Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Όχι στην αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, λένε οι βενζινοπώλες όλης της χώρας, αλλά και οι βενζινοπώλες της Κοζάνης, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στους καταναλωτές, ειδικά της περιοχής, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Το Σωματείο Βενζινοπωλών Κοζάνης τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η περιοχή μας θα είναι αυτή που θα επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση, θεωρεί ότι το λεγόμενο επίδομα πετρελαίου θα είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό», ενώ ο φετινός χειμώνας θα καταντήσει το μαρτύριο του Ταντάλου για τα νοικοκυριά της περιοχής. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι αρκετοί συνάδελφοί τους, στην περιοχή της Κοζάνης, δεν πρόκειται να μοιράσουν πετρέλαιο εφέτος.
Μάλιστα χθες στην Αθήνα έγινε η πανελλαδική κινητοποίηση των βενζινοπωλών, όπου εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάννη, στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στις 4 Οκτωβρίου έγινε ευρεία σύσκεψη των φορέων  της λιανικής αγοράς καυσίμων (ΟΒΕ, ΠΟΠΕΚ, Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Θεσσαλονίκης, Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «Άγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας) με σκοπό να εξετάσει τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την αύξηση της τιμής των καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης, καταλήγοντας στην έκδοση ενός ψηφίσματος, στο οποίο ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Κοζάνης Γιώργος Χατζηκυπραίου, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει τα 1.45 ευρώ το λίτρο, και το επίδομα πετρελαίου δεν μπορεί να καλύψει τις περιοχές όπου κάνει πολύ κρύο. «Μπορεί να φαίνεται ότι στο επίδομα διαχωρίζεται κάπως η δική μας περιοχή, αλλά αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Για να μπορέσει να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να τηρεί πάρα πολλούς όρους και να εμπίπτει σε όλες τις κατηγορίες. Εμείς ζητάμε να μην ακριβύνει το πετρέλαιο, να είναι η τιμή του χαμηλή». Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν στέκει η δικαιολογία για την πάταξη του λαθρεμπορίου, αφού «σύμφωνα με επίσημα χείλη, το λαθρεμπόριο βρίσκεται πίσω από το πρατήριο, μετά το διυλιστήριο. «Είναι προφανές ότι είναι εισπρακτικό το μέτρο».
Η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου, ενώ παρά τα όσα ακούστηκαν χθες, ο κ. Χατζηκυπραίου επεσήμανε ότι η διάθεση στην Κοζάνη θα γίνει κανονικά. Προσέθεσε , όμως , ότι «πολλά θα είναι να νοικοκυριά φέτος που δεν θα μπορέσουν να βάλουν πετρέλαιο  και πολλοί είναι οι συνάδελφοι που δεν θα κάνουν τη διάθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας