγείας. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγκάζονται να δουλέψουν εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους ακόμα και την ίδια τους την ζωή.  

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα στόχος τους είναι να μειωθούν κάτω από το μισό. Επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας που θα συνδεθούν με τα ψίχουλα του κατώτερου εγγυημένου εισοδήματος, τα περιουσιακά στοιχεία και τη λεγόμενη λειτουργικότητα του αναπήρου.
Στήριγμα σε αυτήν την πολιτική είναι και η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που χρόνια τώρα συγκαλύπτει το χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και αρκείται σε επετειακές κινητοποιήσεις όπως σε αυτή της 2 του Δεκέμβρη με γενικόλογα αιτήματα με σκοπό την εκτόνωση και την αποκοίμιση των συναδέλφων. Αλήθεια για ποια ισότητα μιλάει η ΕΣΑΜΕΑ; Σ’ αυτή την κοινωνία, με αυτούς που βγάζουν δις εκατομμύρια από την εκμετάλλευση της δουλειάς των πολλών και την εμπορευματοποίηση των αναγκών τους, ή ισότητα στην εξαθλίωση με τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων γονιών και αδελφών μας.                          
      Απομονώστε τους!
Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.
Καλούμε τους γιατρούς, μέλη των επιτροπών, να αρνηθούν να χρησιμοποιούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη σφαγή των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ.
Να αντιταχθούν οργανωμένα σ’ αυτά τα σχέδια και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία στην αποκάλυψή τους. Να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και η οικογένεια τους. Να απομονώσουν ακραία αντιδραστικά στοιχεία που αναπαράγουν την ρατσιστική – φασιστική αντίληψη ότι ο ανάπηρος κοστίζει και δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε τις συντάξεις των αναπήρων.
Μ’ αυτό το πλαίσιο η Σ.Ε.Α.ΑΝ. έκανε μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις στα ΚΕΠΑ όλο αυτό το διάστημα. Στήριξε εκατοντάδες συναδέλφους με παρεμβάσεις της στις επιτροπές. Αποκάλυψε πέρα για πέρα και για τον πιο δύσπιστο τον μηχανισμό των σφαγίων των ΚΕΠΑ. Οι διαβεβαιώσεις και τα παραμύθια της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανέναν. Συνάδελφοι ακόμα και θετικές αποφάσεις από τα ΚΕΠΑ να έχετε έρχονται κατ’ επιταγή του 3ου μνημονίου με νόμο να τις κάνουν κενό γράμμα. 

Γυρίστε τους την πλάτη.
Ασπίδα μας η αλληλεγγύη με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους. Για μια ζωή με δικαιώματα σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
Επί ποδός πολέμου!
Δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ στις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων στην ένταξη τους στο ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα. Ετοιμαζόμαστε για μεγάλη αναμέτρηση. Να ακυρώσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και της παγκόσμιας τράπεζας, για το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας και την διάλυση της πρόνοιας.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία του μεγάλου Παναναπηρικού Συλλαλητηρίου στις 2 του Δεκέμβρη στις 10πμ στην Ομόνοια.
Με τα μπλοκ της ΣΕΑΑΝ, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας τον 21ο αιώνα, ενάντια στο συμβιβασμό και την μοιρολατρία.  
Αγωνιστικά διεκδικούμε:

Ø  Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
Ø  Ούτε ένα 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
Ø  Επέκταση επιδομάτων σε κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν όπως οι κωφοί, πάσχοντες από ΣΚΠ, άνοια, καρκινοπαθείς κλπ.
Ø  Να καταβληθεί επίδομα αναπηρίας στους ανάπηρους συνάδελφους μας του ΟΑΕΕ που σήμερα με αυθαίρετο τρόπο έχουν εξαιρεθεί.
Ø  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας.
Ø  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
Ø  Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΑΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας