Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κοζάνη: Κοινή δράση Εκπαιδευτικών - Εργαζομένων στην Ενέργεια

Προσθήκη λεζάντας
Στηρίζει και συμμετέχει στο κάλεσμα του Σωματείου Εργοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, για κοινή δράση ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ, η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι «η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στη γενική κατεύθυνση της ΕΕ συνεχίζεται, με άμεσο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, με τις εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις στους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής και με τις "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" στο δημόσιο τομέα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
« Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στη γενική κατεύθυνση της ΕΕ συνεχίζεται, με άμεσο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, με τις εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις στους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής και με τις "διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις" στο δημόσιο τομέα. Για την περιοχή μας αυτό μεταφράζεται απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πώληση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" έως το 2015, την πώληση μετοχικού ποσοστού στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι της ΔΕΗ εντός του 2016 αλλά και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, του δικτύου διανομής που έχει τεράστια στρατηγική σημασία.
Την ίδια στιγμή, με ένα ακόμη μέτρο στον κλάδο της ενέργειας, μειώνονται προκλητικά τα τιμολόγια στις μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, ενώ καταγράφεται αύξηση 50% στα οικιακά τιμολόγια που σημαίνει ότι το βάρος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου μεταφέρεται στα λαϊκά στρώματα. Συνέπειες αυτών των μέτρων είναι η ανεργία, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η μείωση των μισθών, τα νέα χαράτσια και οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί,
αυτές τις μέρες απεργούμε και παλεύουμε για να σταματήσουμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας που είναι σε διαθεσιμότητα, τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης, το "νέο σχολείο", το σχολείο της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσουν σε νέες απολύσεις. Είναι οι "διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις" του δημοσίου τομέα στην εκπαίδευση για κράτος πιο μικρό που να ανοίγει νέα πεδία για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ήδη γνωρίζουμε τι σημαίνουν απολύσεις, κινητικότητα και ελαστικές σχέσεις εργασίας αφού χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που ζούνε σε αυτό το καθεστώς.Σημαίνει εξαθλίωση των οικογενειών μας καθώς επωμίζονται και τα βάρη της φορολόγησης, της ανασφάλειας, της υγείας, της οικογένειάς τους, τα νέα χαράτσια και τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μαθητές,
κάθε μέρα συνειδητοποιείτε ότι το νέο σχολείο σας στερεί τη μόρφωση εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών και ότι σας αναγκάζουν να πετύχετε στον εξεταστικό μαραθώνιο του νέου λυκείου. Το σχολείο της ΕΕ σας οδηγεί στην κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και σας προετοιμάζει για το νέο φτηνό, εργατικό και σκυφτό δυναμικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που θα ειδοποιηθούν την ΔΕΗ.
Γονείς, 
γνωρίζουμε πολύ καλά την οικονομική λεηλασία που επιβάλλει το νέο σχολείο στις τσέπες μας για τη γνώση που στερούνται τα παιδιά μας. Επιπλέον με την "Αυτονομία της σχολικής μονάδας" θα φορτωθούμε και το βάρος της οικονομικής λειτουργίας των σχολείων ενώ καθημερινά παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα με τους αυξημένους λογαριασμούς και τα χαράτσια για να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα οι επιχειρηματίες. Όλες αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση,τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια για κοινή δράση ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ. Ενότητα - Αγώνας - Συσπείρωση όλων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των ανέργων.
Μία είναι η απάντηση: Λαϊκό μπλόκο στην ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και το πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια του λαού είναι ο δρόμος για να απαλλαχτεί ο λαός και η νεολαία από τη φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική εξαθλίωση»

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας