Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΟΣΥΝ Ελλησπόντου: Απάντηση στον Βουλευτή Σύριζα Κοζάνης κ. Μουμουλίδη για τα Κριτήρια Προσλήψεων στην ΔΕΗ

Κύριε Μουμουλίδη διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή, αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη αγανάκτηση τις θέσεις που δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις 7 Απριλίου 2016, όπου αναφέρεστε για αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων και στα κριτήρια πρόσληψης Εργαζομένων του Έκτακτου (8μηνα) και Τακτικού (Αορίστου – Μόνιμου) Προσωπικού της ΔΕΗ.


κ. Βουλευτά οι πολίτες του Ν. Κοζάνης σας εξέλεξαν για να βρείτε τρόπους και να δημιουργήσετε νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στο ιερό και πολυτιμότατο δικαίωμα της εργασίας όπως και εσείς υποστηρίζετε στην επιστολή σας και όχι να καταργήσετε τις υπάρχουσες λιγοστές θέσεις εργασίας, στερώντας τες από κάποιους άλλους συμπολίτες σας που ως ελάχιστο τους ανταποδίδονται λόγω δραστηριοτήτων ΔΕΗ.
Και είναι το μοναδικό κύριε Βουλευτά που τους ανταποδίδεται και θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό !
Άλλωστε κύριε Βουλευτά στις υπάρχουσες θέσεις όλο και πιο πολλοί συμπολίτες μας από όλο τον Νομό Κοζάνης (και δικαίως) έχουν πρόσβαση και όσο αυξάνονται αυτές οι θέσεις ακόμα περισσότεροι (θα) μπορούν να έχουν την δυνατότητα να εργαστούν στην ΔΕΗ, που όπως και εσείς ομολογείτε είναι η μόνη ευκαιρία Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Οπότε κύριε Βουλευτά πρώτον βρείτε τρόπους να αυξάνονται κάθε φορά και να γίνονται όλο και περισσότερες αυτές οι θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ (μόνες ευκαιρίες) θωρακίζοντας και ενισχύοντας τις υπάρχουσες και κατά δεύτερον παράλληλα βρείτε τρόπους και δημιουργήστε και νέες θέσεις εργασίας για να σταματήσει να είναι δεδομένο και να θεωρείται ότι η απασχόληση στην ΔΕΗ είναι η μόνη ευκαιρία σήμερα αλλά και στο μέλλον.
κ. Βουλευτά τρόποι, λύσεις και προτάσεις υπάρχουν, αποδείξτε ότι έχετε την γνώση, την σοφία και την βούληση να δημιουργήσετε πραγματική ανάπτυξη, προοπτική και θέσεις εργασίας για τον τόπο, γιατί μόνο έτσι πραγματικά βάζετε τέλος στις κοινωνικές αντιπαραθέσεις που αναφέρετε.
Διότι κύριε Βουλευτά σε κάθε άλλη περίπτωση μονάχα διεύρυνση κοινωνικών αντιπαραθέσεων και αναταραχών προκαλείτε και που μπορεί να έχουν επικίνδυνα αποτελέσματα και όποιος δεν βλέπει την αλήθεια και το δίκαιο τότε λειτουργεί ψηφοθηρικά και στρουθοκαμηλίζει.
κ. Βουλευτά οι πολίτες του Ν. Κοζάνης σας εξέλεξαν για να υπερασπιστείτε τα δίκαια αιτήματα τους (και δικά μας) και όχι να σπέρνετε διχόνοια ανάμεσα στους κατοίκους και τις κοινωνίες.
κ. Βουλευτά οι πολίτες του Ν. Κοζάνης σας εξέλεξαν για να βοηθήσετε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όχι να καταδικάζετε κάποιους πολίτες για να ευνοηθούν κάποιοι άλλοι συμπολίτες τους.
κ. Βουλευτά μην ξεχνάτε ότι τους πολίτες εκπροσωπείτε και όχι την επιχείρηση της ΔΕΗ.
κ. Βουλευτά η ιδιότητα σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε τέτοιες δηλώσεις χωρίς πρώτα να γνωρίζετε ποια είναι η πραγματικότητα, πως είναι η ζωή στις περιοχές μας και στα χωριά μας, που και πως ζούμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
κ. Βουλευτά αφού λέτε ότι πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια για να είναι πιο δίκαια, τότε γιατί δεν κάνετε κάτι για όλους εμάς που ζούμε δίπλα από τα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΔΕΗ, όπου τα πάντα έχουν καταστραφεί (γη, αέρας, νερό) από τις δραστηριότητες της.
κ. Βουλευτά γνωρίζετε από πού ξεκινά η τηλεθέρμανση για να ζεσταίνει οικονομικά τους χειμώνες «σας» και των υπολοίπων συμπολιτών μας ;
Ξεκινάει από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (Ελλήσποντος) και τον ΑΗΣ Καρδιάς (Υψηλάντης) !
Γνωρίζετε επίσης ότι σε Ελλήσποντο και Υψηλάντη δεν έχουμε τηλεθέρμανση ;!!
κ. Βουλευτά για την αδικία του Τοπικού Πόρου προς τα γειτνιάζουσα χωριά γιατί δεν αναφέρεστε και δεν παρεμβαίνετε, όπου μόνο για τον λόγω για τον οποίο θεσπίστηκε, θεσμοθετήθηκε και προορίζετε αλλά αδίκως δεν αποδίδεται και δεν επενδύεται.
Ένας Πόρος – «Μηχανισμός» ως ανταπόδοση, αντιστάθμισμα και για την αποκατάστασης της καταστροφής που συντελείται δίπλα στα σπίτια μας και αντιθέτως όμως κατασπαταλάται ανούσια ;;;
κ. Βουλευτά για εμάς πότε θα υπάρξει δικαιοσύνη ;!!!
κ. Βουλευτά σύντομα σας ενημερώνουμε πως πέρα από το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στα χωριά αυτά και που μαστίζει όλους μας, πέρα από την μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος και το πρόβλημα της τέφρας, όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι ζουν σε έναν τόπο κρανίου γης και σε άθλιες συνθήκες, αντικρίζοντας μια ζωή φουγάρα, ορυχεία, ταινιόδρομους, σκόνη, κάρβουνο, τέφρα, βουνά απόθεσης.
Αναπνέοντας μολυσμένο οξυγόνο αντί για καθαρό αέρα, να εξαφανίζονται τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης καταστρέφοντας τις πηγές και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Με την αγοραστική αξία των οικοπέδων (και όχι μόνο) στα χωριά αυτά να είναι απαξιωμένη και υποβαθμισμένη στο ελάχιστο και με ένα βουητό (ηχορύπανση λόγω εργοστασίων και ταινιοδρόμων) να αντηχεί συνέχεια χωρίς σταματημό και ειδικότερα τις νύχτες να ακούγεται σαν από ταινία τρόμου.
Και το τραγικότερο βιώνοντας θανάτους από καρκίνο, καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, αναπνευστικά προβλήματα, δερματολογικές παθήσεις και όλα αυτά χωρίς διακρίσεις σε ηλικίες ακόμα και σε μικρά παιδιά και βρέφη.
Επίσης κάποιοι κάτοικοι βιώνουν έναν ακόμη ξεριζωμό (πρόσφυγες ήδη από τον Πόντο) σκορπίζοντας χωριά και οικογένειες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά και όσοι παραμένουν να υπομένουν έναν ακόμη καταναγκαστικό καθημερινό ψυχολογικό βιασμό και ξεριζωμό.
Επιπρόσθετα να αναφέρουμε και την εμφάνιση του θανατηφόρου και καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο και της καθημερινής χρήσης νερό σε πολλά από τα χωριά μας !
κ. Βουλευτά τελειώνοντας αυτή την επιστολή, σας καλούμε να έρθετε στην περιοχή μας και στα σπίτια μας να ζήσετε δύο μέρες και δύο νύχτες και μετά συζητάμε για δικαιοσύνη !
Κύριε Βουλευτά η παρούσα επιστολή μας δεν είναι σκληρή όπως θα έπρεπε και επιβάλλει η κατάσταση σύμφωνα με τα όσα δηλώσατε, καθώς θεωρούμε ότι δεν ήσασταν και δεν είστε σωστά ενημερωμένος για όλα τα θέματα, αλλά απαιτούμε ως ελάχιστο να ανακαλέσετε τα όσα γράψατε στην επιστολή σας.
Κύριε Μουμουλίδη ευελπιστούμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ηθικά και με πράξεις και δεν θα απαξιώσετε και εσείς με περίσσια αδιαφορία την κατάφορη αδικία που υπάρχει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε απόσταση αναπνοής από τις πολλαπλές επιβαρημένες δραστηριότητες της ΔΕΗ και θεωρούμε ότι θα λύσετε προβλήματα και δεν θα δημιουργήσετε ακόμα πιο πολλά.
Υ.Γ. : Σας περιμένουμε όταν βρείτε τον χρόνο, για να σας φιλοξενήσουμε και παράλληλα να κουβεντιάσουμε και να σας ενημερώσουμε έτσι ώστε να γίνετε αληθινός γνώστης της τραγικότατης πραγματικότητας στην οποία ζουν οι κάτοικοι των πληττόμενων (αυτών) περιοχών.
Σημαντική Ενημέρωση :
-          Καμία επίσκεψη, συνάντηση, συζήτηση, ενημέρωση, ή διαβούλευση δεν προηγήθηκε αλλά ούτε και ζητήθηκε ποτέ από τον κ. Μουμουλίδη με τις Τοπικές Κοινωνίες που άμεσα αφορά και παντελώς αδικεί με τις δηλώσεις του για το θέμα με τα Κριτήρια και το Σύστημα στις Προσλήψεις της ΔΕΗ, αλλά ούτε και όσον αφορά γενικότερα τα προβλήματα των κατοίκων στις πληττόμενες περιοχές.
-          Δεν αργήσαμε να απαντήσουμε, συσπειρωθήκαμε και η αντίδρασή μας σε όποια αδικία εις βάρος μας και από όπου και να προέρχεται θα είναι σκληρότερη και πάνω από όλα θα μας βρει ενωμένους και ακόμα πιο ενωμένοι θα την αντιμετωπίσουμε.
Σημείωση για τα σχόλια που (πιθανόν) θα υπάρξουν από την δημοσίευση αυτής της επιστολής.
-          Ο σκοπός τους είναι ύπουλος και θέλουν να δημιουργήσουν διχόνοια και έχθρες ανάμεσα μας.
-          Στόχος τους είναι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι να δηλώνουν την παρουσία τους πατώντας πάνω στις Τοπικές Κοινωνίες που πλήττονται ανεπανόρθωτα και ακατάπαυστα από όλες τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, αλλά και να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και μια μερίδα πολιτών εις βάρος όμως όλων εμάς που ζούμε στις χειρότερες συνθήκες και που κανένας για εμάς δεν έκανε (κάνει) τίποτα και που δεν ενδιαφέρθηκε (ενδιαφέρετε) ποτέ.
Την επιστολή υπογράφουν οι :
1.      Πεχλιβανίδης Θεοχάρης (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου)
2.      Τηλαβερίδης Κωνσταντίνος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ρυακίου)
3.      Πουτογλίδης Παύλος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ακρινής)
4.      Δεληγιάννης Αρίσταρχος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Τετραλόφου)
5.      Τσαουσίδης Κωνσταντίνος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας – Κίσσας)
6.      Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Χαραλάμπου
7.      Μισαηλίδης Ηρακλής (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καπνοχωρίου)
8.      Μαλλίνης Ιωάννης (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βοσκοχωρίου)
9.      Ταιγανίδης Απόστολος (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πολυμύλου)
10.  Ισαακ Μιχαηλίδης (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης)
11.  Χρήστος Αλμασίδης (πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου)
12.  Κοκκινίδης Αλέξανδρος (πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης)
13.  Ανδρεάδου Ιωάννα (πρόεδρος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης)
14.  Ταρνανίδης Δημήτριος (πρόεδρος Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας & για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου)
15.  Κουσαλίδης Θεόδωρος (πρόεδρος Μορφωτικού – Ποντιακού Σύλλογου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου
16.  Συμελίδης Παναγιώτης (πρόεδρος Σωματείου Αυτοκινητιστών Αγίου Δημητρίου)
17.  Σοπογλίδου Όλγα (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου)
18.  Πουτογλίδης Κωνσταντίνος (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ακρινής)
19.  Παπαδόπουλος Παναγιώτης (πρόεδρος Μορφωτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Τετραλόφου
20.  Στολτίδης Αλκιβιάδης (πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου)
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση / Κυριακή (των Βαΐων) 24 Απριλίου 2016
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης  /  Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας