Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Οι 31 προτάσεις ένταξης έργων στον Τοπικό Πόρο, του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού - Τα Καμβούνια ας περιμένουν το επόμενο …πακέτο προτάσεων!

Υπερψηφίστηκε -σχεδόν ομόφωνα- η εισήγηση της πλειοψηφίας για 31 προτάσεις ένταξης νέων ή επικαιροποιημένων έργων στο ΕΑΠ  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), που αφορούν ως επί το πλείστον νέες μελέτες, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016.
Στο …περίμενε για μια ακόμη φορά οι τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Καμβουνίων, για τις οποίες παραμένει ζητούμενο, η εφαρμογή της πληθυσμιακής αναλογικότητας.
Συνοπτικά οι 31 προτάσεις, όπως παρουσιάστηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο Μίλτο Ζορμπά, έχουν ως παρακάτω (δείτε & το ΒΙΝΤΕΟ):
- 2 συμπληρωματικά έργα αποπεράτωσης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερβίων (84.700 €), ολοκλήρωση πλατείας αγοράς Σερβίων (23.847 €), προετοιμασία φακέλου για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 500KW για λογαριασμό του ΤΟΕΒ Σερβίων.
- Μελέτη αξιοποίησης υδροηλεκτρικού έργου στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Κ. Βελβεντού.
- Συγκεντρωτικές βελτιώσεις με εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα δίκτυα ύδρευσης Μεταξά, Τριγωνικού και Βελβεντού, προς αποφυγή βλαβών από τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές.
- 4 μελέτες για το αρδευτικό στο Τριγωνικό.
- 2 μελέτες για υδρευτική γεώτρηση στη θέση Αγία Ανάληψη Λιβαδερού, για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων.
- 5 μελέτες για την επέκταση αρδευτικού στην Τ.Κ. Ιμέρων.
- Μελέτες επέκτασης δικτύου ΤΟΕΒ Σερβίων προς την Τ.Κ. Γουλών
- 2 μελέτες για την Τ.Κ. Καταφυγίου (περιοχή κοιμητηρίων).
- 3 μελέτες για επιχειρηματικά σχέδια α) δημιουργίας ιχθυογεννητικών σταθμών στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα (8.556 €) β) δημιουργίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (6.275 €) και γ) ανάπτυξης επιχειρηματικού σχεδίου για την δραστηριότητα  Τυροκομικής Σχολής – Τυροκομείου (9.697 €).
- Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την υποβολή φακέλων χρήσης βιοαερίου και τύπων διαχείρισης βιομάζας.
- Έλεγχοι πόσιμου νερού (για 3 χρόνια 66.000 €).
- Προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED, για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος δημοτικού φωτισμού.
Ειδικά για τα Καμβούνια;
- Κάλυψη ΦΠΑ με βάση προγραμματική σύμβαση για μελέτες χρηματοδοτούμενες από τη ΔΕΗ, μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα Ιλαρίωνα προς την κεντρική δεξαμενή του αρδευτικού των Καμβουνίων (προπαρασκευαστικό στάδιο). Ένα μεγαλόπνοο ασφαλώς έργο, για το οποίο υπήρξε από το 2014 έγκριση χρηματοδότησης μελετών από τη ΔΕΗ, βρίσκεται σε τέλμα (με την τελευταία ανακοίνωση η δημοπράτηση των μελετών θα τεθεί σαν θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) και ελπίζουμε το έργο να μην έχει την τύχη του -επίσης χρηματοδοτούμενου από τη ΔΕΗ- έργου κατασκευής της πεζογέφυρας στη Ζάβορδα, που έχει ναυαγήσει (βρισκόταν στο στάδιο της τελικής δημοπράτησης).
- Μελέτη παροχής υπηρεσιών υποστήριξης δράσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το Πράσινο Χωριό της Ελάτης (23.560 €)[!]. Μια υπόθεση, που με βάση την ενημέρωση της δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση στις 21.1 2016 (δείτε ΕΔΩ) φαινόταν ότι έχει ναυαγήσει οριστικά, αναθερμάνθηκε, σύμφωνα με ενημέρωση στη συνεδρίαση στις 22.4.2016,  δίνοντας ελπίδες ότι μπορεί το θέμα του Πράσινου Χωριού της Ελάτης να ξανασυζητηθεί (το ευχόμαστε).
Το θέμα της ένταξης των έργων ψηφίστηκε -σχεδόν- ομόφωνα, με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Νίκο Λαζαριώτη να καταψηφίζει τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχέδιων για τη δημιουργία ιχθυογεννητικών σταθμών στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα και τη δράση δημιουργίας Τυροκομικής Σχολής – Τυροκομείου, με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα.
ΥΓ. Με τη διαδικασία του επείγοντος (γιατί ;!), προ ημερήσιας διάταξης, ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω έργα:
- Καθορισμός τρόπου δημοπράτησης με ανοιχτή διαδικασία,  του έργου κατασκευής ταρτάν 6 διαδρόμων στο Αθλητικό Κέντρο Σερβίων, ενταγμένο στο ΕΑΠ από την περσινή περίοδο, επίσης από το ΕΑΠ του 2015, προϋπολογισμού 300.000 €.
-  Καθορισμός τρόπου δημοπράτησης με ανοιχτή διαδικασία,  του έργου διαμόρφωσης αθλητικών χώρων στην περιοχή του Βελβεντού (κατασκευή γηπέδου τύπου 5Χ5, γηπέδου μπάσκετ και γηπέδου τένις), επίσης από το ΕΑΠ 2015, προϋπολογισμού 368.000 €.
Γ.Μ./mikrovalto.gr        

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΗ ΟΤΟΠΟΣ

Το Προφίλ μας