Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καστοριά: Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την αποστολή στη Γάζα

Επέστρεψε χθες στην Αθήνα, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μαζί  με τους άλλους τέσσερις Έλληνες, που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό Estelle, το οποίο   μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό πολεμικό Ναυτικό.Μίλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε λόγογια«βιαιότητες των ισραηλινών σε μια τόσο ειρηνική αποστολή», οι οποίες όπως τόνισε έγιναν και στο ίδιο. Περιγράφοντας τα όσα έζησε, ανέφερε ότιδέχθηκαν «πειρατικού τύπου επίθεση στα διεθνή ύδατα», μόνο έπειτα από μια ειδοποίηση και ενώ είχαν δημοκρατικά ψηφίσει ότι θα κρατήσουν μια παθητική αντίσταση.
Προσπάθησε,όπως είπε να συνεννοηθεί με τους κομάντος,δηλώνοντας πρώτα την ιδιότητα του και απαιτώντας να μιλήσει με τον επικεφαλής της επιχείρησης, ώστε να διαπραγματευτούν και δέχτηκε επίθεση με ηλεκτρικό όπλο «τέιζερ» μέχρι να καταφέρουν να τον λυγήσουν και να τον ρίξουν κάτω.
Ο Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της αποστολής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με συναδέλφους του από άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και την χώρα μας.
Τέλος ανέφερε  ότι επιστρέφοντας στην Καστοριά, θα έχει συνεχόμενες συναντήσεις ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επαφών με επίσημους φορείς  και σωματεία της περιοχής.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας