Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το τέλος του σκληρού άντρα: μελαμψούς με στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά προτιμούν οι γυναίκες!

Ήρθε, όπως δείχνουν νέες έρευνες, ο καιρός να ανατραπούν όλα όσα πιστεύαμε για τα γούστα των γυναικών. Αρχικά, δείχνουν ότι προτιμούν άντρες με θηλυκό πρόσωπο και μετά, αναφέρουν, ότι βαριούνται πιο πολύ στο γάμο. Μήπως να διαβάσετε περισσότερα;
Οι άνδρες με πρόσωπο που διαθέτει στρογγυλεμένα και θηλυκά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερο "σουξέ" με τις γυναίκες, καθώς πολλές έλκονται περισσότερα από αυτούς παρά από άνδρες με γωνιώδη και αρρενωπά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ψυχολόγοι Κρίστοφερ Σαΐντ και Αλεξάντερ Τοντόροφ των πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Πρίνστον αντίστοιχα, που δημοσιεύουν τη σχετική έρευνα στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό ψυχολογικής επιστήμης "Psychological Science", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", έκαναν πειράματα με δύο ομάδες ανδρών και γυναικών, στους οποίους έδειξαν στην οθόνη χιλιάδες πρόσωπα του αντίθετου φύλου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα ή λιγότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν άνδρες που από την μια έχουν πιο θηλυκό πρόσωπο και, από την άλλη, πιο αρρενωπό, δηλαδή πιο σκούρο δέρμα, εμφανίζουν δηλαδή μια "σύγχυση" ή μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στα κριτήρια τους.

Οι άνδρες, από την πλευρά τους, δείχνουν μεγαλύτερη -και πιο αναμενόμενη- προτίμηση σε γυναικεία πρόσωπα με θηλυκά χαρακτηριστικά, ιδίως παχιά χείλη και μεγάλα μάτια, έχουν δηλαδή πιο ενιαία προτίμηση.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ψυχολόγους, η έρευνα δείχνει ότι η έλξη στα δύο φύλα δεν είναι διαμετρικά αντίθετη. Όπως είπαν, η ελκυστικότητα ενός προσώπου αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες έρευνες.

Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα σε ένα γάμο από ό,τι οι άνδρες!

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, να είναι οι παντρεμένοι άνδρες αυτοί που πρώτοι "πνίγονται" σε ένα γάμο, μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένες γυναίκες βαριούνται ευκολότερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια και συγγραφέα Μπέβερλι Φερ του πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό ψυχολογίας για τις προσωπικές σχέσεις "Personal Relationships", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν τις περιπτώσεις δεκάδων ζευγαριών, παντρεμένων και μη.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που έχουν σχέση με μια σύντροφο, αλλά δεν την έχουν παντρευτεί, είναι πιο πιθανό να βαρεθούν, σε σχέση με αυτήν, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει γάμος. Η έλλειψη διασκέδασης και χαράς, η έλλειψη διαλόγου και η έλλειψη ρομαντισμού είναι τα κυριότερα πράγματα που κάνουν μια παντρεμένη γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με τον σύζυγό της, μετά από κάποια χρόνια γάμου-λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Άλλα τυπικά παράπονα μιας παντρεμένης περιλαμβάνουν την απουσία πλέον του ερωτικού "φτερουγίσματος", την μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη "σκιά" του άνδρα της. Σε γενικές γραμμές, η μελέτη έδειξε το μάλλον αναμενόμενο: ο γάμος είναι πιο βαρετός για τους συντρόφους σε σχέση με την σχέση μεταξύ δύο ανύπαντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας