Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με στόχο την επανεκκίνηση της βιομηχανίας ζάχαρης οι πρωτοβουλίες της Νέας διοίκησης της ΕΒΖ.

Την Π.Ε. Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα τη πόλη της Πτολεμαΐδας επέλεξε η νέα Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, 24 ώρες μόλις από την ανάληψη των καθηκόντων της, για να ξεκινήσει τις επαφές της με τους παραγωγούς ζαχαρότευτλων της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Η διαδικασία ενημέρωσης των παραγωγών συνεχίζεται στον Έβρο και αμέσως μετά τις Σέρρες και τη Λάρισα.
Στην αίθουσα του Αγροτικού συνεταιρισμού της Πτολεμαΐδας βρέθηκε την Παρασκευή 15/4/16 στις 7μμ, αντιπροσωπεία της Διοίκησης, με τη παρουσία του Προέδρου κ. Χρήστου Ρώσσιου του Διευθύνοντα συμβούλου κ. Παντελή Μάνη και του υπεύθυνου γεωπόνου για τη Δυτική Μακεδονία κ. Παναγιώτη Κανάρια.
Οι αγρότες-παραγωγοί τεύτλων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι, τους στόχους που έχουν θέσει από κοινού η κυβέρνηση, η Τράπεζα Πειραιώς και η Διοίκηση της βιομηχανίας σχετικά με τις προσπάθειες για την επαναλειτουργία των εργοστασίων στη Βόρεια Ελλάδα και την επανάκαμψη της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης, καθώς και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους παραγωγούς του αμέσως επόμενο διάστημα.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η δέσμευση της διοίκησης για την αποπληρωμή της φετινής σοδιάς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Δέσμευση η οποία συμπεριλαμβάνεται και στα φετινά συμβόλαια που υπογράφουν οι παραγωγοί από σήμερα Δευτέρα με τη βιομηχανία ζάχαρης.
Οι κυριότεροι άξονες του προγραμματισμού της νέας διοίκησης που αφορούν στη πρωτογενή παραγωγή, είναι κατ’ αρχήν η επίτευξη της βιωσιμότητας της ΕΒΖ και η επέκταση της καλλιέργειας από τα 70.000 στρέμματα (στόχος για το 2016), στα 150.000 στρέμματα για την επόμενη χρονιά.
Η διαταραγμένη εμπιστοσύνη των παραγωγών με τη βιομηχανία πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα προς όφελος των αγροτών και της Εθνικής οικονομίας.
Η ζάχαρη αποτελεί στρατηγικό τομέα τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου παρατηρούνται φαινόμενα έλλειψης του προϊόντος πράγμα που μπορεί να μας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Τέλος πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η μείωση του κόστους της παραγωγής, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας και η σταθεροποίηση της παραγωγικής διαδικασίας ώστε η ΕΒΖ να βρει την θέση της αξίζει στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.


ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας