Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το Βίτσι, η «γιορτή μίσους» και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 28-8-2013
 Η παρακάτω ανακοίνωση εστάλη χθες στα τοπικά ΜΜΕ ολόκληρης, παρακαλώ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου: «Ανακοινώνεται ότι, την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, και ώρα 0900, θα τελεστεί  Επετειακή  εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας.
  Η οργάνωση της τελετής γίνεται από την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και η  Σας προσκαλεί Όπως παρευρεθείτε  και τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο   ΒΙΤΣΙ, αποτίοντες ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τους υπερασπιστές της ελευθερίας στα ιστορικά περάσματα, της Πατρίδας μας. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς Θα αναχωρήσει από την πλατεία Μακεδονομάχων, πρώην Πλατεία  Στρατηγού  ΒΑΝ-ΦΛΗΤ  στις  08:00 π.μ.»
Ναι, σωστά καταλάβατε: Πρόκειται για μια ακόμη από τις γνωστές «Γιορτές Μίσους», ένθεν κακείθεν, σε Γράμμο και Βίτσι. Η οποία, όμως, και αυτή τη φορά τίθεται υπό την «ομπρέλα» της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και, κατ’ επέκταση, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας! Δημιουργείται, λοιπόν, η εύλογη απορία για τους λόγους που οδήγησαν τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο να δώσει εντολή να σταλθεί η εν λόγω πρόσκληση από το προσωπικό του γραφείο! Με τη σημείωση πως αυτό συμβαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την εν λόγω εκδήλωση!!! Αλήθεια, δεν έχουν mailστην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Καστοριάς; Ας έστελναν μόνοι τους την πρόσκληση με φαξ ή με… ότι τέλος πάντων τους έχει μείνει από την εποχή που η πλατεία της πόλης τους ονομαζόταν Βαν Φλιτ!
Προφανώς, λοιπόν, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς (μέσα στην ατέλειωτη περισυλλογή του για να παραιτηθεί  -αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό;- ή όχι, καθώς η Αρχιτεκτονική μάλλον έχει ήδη τελειώσει για την πόλη του) είπε να κάνει μια ακόμη «εξυπηρέτηση» στην Ένωση και στα πολλά μέλη της, ειδικά σε μια προεκλογική χρονιά. Χωρίς να σκεφτεί και να υπολογίσει πως με ανάλογες κινήσεις και πράξεις ρίχνει νερό και στο μύλο της «Χρυσής Αυγής», η οποία ακμάζει περισσότερο και στην Καστοριά, σε σχέση με άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας! Ή, ακόμη χειρότερα, υιοθετώντας εν έτει 2013 τις διχαστικές λογικές των ανάλογων «εκδηλώσεων», σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη όσο ποτέ εκείνα που μας ενώνουν στο σήμερα.  Και όχι όσα μας χώρισαν στο παρελθόν.
Δυστυχώς, όμως, κάποιοι στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζουν να ζουν και να πολιτεύονται με όρους και συνθήκες του παρελθόντος. Διαιωνίζοντας, με τη στάση τους, τις νοσηρές αυτές εκδηλώσεις, δίνοντας και στην πλευρά του ΚΚΕ το δικό της άλλοθι να συνεχίζει και εκείνη, με τη σειρά της, να «γιορτάζει» τους πεσόντες του «Δημοκρατικού Στρατού». Και το μεγάλο ερώτημα, εν προκειμένω, είναι εάν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής συμφωνεί και ενθαρρύνει ανάλογες κινήσεις, όπως αυτή του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Σαββόπουλου…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι περίμενες Κε Πλιάτσιο? Να γιορτάζουμε τις ηλίθιες πορείες του Δήθεν Δ.Σ.Ε? Έλεος πια με τους κουμουνιστοσυμμορίτες. Μας τα έχουν πρήξει 40 χρόνια. Είναι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες που κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη και δεν γίναν τα κορίτσια μας οι πόρνες των Βαλκανίων. Και η Πλατεία μια χαρά όνομα είχα. Πως να την λέγανε? Πλατεία Πατερούλη Στάλιν? Καλό θα ήτανε?

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που γραφω και παλι μετα απο καιρο στο ai-vres. Και λυπαμαι γιατι το κανω για να απαντησω σε καποιον που μαλλον δεν εχει διαβασει καν τις 4 τελευταίες γραμμές του αρθρου...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα το έτος 2013 κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι να αναμοχλευουν το παρελθόν, που κόστισε στην πατρίδα μας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρους και από τις 2 πλευρές...

Ανώνυμος είπε...

Κε Πλιάτσιο, μια χαρά διάβασα τις 4 τελευταίες γραμμές του άρθρου σας. Το Κ.Κ.Ε. δεν έχει κανένα άλλοθι. Όταν θα βγεί η ηγεσία του δημόσια να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα κακά προκάλεσε στην Ελλάς, τότε και μόνον τότε δικαιούται να ομιλεί.Και επαναλαμβάνω οι γιορτές είναι μνήμης και τιμής. Μίσους είναι από την πλευρά των συμμοριτών.Όσο για τον 11:03, κανένας δεν αναμοχλεύει το παρελθόν. Λαός που δεν θυμάται το παρελθόν δεν έχει μέλλον. Οι νεκροί Έλληνες ήταν μόνο από την μία πλευρά. Οι άλλοι ήταν εαμοβούλγαροι και εχθροί του Έθνους.

Ανώνυμος είπε...

Ανόητε 10:14 Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σίγουρα το έγραψες κοιτώντας τον καθρέφτη σου καμαρώνοντας για το αποτέλεσμα που έβλεπες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη, οΘ. Τσακαλωτος που συναντήθηκε με τον Μάρκο. Βαφειαδη, ήταν εαμοβουλγαρος; Η μήπως ο. Τζαννης. Τζανετακης το 1989 σχημάτισε κυβέρνηση εαμοβουλγαρων; Απλά, έδωσαν το χέρι στον "αντίπαλο" και κοιταξαν το πραγματικό συμφέρον της. Πατρίδας.Γιαυτο και η ιστορία τους έγραψε με Ολοχρυσα γράμματα

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς δεν έπρεπε να κυκλοφορεί στην Ελλάδα άνθρωπόμορφο τέρας με το όνομα Βαφειάδης. Κρίμα στον Στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο.Χάλασε την υστεροφημία του. Κρίμα που τα στερνά δεν τίμησαν τα πρώτα. Όσο για τον Τζανετάκη. Μία από τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Νέα προτείνετε λοιπόν στη βουλή, μέσω βουλευτη( τίνος κόμματος,ε,ξέρετε) όσοι έχουν επώνυμο Βαφειαδης να υποχρεωθούν να το αλλάξουν, αλλιώς θα εξολοθρευτουν!

Το Προφίλ μας