Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Οχι» σε Σύνοδο Κορυφής απάντησε ο Ντόναλντ Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφορικά με το αίτημά του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τουσκ απάντησε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο «τελικό σημείο» και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο κ. Τουσκ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ανέφερε επίσης πως είναι σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και σημείωσε πως πρέπει να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της αβεβαίοτητας.
«Πρέπει να οριστεί σύντομα νέο Eurogroup, όχι σε διάστημα εβδομάδων αλλά σε διάστημα ημερών», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε ότι «πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που θα επαναφέρουν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ημερομηνία για Eurogroup όχι στο μακρινό μέλλον. Τις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες». 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας