Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Τα νούμερα δε δεσμεύουν το Βελβεντό

του Ζήση Πιτσιάβα από το kozanimedia.gr
Περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Βελβεντό που διεξήχθη από τη Δευτέρα. Όχι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για το πόσοι θα πάνε να εκφραστούν. Εκτιμώ πως η καθαρή ανάγνωση των αριθμών λέει  μια καθαρή αλήθεια: Το αποτέλεσμα δε δεσμεύει κανέναν.
Και για να εξηγούμαστε, ούτε το 2010 το ισχυρό και καθολικό «ΟΧΙ» δέσμευε ουσιαστικά κανέναν, αλλά ήταν μια ξεκάθαρη στάση της κοινωνίας του Βελβεντού που δεν ήθελε( και καλά έκανε) να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη εκπροσώπων στον Καλλικράτη.
Ήταν η ομόφωνη(σχεδόν) στάση μιας κοινωνίας που ένιωθε αδικημένη, βίωσε έναν περίεργο εμπαιγμό, έπαιξαν ουκ ολίγοι μαζί της και στο τέλος, ορθώς μάλλον, επέλεξε τη συγκεκριμένη στάση.
Στο διάστημα που μεσολάβησε η κοινωνία του Βελβεντού είχε την ευκαιρία να επανεξετάσει τη θέση της συνολικά. Να θέσει σε νέα βάση τα όσα συνέβαιναν χωρίς αυτήν, τα όσα άλλοι αποφάσιζαν χωρίς η ίδια να έχει φωνή στα κέντρα αποφάσεων και να σκεφτεί ίσως πως η δύναμη που διαθέτει πρέπει αλλιώς να χρησιμοποιηθεί.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν πολλούς, ακόμα και ανθρώπους που ηγήθηκαν του αγώνα το 2010, στο να διαμορφώσουν μια άλλη κατάσταση στο Βελβεντό η οποία άρχισε να γίνεται όλο και πιο ισχυρή στον κόσμο.
Στην τελευταία λαϊκή συνέλευση οι σκέψεις αυτές έγιναν προτάσεις, δημόσια, τεκμηριωμένα και με ουσία. Οι σκληρές φωνές που επέμεναν στην αποχή επικράτησαν. Δια της δημοκρατικής οδού και αυτό είναι απολύτως σεβαστό.
Είναι πλέον όμως ξεκάθαρο πως το Βελβεντό στις εκλογές του Μάη δεν θα είναι «απών». Υπάρχουν άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επιθυμούν να συμμετέχουν και το αποτέλεσμα τους αφήνει τα περιθώρια…
Υ.Γ.: Επειδή στην εποχή που ζούμε πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, τονίζω πως το 73% είναι συντριπτικό ποσοστό. Αλλά στη δημοκρατία έχουν δικαίωμα και οι «μειοψηφίες».

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/3/14 23:05

  2.237 - 1.026=1211
  ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΤΑ 1211 ΨΗΦΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/3/14 00:20

   ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

   4.763 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους
   1026 ψήφισαν ΟΧΙ.
   απο που προκύπτει το 73% , εκτός από το άρρωστο μυαλό του Στεργίου? Εκτός αν και εσύ δεν γνωρίζεις μαθηματικά.

   Το αποτέλεσμα είναι σαφές, οι 2.600 ψήφοι ΟΧΙ γιναν 1024 παρόλο τις οτι ναναι διαδικασίες όπως:
   -το δημοψήφισμα έλαβε χώρα για 2 ημέρες πουθενά δεν προκύπτει αυτό
   ΝΟΜΟΣ ΥΠ” ΑΡΙΘ. 4023 Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος. ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΑ Ημέρα διεξαγωγής Κυριακή, ώρες 7.00π.μ. εως 19:00 ίδιας ημέρας.
   - Εμφανίστηκαν κατάλογοι ψηφοφόρων γεννηθ. το 1996 οι οποιοι δεν υπάρχουν στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.
   - Η ψηφοφορία πήρε παράταση + 1 ώρα χωρίςτην έγγκριση της γενικής συνέλευσης.

   ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝ ΕΤΗ 2014, ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.
   Ο Ακατανόμαστος ας κάτσει σπίτι να ξεκουραστει κουράστηκε τόσες μέρες με βρώμικη προπαγάνδα εναντίον του Βελβεντού. Φαίνεται εδώ και 4 χρόνια πως κάποιοι δεν ξέρουν να χάνουν.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος25/3/14 23:15

  Καλά ρε Πιτσιάβα έτοιμο το είχες το άρθρο ή στο έδωσαν έτοιμο;Oι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα έχουν τώρα το πρόβλημα.Καβάλα στο άλογο ο Στεργίου!!!!Τι μούρη του Μπελιά και του Τσιουκάνη θα ήθελα να δω.Ο Σόκουτης τα έχει ξαναδεί οπότε για αυτόν είναι συνηθισμένο????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/3/14 23:47

  Στους 3,5 ο ενας είπε ΟΧΙ στη συμετοχή στις εκλογές. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πιτσάβα τι τίτλος είναι αυτός; Η να στο πω αλλιώς, ενα ποσοστό μικρότερο του 30% είπε οχι. Το υπόλοιπο 70% που λέει ΝΑΙ δεν πήγε στην κάλπη, οπως και γω, γιατί τους σιχάθηκε. Κατάλαβες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/3/14 00:33

  ΞΕΦΤΗΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙ(ΔΟ)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
  ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος26/3/14 08:16

  ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  Σύμφωνα με το νόμο, 3. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ Άρθρο 16
  Το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το σαράντα τοις εκατό (40%) όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
  4.763 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους
  1433 πολίτες συμμετείχαν
  1026 ψήφισαν ΟΧΙ
  371ψήφισαν ΝΑΙ

  DIABASE TON NOMO

  http://www.nomikosodigos.info/guide/legislation/636-dievrynsi-tis-amesis-kai-symmetohikis-dimokratias-me-ti-dienergeia-dimopsifismatos.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ26/3/14 09:44

  ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ....Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΕΙ(ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ;;;)ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΣΕΙΣ ΑΝΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ......ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος26/3/14 11:23

  Το αποτέλεσμα ήταν απογητευτικό.
  Ηταν απαξίωση της ΜΚΟ, μεγάλη η αποχή.
  Ούτε τα μέλη του δεν πήγαν να ψηφίσουν, ο Βελβεντινός λαός τους έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος27/3/14 12:35

  Oi Bελβεντινοι θα προτείνουν υποψηφιότητα.Καλοβλέπουν την Σπυρίδου γιατι δούλεψε για τον Βελβεντό και τους έβγαζε συχνα πυκνά στην ΕΡΤ .Τούς έφερε και δορυφόρο για ζωντανές συνδέσεις.Είναι και η αγαπημένη του Σόκουτη και του Δακή .Γενικά έχει πολλές συμπάθειες ως προσωπικότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος30/3/14 16:54

  H Σπυρίδου τους αγαπάει? Νομίζω οτι την αδικείτε όταν περιορίζεστε στους δύο .Εκτιμάει.είναι εντάξει τύπος και αυτό εισπράτει από όλους και όχι μόνο από τους δύο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας