Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Παραίτηση και κλείσιμο της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νεάπολης!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στην απόφαση για την ομαδική παραίτηση των μελών της, αλλά και στο κλείσιμο των γραφείων, διαμαρτυρόμενη για την αλλαγή της αρχικής απόφασης και τη «μεταφορά» της έδρας του νεοσύστατου Δήμου Βοΐου από τη Σιάτιστα στη Νεάπολη, προχώρησε τελικά η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή! Παράλληλα, με σχετική ανακοίνωσή της, ασκεί δριμύτατη κριτική στους τρεις βουλευτές του κόμματος στο Νομό Κοζάνης (ειδικά στους Πάρι Κουκουλόπουλο και Αλέκο Αθανασιάδη), αλλά και σε κομματικούς παράγοντες, καθώς και στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.  Το πρακτικό της συνεδρίασης της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νεάπολης έχει ως εξής: 

« Μετά από διαλογική συζήτηση με θέμα τη μεταφορά της έδρας από τη Νεάπολη στη Σιάτιστα αποφασίζει:
Καταδικάζει τις απαράδεκτες συμπεριφορές, τις αλαζονικές πιέσεις, τη μικροκομματική νοοτροπία, τις υπόγειες και μη διαβουλεύσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης: Κουκουλόπουλου, Αθανασιάδη και Βλατή.
Καταδικάζει τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συνέβαλλαν στο έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Τους παράγοντες που με τις παρεμβάσεις τους κόντρα στις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.
Την παραίτηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Νεάπολης.
Την παραίτηση των μελών της Γ. Συνέλευσης.
Να σταλεί επιστολή στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, στην ΝΕ, στην Περιφερειακή Δ. Μακεδονίας, στον Πρωθυπουργό και στα ΜΜΕ».
  
Σκληρή κριτική στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Στη σχετική ανακοίνωση των μελών της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νεάπολης αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Έχουμε δικαίωμα όμως και υποχρέωση να κρίνουμε «τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ», τις αλαζονικές πιέσεις τους, την μικροκομματική τους νοοτροπία, τις υπόγειες διαβουλεύσεις και τις «ανίερες συμμαχίες».
Γιάννης Βλατής:  «δεν μας μένει πλέον στο νομό Κοζάνης να πάμε σε ένα σενάριο επτά δήμων». Ωστόσο ο Γ. Βλατής και ψήφισε το νομοσχέδιο και υπόγραψε με τους άλλους τρεις βουλευτές να γίνει έδρα η Σιάτιστα.
Κουκουλόπουλος : Με παρεμβάσεις του ώθησε το Υπουργείο στην αλλαγή της έδρας. Με τις «αγωνιστικές» του δηλώσεις και την ανοχή του προς τους παράγοντες της  Σιάτιστας  δίχασε τις τοπικές κοινωνίες.
Αλέκος Αθανασιάδης: «..ΔΕΝ θα ανεχτώ τέτοιου είδους αποφάσεις από την Αθήνα για τη Δυτική Μακεδονία, για το Νομό Κοζάνης και για μια πόλη σαν τη Σιάτιστα η οποία αδικείται».
Δεν θα ψηφίσω το άρθρο 1 που αφορά του Δήμους και τις ονομασίες των πόλεων. Δεν με ενδιαφέρει αν διαγραφώ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι βουλευτές μας τεχνηέντως και με αλαζονεία υφάρπαξαν την έδρα από τη Νεάπολη.
Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Νεάπολη
ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανεπιθύμητους. Τους θεωρούμε άμεσα υπεύθυνους για την απώλεια της έδρας και την απαξίωση των πολιτών.
Μπορεί στη Σιάτιστα να πανηγυρίζουν για την έδρα του δήμου Βοΐου, όμως στη Νεάπολη επικρατεί κατήφεια και τα συναισθήματα είναι «οργή, θλίψη, και αγανάκτηση».
Αγωνιστήκαμε για μια ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ όχι για μια ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
κκ βουλευτές, δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων
Ανεπιθύμητα τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Ο Γραμματέας της ΝΕ Ρούσης Αλ., που με υπόγειες διαβουλεύσεις αποφάσιζε για μας, χωρίς εμάς. Η αλαζονική  και ανεξήγητη συμπεριφορά του ακόμη και την τελευταία στιγμή να αγωνίζεται να περάσει η «άποψή του!» υπέρ της Σιάτιστας. Να αναρωτηθεί και το κεντρικό ΠΑΣΟΚ γιατί η ΝΕ δεν πήρε θέση όταν οι παράγοντες της Σιάτιστας στο κλείσιμο μάλιστα της Εγνατίας έβριζαν ως πολιτικούς αλήτες τους υπεύθυνους του Υπ. Εσωτερικών, όταν δήλωναν ότι έγινε κατάλυση της Δημοκρατίας. Γιατί κρύφτηκαν;
Οι παλινωδίες της κυβέρνησης δίχασαν την τοπική κοινωνία. Ακριβώς αυτή η ανεξήγητη διγλωσσία είναι που οδήγησε την κατάσταση στα άκρα, καθώς αρχικά ξεσηκώθηκε η Σιάτιστα και μετά η Νεάπολη. Συμβάλλατε κύριε Υπουργέ στην περαιτέρω επιδείνωση του ελλείμματος αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Οι άνθρωποι της περιοχής μας κύριε Υπουργέ είναι κατά το πλείστον φτωχοί αγρότες, άνθρωποι του μεροκάματου και απόμαχοι της ζωής. Δεν συνδέονται με πολιτικά συμφέροντα, δεν έχουν πολιτικές «άκρες». Επιπλέον είναι φιλήσυχοι, δεν κλείνουν εθνικούς δρόμους, δεν βρίζουν θεσμούς, διεκδικούν με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.
Όμως την μοίρα και το μέλλον του τόπου μας την καθορίζουν οι παράγοντες με παρεμβάσεις, κόντρα στις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης για την αλλαγή λειτουργίας και νοοτροπίας.
Η Κυβέρνηση υποχώρησε  σε πιέσεις και εκβιασμούς οργανωμένων μειοψηφιών και δημιούργησε κλίμα διχασμού στην περιοχή του Βοίου.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΑΣ
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΚΟΜΜΑ» .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ΠΠ σε αυτήν τη περίπτωση της ΝΕΠΟΛΉΣ ΤΙ ΈΠΡΑΞΕΣ; Σίγουρα κάπου και σε αυτή την περίπτωση έβαλες ένα μικρό λιθαράκι για να ξεσπάσει ο χαμός που ξέσπασε. Αυτό που μένει αναπάντητο και χρήζει επιστημονικής μέλέτης ΕΊΝΑΙ Η ΣΤΆΣΗ ΣΟΥ, ΔΙΠΡΌΣΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΉΓΗΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΡΙΠΛΗ ΝΑ ΣΕ ΠΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΞΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΣΟ ΣΤΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αύριο υπάρχει συνέλευση ΠΑΣΟΚ Δήμου Σερβίων;Γιατί δεν υπάρχει ανακοίνωση;Ποιους συμφέρει να γίνει αθόρυβα.....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.π. ειναι ανταποκριτής του Π... Έχουν γνώση οι φύλακες.

Το Προφίλ μας