Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ζητούμενα διαφάνεια και νομιμότητα, στην εκμετάλλευση του δημοτικού λατομείου στη θέση «Σφενδάνη» από την Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ (video)

Η συζήτηση του θέματος περί «Εισφοράς μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72 τ.μ. στη θέση ΣΦΕΝΔΑΝΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016, ανεβάζοντας τους τόνους στην αίθουσα και δημιουργώντας «ρωγμές» στη δημοτική πλειοψηφία.
Σύσσωμοι οι της αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι κανόνες διαφάνειας και το νομότυπο των πράξεων του τελευταίου διαστήματος, εστιάζοντας στην υπογραφή από το δήμαρχο συμφωνητικού για εκχώρηση 15ετούς χρήσης του ως άνω δημοτικού λατομείου στην Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ (ενώ η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση στις 29.12.2015 είχε εγκρίνει την "παράταση συλλογής λατύπων στην Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ από 1.1 έως 31.12.2016") και η οποία στη συνέχεια ζητά «εισφορά μισθωτικού δικαιώματος» υπέρ της νεοσυσταθείσας ΑΕ Ελληνικά Μάρμαρα (μετοχικού κεφαλαίου 400.000 € που προέρχεται από τα αποθέματα του λατομείου), εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους για καταψήφιση του θέματος, υπερτονίζοντας ότι είναι υπέρ της υπένδυσης.
Ούτε η επίκληση του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, ότι «οι όποιες κινήσεις γίνανε με τη συμπαράσταση-συμβουλή έγκριτων και διεθνώς αναγνωριζομένων νομικών και μηχανικών», ούτε οι επεξηγήσεις του -φερόμενου ως- εκπροσώπου της ΑΕ Ελληνικά Μάρμαρα Χρήστου Μπουχουρά άλλαξαν το κλίμα, αφού σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Κουκάλης, Ζορμπάς, Χαραλαμπίδης), αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της υπογραφής του συμφωνητικού για 15ετή εκμίσθωση, έθεσαν θέμα επανεξέτασης του θέματος με τη νομική άποψη των δυο πλευρών και εισηγήθηκαν θέμα αναβολής συζήτησης του θέματος για επόμενη συνεδρίαση.
 Με αυτό (αναβολή συζήτησης) συντάχτηκε και η αντιπολίτευση και έτσι τέθηκαν σε ψηφοφορία οι δύο προτάσεις:
- η μία της πλειοψηφίας, που πρότεινε την ψήφιση της πρότασης όπως είχε διατυπωθεί από την αρχή («Εισφορά μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72 τ.μ. στη θέση ΣΦΕΝΔΑΝΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»).
- και η δεύτερη, για αναβολή του θέματος και επαναφοράς του, ώστε να έχει την πλήρη νομική κάλυψη και να πληροί τους όρους διαφάνειας.
Η πρόταση της πλειοψηφίας συγκέντρωσε 7 ψήφους (Παπαδημητρίου, Τέτος Ζάκης, Μαλιούρα, Κυριακίδης, Δισερής, Παπαστέργιος) και η δεύτερη πρόταση συγκέντρωσε 13 ψήφους (όλοι οι παρόντες της αντιπολίτευσης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κουκάλης, Ζορμπάς, Χαραλαμπίδης και Κοσμάς).
Μετά τα παραπάνω, αναβλήθηκε και η συζήτηση των συναφών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
Α/Α 8. Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για ξεκίνημα των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 83.514,97 τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της Π.Ε. Κοζάνης.
Α/Α 9. Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για συνέχιση των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 29.940,35 τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Γ.Μ./mikrovalto.gr       

11 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/4/16 15:57

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος27/4/16 17:16

  ποια ειναι αυτη η 'Ελληνικά Μάρμαρα ΑΕ' αφου δεν υπαρχει πουθενα καταχωρημενη ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος27/4/16 18:59

  Θεωρώ πως με τις υπογραφές του Δημάρχου πήγε να γίνει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο.
  Το σκάνδαλο το έφερε στην επιφάνεια η αντιπολίτευση, πολύ κακή και μετρημένη στα λόγια η ενημέρωση από τον Λαζαριώτη.
  Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμβούλους της συμπολίτευσης που καταψήφισαν το σκάνδαλο του Δημάρχου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος27/4/16 20:11

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος27/4/16 21:17

  διορθώνω: πολύ καλή είναι το σωστό η ενημέρωση από τον Λαζαριώτη και μπράβο του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος28/4/16 00:09

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος28/4/16 00:26

  Το θέμα το έφερε στην επιφάνεια η παράταξη του Κωνσταντόπουλου με την γραπτή ερώτηση που υπέβαλε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και όχι όλη η αντιπολίτευση. Αυτό για να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος28/4/16 17:09

  Οτι και να κανει ο κωνσταντοπουλος τα μαρμαρα θα δουλεψουν,οπως και τα ψαρια και ο ιβαν σαββιδης και το τρανοβαλτο.αι βρες για σας ο γιατρος εχει ωραιο ξυδι.
  ΥΣ αν εχεις τα κοτσια να το αναρτησεις......... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  ΄

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος28/4/16 17:19

  ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΗΘΕΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος29/4/16 15:35

  re pedia makari na ine ola nomima leme nomima omos ke na doylepsoyn.alios kanis apo mas den ine diathetimenos na pai filaki.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος3/5/16 11:32

  ξαναλεω μηπως γνωρίζει καποιος αν και ειναι προφανές....ποια ειναι αυτη η 'Ελληνικά Μάρμαρα ΑΕ΄ αφου δεν ειναι καταχωρημένη στο μητρώο ΑΕ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας