Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Νέα ήθη και συμπεριφορά νέων πολιτικών

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης, συντ. Δικηγόρος.
Ήταν γραφτό να δούμε και να ακούσουμε τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες  δημόσιες δηλώσεις του  Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη  ο οποίος μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος σε  προηγούμενη συνέντευξη της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και σε απαράδεκτες είναι αλήθεια ερωτήσεις Δημοσιογράφου δήλωσε ότι  « έπρεπε το Δημοσιογράφο αυτό να τον χώσω τρία μέτρα μέσα στη γή» Τόνισε, επίσης, ότι  δεν υλοποίησε την απειλή του επειδή…..συγκρατήθηκε!!!!!!!!! Γίνεται αντιληπτό τι θα συνέβαινε αν δεν συγκρατουνταν
Αν είναι δυνατόν ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού που κατέχει μάλιστα και το αξίωμα του Υπουργού και ενώπιον κομματικού ακροατηρίου να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που αμαυρώνουν το πολιτικό μας σύστημα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι πολέμιοι του Κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού  μας  πολιτεύματος, για την καθιέρωση του οποίου  αγωνίστηκαν  εκατοντάδες χιλιάδες  πολίτες πολλοί από τους οποίος οδηγήθηκαν σε φυλακές και εξορίες, αλλά και σε εκτελεστικά αποσπάσματα, βρίσκουν αφορμή και γενικεύουν τη συμπεριφορά αυτή με το απλουστευτικό επιχείρημα ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.
Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Στις έδρες του Κοινοβουλίου θήτευσαν κολοσσοί της πολιτικής, τους οποίους πολλοί δεν γνωρίζουν αν δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική και κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου μας. Και επειδή ο κ. Πολάκης δηλώνει ότι είναι…. αριστερός (στην Ελλάδα όπως είχε δηλώσει ο αείμνηστος Τσαρούχης είσαι ότι δηλώσεις) θα αναφερθούν μόνο δύο πολιτικοί της αριστεράς της  μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του  τόπου μας, αυτά του Γιάννη Πασαλίδη και του Ηλία Ηλιού.
Οι δύο αυτοί πολιτικοί άνδρες κόσμησαν το Κοινοβούλιο. Όταν έπαιρναν το λόγο στο Κοινοβούλιο επικρατούσε απόλυτη σιγή. Μιλούσαν με επιχειρήματα, δεν ήταν λαικιστές  και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι τους άκουγαν με μεγάλη προσοχή.  Και μιλάμε για πολιτικούς αντιπάλους του ύψους και του ήθους του Γεωργίου Παπανδρέου, Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κων. Καραμανλή και πολλών άλλων. Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με τους προαναφερθέντες πολιτικούς. Κοινή όμως είναι η αντίληψη ότι υπήρξαν Κοινοβουλευτικοί άνδρες υψηλού κύρους και ήθους.
Δυστυχώς, η συμπεριφορά του κ Πολάκη αμαυρώνει την Κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου μας, αλλά και της αριστεράς. Ευτυχώς, αποτελεί  εξαίρεση και παράδειγμα προς αποφυγή και ο Πρωθυπουργός έπρεπε ήδη να τον είχε απομακρύνει από την Κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν ένας Υπουργός να υποβιβάζει τόσο πολύ τον πολιτικό διάλογο και να συμπεριφέρεται ως Νονός της νύχτας.
Το δυστύχημα είναι ότι τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις του Υπουργού τις χειροκροτούσε και άρα τις αποδεχόταν το κομματικό ακροατήριο.  Αυτό όμως δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Και στο παρελθόν  υπήρξαν παρόμοια φαινόμενα και σε άλλους κομματικούς χώρους. Στο ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσαν τον Τσοχαντζόπουλο που εκπροσωπούσε, δήθεν, την αριστερή πτέρυγα. Αυτός βέβαια δεν εξύβριζε κανέναν, το έπαιζε κύριος για να καλύπτει τις βρωμιές του. Το ακροατήριο όμως δεν γνώριζε τι έπραττε σε βάρος του και σε βάρος και του ΠΑΣΟΚ και της χώρας γενικότερα και τον χειροκροτούσε. Ακριβώς ίδια  υβριστική συμπεριφορά με αυτή του κ. Πολάκη επέδειξε ο κ. Βουλγαράκης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Σε κομματική συγκέντρωση της ΟΝΕΔ, της νεολαίας του Κόμματος, όταν οι νεολαίοι , εν χορώ, φώναζαν το σύνθημα, γ…στε τον π…τη. τον Παπανδρέου, αυτός αντί να τους διακόψει και να τους επιπλήξει τους χειροκροτούσε χασκογελώντας!!!!!!!!
Και όμως αυτοί οι πολιτικοί κάθονται στα  Βουλευτικά έδρανα που κάθονταν και τα λάμπρυναν  κολοσσοί της πολιτικής. Φαινόμενο των καιρών που πρέπει να εκλείψει με την ψήφο των πολιτών.
Ο Ηράκλειτος, αν δεν κάνω λάθος, τόνιζε ότι «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Λόγια σοφά  λες και τα έγραψε σήμερα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Καλα του ειπε του ρουφιανου. 2. Κακως δεν το κανε. 3. Κλεισιμο στα βοθροκαναλα και ελεγχος του διαδικτυου. 4. Κλεισιμο βρωμιαραιων προδοτων τυπου πρωτο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος θέλει να λέγεται και αριστερός. Ε, ρε πως κατάντησαν την αριστερά!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε, Ώστε αυτό είναι το ήθος της αριστεράς; Είναι συμπεριφορά Υπουργού αυτή; Και αν ακόμα τον έθιξε με τη συμπεριφορά του ο Πολάκης έπρεπε να δείξει την ανωτερότητά του
Είναι Υπουργός δεν είναι στα Ανώγεια. Να κλείσουμε τα ....βοθροκάναλα στα οποία πιάνουν στασίδι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να μείνει μόνο η ΑΥΓΗ και να επανεκδώσουμε την ΙΣΚΡΑ στην Ελλάδα. Αν φίλε ο Πολάκης επέδειξε αυτή τη συμπεριφορά τι έπρεπε να πράξει ο Ανδρέας Παπανδρέου που ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τον διέσυρε στα πέρατα του κόσμου; Μήπως θυμάσαι την άψογη συμπεριφορά του απέναντι στους συκοφάντες του το βρώμικο 89; Μην είσαι τόσο φανατικός. Η ζωή είναι τροχός και γυρίζει όπως δήλωσε και ο κ. Πολάκης

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο ΣΤΑΛΙΝ δεν θα δήλωνε δημοσίως, όσα δηλώνει ο πρώτος σχολιαστής. Κρίμα, κρίμα, κρίμα που υπάρχουν πολίτες με τέτοιες ιδέες. Η άκριτη υποταγή στο οποιοδήποτε κόμμα είναι νοσηρό φαινόμενο

Ανώνυμος είπε...

Εχε υποψιν σου 11.55 πως δεν ψηφιζω καν συριζα. Επειδη μιλησες για υποταγη σε κομμα. Εγω ενα εχω να πω. Το να λες σκυλο υπουργο δημοσια, το λες απροκαλυπτα ψεματα κατευθυνοντας την κοινη γνωμη οπως αποδεδειγμενα εχουν κανει - σημερα το πθ για εκατομμυριοστη φορα μιλαει για το πως τα cc εκλεισαν την ηλεκτρονικη ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Δεν ειναι ελευθερια αποψης. Ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Για τους εγκληματιες η δημοκρατια πρεπει να εχει ΝΟΜΟΥΣ. Οσο για τον αντρεα τρεις λαλουν....

Ανώνυμος είπε...

Μολις βγαλαν "νεα" δημοσκοπηση. Ανατροπη! λεει ολος ο κοσμος θελει εκλογες. Μολις το ζητησε ο μητσοτακης. Η ελευθερια και η δημοκρατια στο μεγαλειο! Μετα απο ολα τα αποδεδειγμενα αισχη των δημοσκοπων παρεα με τα μμε ας τους αφησουμε να κοπριζουν ελευθερα κι αλλο. ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΣΑΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοδόση κράτα λίγο αποστάσεις
Π. Πολάκης: Παίζουν τα ρέστα τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ
«Είμαστε υποχρεωμένοι να αντέξουμε στις επιθέσεις της διαπλοκής που έχει παίξει τα ρέστα της και να νικήσουμε» το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στο δημαρχείο της πόλης, με θέμα το Παράλληλο Πρόγραμμα και τις εξελίξεις στην υγεία.
Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας περιέγραψε την πορεία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου (Παράλληλου Προγράμματος) και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της ψήφισης του και των όσων προβλέπονται σε αυτό.
Θέλοντας να δώσει το στίγμα και την διαφορετική αντίληψη της κυβέρνησης σε αντίθεση με των προηγούμενων, τόνισε ότι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα όλοι οι άνθρωποι να έχουν όποτε τη χρειαστούν τη βοήθεια από ένα επαρκές σύστημα υγείας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού αλλά και των ευπαθών ομάδων ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς στο οποίο βρίσκονται, στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αποσπάσεων μετατάξεων γιατρών, στα αυξημένα κίνητρα προσέλκυσης στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, στη ρύθμιση των θεμάτων που προκύπτουν με τις ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία (καθαρισμού-σίτισης-φύλαξης), στην αναβάθμιση της λειτουργίας εποπτευόμενων του υπουργείου φορέων -όπως του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ελεγκτικού Οργανισμού Αίματος- στην αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ κατά 800 εκ. και στο άνοιγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης που μέχρι τον Ιούνιο, όπως είπε, θα έχει ανοίξει.
Είναι προφανές σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ότι το προηγούμενο πολιτικό σχέδιο της μεθοδικής κατεδάφισης του ΕΣΥ, της αδιαφανούς διαχείρισης των πόρων , της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας έχει τελειώσει.
«Αλλιώς να' χεις κάνει και να λες, και αλλιώς να τάζεις» είπε χαρακτηριστικά, αναλύοντας τα πεπραγμένα και τις παρεμβάσεις του υπουργείου υγείας για την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Συγκεκριμένα όπως είπε δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2016 σε 1.000 άτομα επικουρικό προσωπικό.
Έχουν διοριστεί 345 μόνιμοι γιατροί από παλαιότερες προκηρύξεις, που είχαν παγώσει.
Έχουν διοριστεί 675 επικουρικοί γιατροί.
Έχουν προκηρυχτεί 985 θέσεις μόνιμου λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού, για τις μισές περίπου εκ των οποίων έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα και ξεκινούν άμεσα οι διορισμοί.
Έχουν διορισθεί 141 άτομα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ορκίστηκαν στις 26/01/2016 και έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 187 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Έχει περατωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και ξεκινούν οι τοποθετήσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν ΜΕΘ, οι οποίες παρέμεναν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Προκηρύχτηκαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, 585 θέσεις λοιπού επικουρικού νοσοκομειακού προσωπικού, με βάση τα στοιχεία για τις ανάγκες των νοσοκομείων, τα οποία συλλέξαμε από τις Διευθύνσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 690 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών.
Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την κάλυψη 1.700 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και 100 νέων θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ.
Για την μεταφορά
Λαζαριώτης Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι δημοσκόποι έδιναν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιόπιστοι και τώρα αναξιόπιστοι; Όσον αφορά τους Καναλάρχες ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τον στηρίζουν με πάθος οι Κουρίδες!!!!!! Ναι ναι αυτούς που το βρώμικο 89 ο τότε συνασπισμός αποκαλούσε το συγκρότημα Κουρή χοιροστάσιο το οποίο τότε βρομούσε και σήμερα μοσχομυρίζει λεβάντα και βασιλικό.!!!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ειδικός παθολόγος. είπε...

Αγαπητέ Θεοδόση, θα συμφωνήσω απολυτα με το άρθρο σου,διότι στα 37 ολόκληρα χρόνια που υπηρέτησα την υγςεία στην Ελλάδα και τα 10 ολόκληρα χρόνια στο εξωτερικό, Ιταλία και Ελβετια, καί όλα αυτά μέσα σε διάφορα νοσοκομεία, δέν θυμάμαι ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορά υπουργού. Πέρασαν πάνω από 15 υπουργοι υγείας διαφόρων κυβερνήσεων,κατά την θητεία μου ως γιατρός στην Ελάδα, αλλά όχι αυτού του ήθους και ύφους. Δικαιολογώ πως ο κάθε κομματικός υπουργός σε κομματικές συγκεντρώσεις να λέγει ότι θέλει,δεν συμφωνώ με τις βρισιές εναντίον άλλων. Επίσης θέλω να καταστήσω σαφές, αναφέροντας μόνον δύο πραγματικότητες. 1η. Από τα 55 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα περισσότερα δεν έχουν Διοικητές, καί χρέη διοικητών εκτελούν οι διευθυντές γιατροί του ΕΣΥ. 2η. Στην Δυτική Μακεδονία ζητήθηκαν 36 γιατροι διαφόρων ειδικοτήτων, για τα 5 νοσοκομεία ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ,και ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.Ξέρετε πόσοι εγκρίθηκαν, μονον 9. Πότε θα προσληφθούν? Όταν οι κλινικές των νοσοκομείων βγάζουν πρόγραμμα εφημεριών ανά 15νθήμερον διότι δεν επαρκούν οι γιατροί. Εύχομαι στους νυν υπουργούς και αναπληρωτές υπουργών,να φροντίσουν πραγματικά την υγεία των πολιτών όσο ακόμα χειρίζονται τα θέματα της υγείας, να μην θρηνίσωμεν άλλα θύματα οπως παλαιότερα, με την έλλειψη , χειρουργών, παιδιάτρων, καρδιολόγων,γυναικολόγων, και ιδιαίτερα γιατρούς στα Κέντρα Υγείας που σήμερα είναι τόσο υποστελεχωμένα, διότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από αυτών, συνταξιοδοτήθηκαν και κανένας δέν προσελήφθη για αντικατάσταση.Δεν θα επαναλάβω τις προτάσεις μου για την υγεία, διότι το έχω κάνει δεκάδες φορές, ένα μόνον καλή η ρύθμιση για τα 2000000 ανασφαλιστους, αλλά από ποιούς θα εξετάζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων? Αντί για αύξηση 24% του ΦΠΑ να βάλλουν κάτι για την Υγεία, και να προσλάβουν το προσωπικό που είναι απαραίτητο.-

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε ανίδεε, σε ποια χώρα ζεις;;; Μόνο η αυγή έδινε 8% μονάδες υπέρ του σύριζα και είχαμε εκατομμύρια σχόλια από φασισταριά που έβριζαν και μίλαγαν για βόρεια κορέα και ερυθρούς χμερ κι αντί να βγάλουν το σκασμό όταν έπεσε ακριβώς μέσα έκαναν το ίδιο και στις επόμενες εκλογές που έγινε ακριβώς το ίδιο!!!! Όλοι οι άλλοι δίναν το γενάρη ελάχιστη διαφορά, με κορυφαία τη ... βεργίνα και το σεπτέμβρη κάποιοι δίναν ακόμα και νδ μπροστά! Να μη μιλήσω για το δημοψήφισμα! Πόσο θράσος πρέπει να χεις για να γράψεις αυτό το σχόλιο, πόσο;;;; Πόσο ανόητος είσαι αν πιστεύεις πως το ποσοστό που θέλει εκλογές έγινε από 20% 47% σε ένα μήνα επειδή το ζήτησε ο ακατανόμαστος; ΠΟΣΟ;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Απορώ με την υπόδειξή σου να κρατήσω αποστάσεις. Από που. Εγώ ενυπογράφως, αναφέρθηκα σε γεγονότα. Επικροτείς τη στάση του κ.Πολάκη και δεν κρατάς απόσταση από αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του; Εγώ καταδίκασα και τη στάση του Δημοσιογράφου. Αυτός όμως είναι ένας απλός Δημοσιογράφος , ενώ ο κ. Πολάκης κατέχει το ανώτατο αξίωμα του Υπουργού και δεν μπορεί να ακολουθεί την απαράδεκτη τακτική του Δημοσιογράφου και να κατεβαίνει στο επίπεδό του. Εγώ αναφέρθηκα και στις περιπτώσεις Τσοχαντζόπουλου και Βουλγαράκη. Μου διέφυγε όμως και η περίπτωση του Μειμαράκη μέσα στη Βουλή, που κάλεσε τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ επί ΝΔ που στη συνέχεια προσχώρησε στο κόμμα του Καραντζαφέρη να βγεί έξω για να τον γ...... Αυτές οι τακτικές και συμπεριφορές υποβιβάζουν το κύρος του Βουλευτή και Υπουργού και πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα από όλους , ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουν. Και για παράδειγμα ανέφερα τους δύο πολιτικούς της Αριστεράς Πασαλίδη και Ηλιού,που είχα την τύχη να τους ακούσω να αγορεύουν στη Βουλή πολλές φορές τα έτη 1964-1965. Αλήθεια τι σχέση έχουν αυτοί με τον Πολάκη και τον κάθε πολάκη. Επειδή δηλώνει ότι ανήκει στην αριστερά νομιμοποιείται να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε; Μην ξεχνάς, επίσης, ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ως Δήμαρχος Ανωγείων τηρούσε διπλά βιβλία και ακόμα δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του. Όσον αφορά το ΕΣΥ που σήμερα κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ μην ξεχνάς ότι είναι έργο του.... επάρατου ΠΑΣΟΚ. Θεοδόσης.

Ανώνυμος είπε...

Την κατάσταση στην υγεία την ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας και είναι πάρα πολύ ζοφερή. Όλες οι αναγγελίες για προσλήψεις που αναφέρει ο Λαζαριώτης ο οποίος βέβαια γλύφει το ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνονται σαν τα θα του ΠΑΣΟΚ. Το τρίτο αριστερό μνημόνιο θα γκρεμίσει ότι είχε απομείνει από τη δημόσια υγεία. Το κέντρο υγείας των Σερβίων είναι ένα από αυτά τα θύματα όπως είδαμε και στην συνέλευση που έγινε για αυτό το θέμα. Όσο για το ήθος των βουλευτών και υπουργών της σημερινής κυβέρνησης ή θα κλαίνε γιατί ξεπουλάνε τα λιμάνια και τα ιδανικά τους για μια καρέκλα ή θα το παίζουν τσαμπουκάδες με την κάθαρση για να φέρουν την δική τους διαπλοκή για να μείνουν στην εξουσία. Σε κάθε περίπτωση όσο ποιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για να ξεβρομίσει ο τόπος.
Γιώργος Θεοφάνου

Ανώνυμος είπε...

o k.laiopoylos milai gia simperifores;

Το Προφίλ μας