Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι Έλληνες, οι Ρώσοι και οι…Τούρκοι!

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 5-3-2014
Τον Ιούλιο του 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, επικαλούμενη την προστασία των Τουρκοκυπρίων, με το άλλοθι που της προσέφερε τότε απλόχερα η επικίνδυνη χούντα των συνταγματαρχών (επικεφαλής ήδη είχε αναλάβει τότε ο Ιωαννίδης), με το πραγματικά ηλίθιο και καταστροφικό επιχειρούμενο πραξικόπημα ανατροπής του Μακάριου. Η συνέχεια είναι γνωστή…
Εν έτει 2014, η Ρωσία βρίσκεται μια ανάσα από τη εισβολή στη Κριμαία, η οποία αποτελεί (από το 1954 ουσιαστικά και την τότε απόφαση Χρουστσόφ) έδαφος της μετέπειτα (μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ) Ουκρανικής Δημοκρατίας.
Επιχείρημά της; Η προστασία των ρώσικων συμφερόντων στη ευρύτερη περιοχή και ειδικά του ναύσταθμου ελλιμενισμού του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Και, όμως! Η πλειοψηφία των Ελλήνων, σε διάφορες δημοσκοπήσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ, εμφανίζεται να επικροτεί τις κινήσεις της Ρωσίας, οι οποίες περίπου είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες των Τούρκων το 1974 στην Κύπρο! Όπως, ακριβώς, σημείωσε ο Στέφανος Μάνος «είναι σαν να επικροτούμε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο»!
Και δεν έχει άδικο: Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να θεωρεί τους Ρώσους ως «αδέρφια μας», λόγω της κοινής θρησκείας κυρίως, αδιαφορώντας για το γεγονός πως ελάχιστα οι Ρώσοι έχουν πραγματικά βοηθήσει εδώ και πολλές δεκαετίες τη χώρα μας, αλλά και για το σχεδόν απολυταρχικό καθεστώς (με την επίφαση δημοκρατίας) που τόσο έξυπνα έχει χτίσει ο Πούτιν εδώ και χρόνια.
Και, ασφαλώς, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, να αγνοεί έστω και τα στοιχειώδη για θέματα εκτός της χώρας μας, με τα καθ΄ ημάς ΜΜΕ να αφιερώνουν διαχρονικά τον λιγότερο, ίσως, χρόνο από όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα σε ρεπορτάζ εξωτερικών ειδήσεων….

Πηγή: kozanimedia.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 1974 οι τουρκοκυπριοι εβγαλαν με 49% κυβερνηση, και τοτε ηρθαν οι ελληνοκυπριοι με σβαστικες, ροπαλα και απειρες προβοκατσιες κι εριξαν την νομιμη κυβερνηση υποβοηθουμενοι απο ευρωπαιους και αμερικανους. Τοτε μπηκαν οι τουρκοι να σωσουν τους δικους τους. Γι' αυτα θελει να μας πεισει το πρασινο-μπλε-καταμαυρο παπαγαλακι αναμασωντας λογια του ομπαμα της μερκελ του σορος και φυσικα φανταζομαι και του.... γαπ. Ασε φιλαρακο, ολη η σαπιλα που υποστηριζεις τελειωνει οσα ψεματα κι αν γραψεις, οσες ελιες και ποταμια κι αν ανακαλυψετε... μηνες σας μειναν.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς υποστηρίζουμε τους ρώσους, πρέπει να υποστηρίζουμε πάντα τους αμερικάνους που δεν ανακατεύονται ποτέ στα εσωτερικά καμιάς χώρας, δεν βάζουν ποτέ ρουφιάνους και πράκτορες να υπονομεύουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις (πχ βενεζουέλα κι εκατό άλλες) είναι πάρα πολύ δημοκράτες και μας βοηθάνε πάρα πολύ στα εθνικά μας θέματα (όπως πχ το 74)!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο πες μας πόσοι μήνες δηλαδή...να ξέρουμε, μην πάμε...αδιάβαστοι! Ai-vres ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Οι μηνες αναφερονται στο ποσο χρονο θα ειστε στα πραματα ακομα και οχι σε κατι αλλο. Και φυσικα καμια απαντηση η σχολιο για ο,τι αναφερθηκε αλλα εξυπναδιστικες απαντησεις του κωλου περι... αδιαβαστων!!

Το Προφίλ μας