Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο πνευματικό κέντρο Κρόκου το Σάββατο 11 Μαίου 2013 με θέμα <Κρόκος Κοζάνης. Το προϊόν και η αειφορική διαχείριση του>.

Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας της Μεταπτυχιακής φοιτήτριας Κατερίνας Τσιώγκα που εκπονήθηκε στο Τμήμα Χημείας Α.Π.Θ. με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Μαρία Τσιμίδου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κρόκου. Στην ημερίδα την εργασία τους σχετικά με τον Κρόκο Κοζάνης παρουσίασαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κρόκου, υπό την επίβλεψη του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Παναγιώτη Βολάκη και της καθηγήτριας κ. Μαρία Κοντούλα.
Το θέμα της εργασίας είχε μεγάλη εκπαιδευτική αξία. Αντικειμενικός σκοπός ήταν να παρέχει στους μαθητές τη γνώση για τις πολλαπλές χρήσεις του αρτύματος κρόκου, για την προσφορά του στη διατροφή μας, για την συνέχιση της καλλιέργειας του στην περιοχή, να προωθήσει  τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και  την επαφή με σημαντικές βιομηχανίες τροφίμων που διακινούν  το περίφημο και ευεργετικό αυτό άρτυμα.
Για την προώθηση καινοτόμων νέων προϊόντων τα οποία  περιέχουν το ευεργετικό αυτό άρτυμα και διακινούνται στην Ελληνική και διεθνή αγορά μίλησαν  ο κ. Στυλιανός Πιτένης και ο κ. Αθανάσιος Μπαγκατζούνης, οι οποίοι παρουσίασαν τη σειρά «Pitenis Premium Quality» και «Σαλέπι ρόφημα με Saffron» αντίστοιχα.
Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Μ. Μπαγκατζούνης
    (Διευθύνων Σύμβουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας