Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Από κοινού καταθέτουν στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ

Από κοινού καταθέτουν το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ το αντιρατστιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή,  έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των δύο κομμάτων κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη και συννενόηση των επιτελείων τους.
Νωρίτερα, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη απέστειλε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ κ. Ι. Μανιάτης με την οποία του ζητούσε, σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της σχετικής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, να προωθήσει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, την Πρόταση  Νόμου του ΠαΣοΚ για την «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχει καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από τις 21 Μαρτίου 2013.

Oπως επισημαίνει ο κ. Μανιάτης: «Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ολόκληρη η επιστολή του Ι. Μανιάτη
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας