Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Προτεραιότητες του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

Άρθρο στην εφημερίδα KOSMOS
Με την ψήφιση του σχεδίου Καλλικράτης διαμορφώνονται νέα δεδομένα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλάζει ο διοικητικός χάρτης.
Ο νέος Δήμος Σερβίων - Βελβεντού με τις αυξημένες αρμοδιότητες πρέπει στην πράξη να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις των πολιτών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής.
Εμείς ως δημοτική κίνηση δεσμευόμαστε να κάνουμε τους δημότες μας να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι δημότες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, δημιουργώντας και κατακτώντας, με την καθημερινή λειτουργία μας, το αίσθημα κοινής δημοτικής συνείδησης.
Συνοπτικά οι προτεραιότητές μας είναι:
-Αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου με σεβασμό στον άνθρωπο. 
-Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και όλοι οι εκλεγμένοι σε θέση ευθύνης διαχειρίζονται εξουσία που τους παραχώρησε ο λαός και στο λαό λογοδοτούν συνεχώς. 
-Οργανωτική ανασυγκρότηση και διοικητική αναδιάρθρωση, με βάση και τις απαιτήσεις του Καλλικράτη, όλων των υπηρεσιών του Δήμου και αξιοποίηση χωρίς διακρίσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε ο Δήμος να αποκτήσει αξιόπιστες υπηρεσίες και μηχανισμούς λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη.
-Αναβάθμιση της λειτουργίας των τοπικών δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων με ουσιαστικές αρμοδιότητες. 
-Η αποκέντρωση μέσα στα πλαίσια του Δήμου είναι δεσμευτική και συνειδητή επιλογή μας. 
-Όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου πρέπει να ζουν σε ένα περιβάλλον με στοιχειώδεις ανέσεις και υπηρεσίες (νερό, καθαριότητα, οδικό δίκτυο). Η διασφάλισή τους είναι αυτονόητη υποχρέωση και όχι παραχώρηση προς τους πολίτες. Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο σημείο να θεωρούμε σπουδαίες κατακτήσεις τα αυτονόητα και τα άκρως απαραίτητα για τη στοιχειώδη επιβίωση των πολιτών. 
-Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των κατοίκων ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, παιδείας και πρόνοιας ειδικά για τις ευαίσθητες ομάδες συνδημοτών μας στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές. 
-Ο πολιτισμός αποτελεί για μας το μεγάλο απόθεμα της περιοχής μας και πρέπει να αποτελέσει τον ιστό που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της δημοτικής συνείδησης και της επικοινωνίας των δημοτών.
-Η νεολαία θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Μεθοδικά και με συνέπεια θα δίνουμε αγώνα ενάντια στις εξαιρέσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι μια συνεχής προσπάθεια. ο Δήμος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή πορεία. Τα παραγωγικά διαθέσιμα - πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι: 
  • ορεινή ζώνη - κτηνοτροφική παραγωγή
  • αρδευόμενες εκτάσεις - γεωργική παραγωγή - μεταποίηση
  • παραλίμνια ζώνη - πολιτιστικά - τουριστικά διαθέσιμα
  • αρχαιολογικοί χώροι - βυζαντινά μνημεία - μνημεία της φύσης
  • μάρμαρα
Η αξιοποίηση της ορεινής περιοχής μας για την ανάπτυξη της βιολογικής αλλά και της συμβατικής κτηνοτροφίας με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, αποτελεί για μας μαι νέα πρόκληση και συνάμα μια τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία για την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους της.
Η μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων μπορούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα εισοδήματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.
Η αξιοποίηση, επέκταση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των αρδευτικών της λίμνης Πολυφύτου θα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητές μας. Ο Δήμος θα συμμετέχει ενεργά στην προώθηση νέων καλλιεργειών και στη στήριξη των συλλογικών προσπαθειών από τους αγρότες και κυρίως στους νέους.
Η αξιοποίηση των μαρμάρων για μας αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, όμως θέλουμε απ' αυτό το βήμα να διαβεβαιώσουμε όλους σας ότι έχουμε και τη γνώση, την εμπειρία αλλά και τις ικανότητες και τους κατάλληλους ανθρώπους για να φέρουμε σε πέρας το εγχείρημα αυτό. 
Η τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου, ως πόλος έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.
Η αναστήλωση των Βυζαντινών Κάστρων και η ταυτόχρονη τουριστική προβολή τους, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες ομορφιές του Βελβεντού, τον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής, τα άλλα μνημεία της περιοχής (Μονές Ζάβορδας και Ζιδανίου), τα Μπουχάρια και τα νοχτάρια, μπορούν να αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι τοποθετήσεις του, είναι θεωρητικές και πρακτικά μή υλοποιήσιμες...Καταφεύγει στον εύκολο τρόπο διατύπωσης θεωρητικών θέσεων, ενω γνωρίζει οτι τα όσα λέει, ποτέ δεν πρόκειται να εφαρμοστούν!
Με γενικολογίες και αόριστες θέσεις δεν λύνονται τα προβλήματα, καιρός να σταματήσετε αυτό το τροπάριο και να γίνεται πιο λιτός στις υποσχέσεις σας...
Κατάπληξη προκαλεί στην κοινή γνώμη, οτι κ Κωνσταντόπουλε, ενσωματώνεται στον συνδυασμό σας, πρόσωπα - αναφανδόν - δεξιότατα και τα οποία δεν δικαιολογούν Καμμία απολύτως συμμετοχή στον συνδυασμό σας...
Είναι μια αρνητική παράμετρος, να δέχεσθε δεξιούς, με ενα παρελθόν βαρύ και ασήκωτο, που υπηρέτησαν δεξιές νοοτροπίες και εσεις κ Πρόεδρε της Ενωτικής Κίνησης, τους δέχεσθε στον συνδυασμό σας...
Στο βωμό της εκλογής σας, θυσιάζετε δημοκρατικά ιδεώδη, με τα οποία εχετε γαλουχηθεί και δίνεται την ευκαιρία σε δεξιούς να επανεκλεγούν!
Ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής δυσανασχετεί...και η πικρία είναι μεγάλη!

Ανώνυμος είπε...

Με τον Κωνσταντόπουλο δήμαρχο.....είναι ΔΥΝΑΤΟΝ?????????

... να κάνουμε τους δημότες μας να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι δημότες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού..........

Γνωρίζει......απο

1)....σεβασμό στον άνθρωπο

2)....αξιοποίηση χωρίς διακρίσεις

3)....αξιόπιστες υπηρεσίες και μηχανισμούς λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη

4)....να ζουν σε ένα περιβάλλον με στοιχειώδεις ανέσεις και υπηρεσίες (νερό, καθαριότητα, οδικό δίκτυο

5)....καλύτερες υπηρεσίες υγείας, παιδείας και πρόνοιας ειδικά για τις ευαίσθητες ομάδες

6)....Ο πολιτισμός

7)....Η νεολαία

ΣΥΜΦΩΝΩ ....μαζί του ....
ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ....
απο

1)....διαχειρίζεται εξουσία που του παραχώρησε.......το ΠΑΣΟΚ

Γιατί άραγε ???????

2)....εξαιρέσεις....στην ΝΕΟΛΑΙΑ και ΜΗ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας αρθρώσουν επιτέλους και οι άλλοι πολιτικό λόγο να τους ακούσουμε ;
Και να μην λένε ανοησίες περί «κτηνοτροφικών μονάδων» στην λίμνη , όταν πασχίζουμε για την τουριστική της ανάπτυξη.
Απ΄ ότι φαίνεται μόνο ο Βασίλης έχει άποψη η τουλάχιστον μόνο αυτός την εκφράζει είτε αρθρογραφώντας είτε μιλώντας.

Ανώνυμος είπε...

9:24 π.μ.
λές.....ο Βασίλης έχει άποψη .....
εγώ σου λέω.....

ΘΕΛΕΙΣ.....να γίνεις δήμαρχος......
έχεις άποψη......
αλλά....
οι πράξεις και τα ΕΡΓΑ είναι που ΜΕΤΡΑΝΕ ...
άρα.....
ΜΠΟΡΕΙΣ ????????

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

διαβαζόντας το κείμενο για τις προτεραιότητες του κύριου Κωνσταντόπουλου, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις...
Κουραστήκαμε πια από το ξύλινο λόγο επαγγελματιών της πολιτικής που μοιράζουν μεταξύ τους θέσεις σαν να είναι τσιφλίκια τους.
Η ίδια η εποχή τους ξεπέρασε, και αυτοί έχουν μείνει νοσταλγοί μιας κατάστασης που ήθελε τους πολιτικούς "ανώτερους", με μία αφ υψηλού θεώρηση των πραγμάτων αρθρώνοντας λόγο γενικόλογο κενού περιεχομένου.
Ας αφήσουν λοιπόν επιτέλους την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά, να απελευθερώσει τη δυναμική της, να τραβήξει γραμμή σε ό,τι σηματοδοτεί το παλαιοκομματικό και αναχρονιστικό σύστημα εξουσίας.
Ας αφήσουν και τις τοπικές κοινωνίες να γίνουν κοιτίδα δημοκρατίας και άμεσης εκπροσώπησης. Δεν αντέχεται το 2010 το ξοφλημένο σύστημα που θέλουν να συντηρούν.
Σας βαρεθήκαμε κύριοι.
Θέλουμε ανθρώπους άφθαρτους, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και γρανάζια συντηρητικά και αναχρονιστικά.
Ας πάρουμε εμείς το μέλλον μας στα χέρια μας, αναδεικνύοντας στελέχη που ζουν ανάμεσά μας, που βγήκαν από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας και δεν έρχονται από μακριά σαν "Μεσσίες" μιας άλλης εποχής.
Έχουμε ακόμη φωνή, δύναμη, άποψη. Ας μην τη χαρίσουμε σε κανέναν επαγγελματία πολιτικό αυτή τη φορά.
Μ

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους ας δούμε κάτι απο την θετική και όχι πάντα απο την αρνητική πλευρά

Ανώνυμος είπε...

που ειναι βρε το σχολιο που εκανα χτες σας αρεσει να σας χαιδευουν μονο τα αυτια???και ποτε η αληθεια ε!!πορωμενοι τενεκεδες του πασοκ

Ανώνυμος είπε...

An einai dynaton.oloi pleon oi ypopsifioi einai enas k enas.

Το Προφίλ μας