Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

1η Μάη Ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Αθανάσιου Τολιόπουλου - ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Η 1η Μάη είναι ημέρα Απεργίας και Αγώνων, είναι και Ιστορική ημέρα  για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.

Στην Ευρώπη και σ ́ όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, που πρόθυμα βέβαια υλοποιούν οι Κυβερνήσεις, παρ’ όλες τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις.

Σήμερα την 1η Μάη οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη.

Η παγκοσμιοποίηση και οι λεγόμενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρχες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις χώρες, τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης, ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, που βάναυσα καταπατούνται, ξεθεμελιώνονται από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα.

Τονίζουμε ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ σε όλο τον κόσμο και όχι κινητή εορτή, όπως προσπαθεί η Κυβέρνηση να επιβάλλει στη χώρα μας.

Που τα έχει διαλύσει όλα, θεσμικό πλαίσιο, εργατικό δίκαιο, Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς, συντάξεις και βέβαια φως πουθενά.

Η ανεργία στο 35% στην περιοχή μας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία το ίδιο, η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς, δεν ιδρώνει όμως το αυτί κανενός.

Με τις αποφάσεις τους, μας οδηγούν όλους στην φτώχεια στην  ανέχεια.

Ψηφίζουν πολυνομοσχέδια σε ένα άρθρο που δεσμεύουν την ζωή μας για τα επόμενα χρόνια, στη συνέχεια εκδίδονται οι εγκύκλιοι που τροποποιούν το Νόμο προς το χειρότερο, δημιουργούν σκόπιμη σύγχυση και παίρνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο, ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, το στήριγμα των αδύνατων κοινωνικών ομάδων, τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ, του Δημοσίου που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους, τους πολίτες.
Για όλα φταίμε εμείς, στην ημερήσια διάταξη μόνο οι απολύσεις χωρίς δημοσιονομικό όφελος, για να «συνετιστούμε» λένε.

Νέα ήθη, νέες αρχές, κατασυκοφαντούμε τους πάντες και διαλύονται όλα.

Δημιουργούν τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας, για να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Ο Αγώνας μας πρέπει να είναι σαφής, πρέπει να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών που εξοντώνουν τους λαούς.

Αυτοί δεν νοιάζονται ούτε για την κοινωνία, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους άνεργους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Αγωνιζόμαστε να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά καταργήθηκε με τα μνημόνια.

Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές.

Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ∆ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

Όλοι μαζί με τα συνδικάτα να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε το νεοφιλελευθερισμό που επιχειρεί να καταστρέψει λαούς και κοινωνίες.

Όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης, της ενότητας, της ισότητας  και του σεβασμού, μόνο έτσι θα δώσουμε προοπτική και ανάσα στους νέους μας, στα παιδιά μας, στους άνεργους πολίτες.
  
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αθ. Τολιόπουλος
Πρόεδρος 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
                                                                    
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 1 Μαίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Την ανατροπή των υφεσιακών και αδιέξοδων οικονομικών πολιτικών που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ
·        Την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων Απολύσεων του Δημόσιου τομέα και την διάλυση των Υπηρεσιών.
·        την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.
·        Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη
·        Την επαναθεμελίωση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια
·        Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
·        Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
·        Ασφάλιση και ασφάλεια δουλειάς, με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Την δημιουργία δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης

·        Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας

·        Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών

·        Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ∆ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων
·        Συνδικαλιστικά – πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
·        ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Η ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, έξω από κόμματα και χρώματα η συστράτευση και ο κοινός αγώνας, ισχυροποιεί τη δύναμή μας στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του Λαού και της χώρας.
   
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας