Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εγγραφές στο Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης ανοίγει τις πόρτες του και καλεί τους ενδιαφερόμενους ενήλικες σε εγγραφές, κατά το διάστημα 01 έως 15 Νοεμβρίου. 
Στη διάρκεια της πορείας του, το Σχολείο Ενηλίκων έχει γίνει θεσμός της εκπαίδευσης ενηλίκων στην πόλη μας. Αποτελεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον, καθώς καλλιεργεί την πρωτοβουλία και την κριτική σκέψη των ενήλικων εκπαιδευομένων.
Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α.) και αποσκοπεί στην εκπαιδευτική τους ένταξη, αναπτύσσοντας τόσο τα επαγγελματικά εφόδια, όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες των εκπαιδευομένων, στηρίζοντας τους, παράλληλα, στη διαδικασία διατήρησης του ελέγχου της ζωής τους  και  της κοινωνικής τους  ένταξης.
Το Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ προσφέρει, δωρεάν μαθήματα, σε ενήλικες:
·         εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξης καθημερινών δεξιοτήτων επικοινωνίας. Λειτουργούν 3 επίπεδα εκπαίδευσης:
1ο επίπεδο: ένταξης,
2ο επίπεδο, ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων και
3ο επίπεδο, απόκτησης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας,
·         ελληνικής-τοπικής ιστορίας,
·         εκμάθησης αγγλικής γλώσσας, σε επίπεδο First Certificate με στόχο την απόκτηση αντίστοιχου αναγνωρισμένου πτυχίου,
·         εκμάθησης της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών με στόχο την απόκτηση πιστοποίησης ECDL.
Παράλληλα, αναπτύσσονται οι εξής δράσεις, με τη συμμετοχή των ενηλίκων εκπαιδευομένων:
·               Πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων και εθίμων, με στόχο τη συμβολή στην επαφή και προσέγγιση Ελλήνων και μεταναστών, στην αμοιβαία «γνωριμία» τους με άξονα τον πολιτισμό και στην αποδοχή του «διαφορετικού» ως συστατικό στοιχείο της κοινωνίας μας,
·               Εικαστικό εργαστήρι,
·               Εργαστήρι κινηματογράφου και
·               Ομάδα ποδοσφαίρου «Κόντρα Κοζάνη», η οποία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό».
Οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ,  οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη λειτουργία του και ο κάθε πολίτης ο οποίος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περαιτέρω και να συνδράμει στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης: οδός Αμύντα 4, τηλέφωνο 2461049799, e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας