Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Από τον Πολάκη στον Καμμένο

Δεν υπάρχει άλλη χώρα ,στον πολιτισμένο τουλάχιστον κόσμο, που υπουργοί να συμπεριφέρονται με αυτό το σκαιό και απαράδεκτο τρόπο που εμφανίζονται  ορισμένοι της κυβέρνησης Σύριζα. Όπως δεν υπάρχει στην κοινοβουλευτική ιστορία της ελληνικής αριστεράς προηγούμενο τέτοιας απαράδεκτης και τραμπούκικης συμπεριφοράς.
Ο κ.Πολάκης στην παρέα του, τους φίλους του, στο χωριό του μπορεί να έχει όποια συμπεριφορά θέλει, εφόσον τον ανέχονται. Ως υπουργός όμως,ως πολιτικό πρόσωπο, ως εκπρόσωπος μάλιστα του περιβόητου  ήθους της αριστεράς όχι απλώς δεν έχει κανένα δικαίωμα,αλλά έχει υποχρέωση να σέβεται και τους αντιπάλους του  και να αντιδρά στην όποια, ακόμα και ακραία,κριτική με επιχειρήματα αντί να επιστρατεύει απειλές και απαράδεκτους ισοπεδωτικούς  χαρακτηρισμούς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν είναι βέβαια ο μόνος εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας που επιλέγει να απαντά με ύβρεις και απειλές σε πολιτικούς αντιπάλους ή σε δημοσιεύματα του Τύπου.Άλλωστε τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν  από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από τον κ.Τσίπρα τον προσφιλή του στόχο .Η κριτική εκλαμβάνεται μονίμως ως προσπάθεια υπονόμευσης και αμέσως στοχοποιούνται τα μέσα και οι δημοσιογράφοι που τολμούν να αμφισβητήσουν τη μία και μοναδική αλήθεια που κατέχουν βέβαια τα στελέχη του Σύριζα.

Υπάρχει  βέβαια και ο ...κεντροδεξιός  εταίρος κατά τον κ.Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας που διεκδικεί για τον εαυτό του το ρόλο του στρατάρχη.Για να αποδείξει προφανώς τις ηγετικές εθνικοπατριωτικές του ικανότητες ενεδύθη νύκτωρ τη στολή εκστρατείας για να μας αποδείξει ότι μπορεί να στηρίζεται η  άμυνα της χώρας στους σθεναρούς ώμους του.

 Σε μια χώρα που βρίσκεται μονίμως επί ξηρού ακμής λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.Αλλά όταν πρυτανεύει ο καιροσκοπισμός, ο λαϊκισμός ,το χάϊδεμα του κομματικού ακροατηρίου μαζί με την προσωπική ανικανότητα ,η αναπόφευκτη συνέπεια είναι να κυριαρχούν πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις αντιλήψεις. Ο κ.Τσίπρας φαίνεται ότι το ανέχεται. Η χώρα όμως δεν το αντέχει πλέον...
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας