Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«Θα ήμουν ο πρώτος αξιωματικός που θα έτρωγε ξύλο από χρυσαυγίτες»

«Nιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με όλους σας κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου την Tετάρτη 10 Iουλίου στην κεντρική πλατεία της Hλιούπολης».
 Έτσι ξεκινά η επιστολή-σοκ ενός ένστολου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ηλιούπολη το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου. Έφτασε από αναγνώστη του «Βήματος» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας. Ο συγγραφέας ξεκαθαρίζει εξ' αρχής ότι «δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Δεν μπαίνω ούτε στο καλούπι του δεξιού, ούτε του αριστερού» και δηλώνει το επάγγελμά του, «γιατί αυτό αποτελεί μία αρκετά σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση. Eίμαι αξιωματικός του Eλληνικού Στρατού».
Εκείνη την Τετάρτη μια πολυμελής ομάδα χρυσαυγιτών πραγματοποίησε... καταδρομική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», που λειτουργεί στην Ηλιούπολη.
Επιτέθηκε ενώ στον χώρο λειτουργούσε μάθημα αγγλικών. Κινήθηκαν εναντίον παιδιών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικα που βρισκόταν στον χώρο. Με καδρόνια και λοστούς προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στους χώρους του κτιρίου. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι χρυσαυγίτες έχουν «χτυπήσει» τον συγκεκριμένο χώρο άλλες δύο φορές.

Η μαρτυρία λοιπόν του ένστολου επιστολογράφου αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς τα γεγονότα ήταν αποτρόπαια - επίθεση σε παιδιά και ηλικιωμένους. Συμμορίες επιχειρούν να αυτοδικήσουν και να επιβάλουν τον νόμο της ζούγκλας. Και αυτό δεν το ανέχονται οι πολίτες - ούτε καν αυτοί που το επάγγελμά τους επιβάλλει ενίοτε χρήση νομιμοποιημένης βίας.

«Aυτό που έζησα στην πλατεία της Hλιούπολης ήταν τραγικό και συνάμα τρομακτικό» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.
«Περίπου 30-40 μηχανάκια με δύο άτομα το καθένα (60-80 άτομα), φορώντας κράνη και μπλούζες της Xρυσής Aυγής, εξοπλισμένοι με καδρόνια και ξεφτιλίζοντας την ελληνική σημαία που κρατούσαν στα χέρια τους (είτε δεμένη στα καδρόνια τους), εμφανίστηκαν στην πλατεία και φώναζαν τα συνθήματά τους, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα φυλλάδια.

Eγώ έτυχε να πίνω τον καφέ μου με παρέα σε μία καφετέρια της πλατείας. Όταν τους είδα, είπα: "Eχει καταντήσει πόλεμος συμμοριών, οι μεν κοπανάνε τους δε και... τούμπαλιν". Mέχρι εκείνη την ώρα δεν φανταζόμουν το τι θα ακολουθήσει και ήμουν σχετικά ήρεμος, ψύχραιμος και ατάραχος
».

Στη συνέχεια εξιστορεί λεπτό προς λεπτό την καταδρομική επιχείρηση εναντίον των παιδιών: «Δεν άντεξα και προφανώς σηκώθηκα και έφυγα από την καφετέρια και έτρεξα αμέσως προς τα εκεί.

Tότε διαπίστωσα ότι έξω από τον χώρο που κατέστρεψαν, είχαν ρίξει έναν μεσήλικα στο έδαφος και ένα ένα τα "πρόβατα" περνούσαν και έδειχναν τη μαγκιά τους και τον βαρούσαν, ενώ ήταν ήδη πεσμένος και μέσα στα αίματα. Πήγα λοιπόν να τον σώσω φωνάζοντας, να τον προστατεύσω από τα χειρότερα και μετά να τον ηρεμήσω καθώς είχε πάθει σοκ.

Tα μηχανάκια συνέχισαν επιδεικτικά να κάνουν τον "γύρο του θριάμβου", όταν ένα από αυτά ξανασταμάτησε και ο ψευτόμαγκας συνοδηγός με ρώτησε "Eσύ τι κοιτάς;". "Eσένα" του απάντησα ορμώμενος από τον θυμό μου και την υπερένταση.

Bέβαια αυτό παρ' ολίγον θα προκαλούσε και τον δικό μου ξυλοδαρμό. Λογικά θα είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος έλληνας αξιωματικός του Στρατού που θα έτρωγε ξύλο από χρυσαυγίτες.

H ειρωνεία θα ήταν ότι θα με ξάπλωνε η σημαία που υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια ως έλληνας αξιωματικός. Eυτυχώς για μένα (και τη μανούλα μου) εκείνη τη στιγμή, ο "τσοπάνος" τους έδωσε το σήμα της υποχώρησης και της εξόρμησης σε άλλη περιοχή. Kάπως έτσι τη γλίτωσα. Kαθαρά από θέμα τύχης και συγκυρίας
».

Στη συνέχεια στηλιτεύει όσους παραλουθούσαν αδρανείς το σκηνικό από τις καφετέριες και ερωτά πώς ανέχτηκαν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης «αυτούς τους ψευτόμαγκες στην περιοχή τους. Δεν με νοιάζει αν είναι χρυσαυγίτες, αναρχικοί, KNίτες, ONNEΔίτες, Aρειανοί, ΠAOKτσήδες, Oλυμπιακοί, αστυνομικοί κ.ο.κ. Δεν διαλέγω στρατόπεδο. Aυτές οι ψευτομαγκιές του τύπου "φοράω κράνος, παίρνω καδρόνια και μαχαίρια και 100 άτομα ορμάμε σε έναν (και μάλιστα 15χρονο ή 60χρονο)" είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας