Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Τιμούμε τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων συμπατριωτών μας που βίωσαν την θηριωδία και τον μαρτυρικό θάνατο στο όνομα της εθνοκάθαρσης και εξάλειψης κάθε ελληνικού στοιχείου στον Πόντο. Τιμούμε τη μνήμη όλων των Ποντίων που παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες επιβίωσαν, κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, να μεγαλουργήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν την μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων του Πόντου στους απογόνους τους και όλους εμάς.
Οφείλουμε σεβασμό στα θύματα και τους εκτοπισμένους του Ποντιακού Ελληνισμού κυρίως όμως, είναι ιστορικό χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την μνήμη και να συνεχίζουμε, όλοι μαζί, με ακόμη περισσότερη ένταση και πάθος τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Βαδίζουμε ενωμένοι και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα και την προσπάθεια για την τελική δικαίωση. Οδηγός μας, το αίμα και οι θυσίες, οι αξίες και οι παραδόσεις των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας