Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δήμος Αιανής: Απόφαση ΔΣ για το πρόγραμμα "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-06-2010 
Με την παρουσία δεκάδων δημοτών και των περισσοτέρων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής το βράδυ της Τετάρτης 02 Ιουνίου 2010. Κυριότερο θέμα η συζήτηση για το «Πρόγραμμα Καλλικράτης: Η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο νέος νόμος. Η νέα πραγματικότητα και ο καθορισμός της στάσης του Δήμου Αιανής ». 

Μετά από έντονη διαλογική συζήτηση, που με τις τοποθετήσεις αρκετών από τους παραβρισκόμενους κράτησε τέσσερις ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου , το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής : 
«Όπως πάρα πολλοί δημότες της Αιανής έτσι και όλοι εμείς που τους εκπροσωπούμε είμαστε πικραμένοι , μετά από τις προχθεσινές εξελίξεις στη Βουλή και την υπερψήφιση του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου χωρίς τροποποιήσεις στο χωροταξικό. Η Κυβέρνηση τελικά αποδείχθηκε άκαμπτη. Το σχέδιο νόμου «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης» ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και από χθες 01 Ιουνίου 2010 αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους. Με βάση το νόμο αυτό ο δήμος μας από 01-01-2011 καταργείται και ενσωματώνεται στο Δήμο Κοζάνης. 
Πιστεύαμε και αναμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι θα γίνει εξαίρεση από το γενικό πληθυσμιακό κριτήριο και θα γίνει δεκτό το αίτημα μας , που ήταν και αίτημα είκοσι πέντε άλλων ιστορικών Δήμων, για καθιέρωση του κριτηρίου της ιστορικότητας. Αυτό πιστεύαμε ότι αποτελούσε και αποτελεί συμφέρον και για τη χώρα μας. Δυστυχώς όμως, αν και υποστηρίχθηκε από μεμονωμένες κοινοβουλευτικές φωνές, αυτό δεν έγινε δεκτό και το αίτημα μας για παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης , δεν ικανοποιήθηκε. Παρά την προσπάθεια μας δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που έπρεπε η ιδιαιτερότητα μας, μοναδική για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών, που καθιέρωσε τα συγκεκριμένα και μόνο κριτήρια. Το πληθυσμιακό, για το οποίο απαιτούνταν τουλάχιστον δέκα χιλιάδες κάτοικοι, η ορεινότητα και η νησιωτικότητα. Δεν είχαμε κανένα από αυτά. Το κριτήριο δε της ιστορικότητας, στο οποίο επιμέναμε εμείς , υποτιμήθηκε, αγνοήθηκε και δεν ελήφθη υπόψη. Ευθύνες για την εξέλιξη αυτή εις βάρος των ιστορικών Δήμων όμως έχει και η ΚΕΔΚΕ που είχε τις ίδιες απόψεις με την Κυβέρνηση και δεν υιοθέτησε τα αιτήματα μας καθώς βέβαια και άλλοι τοπικοί θεσμικοί και κομματικοί παράγοντες και φορείς, που δεν κατενόησαν και δεν στήριξαν το αίτημα μας. Αν το είχαν ενστερνιστεί ως ισότιμο με τα άλλα, τότε θα είχε δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και θα είχε σταλεί το ανάλογο μήνυμα στην κυβέρνηση. Όσον αφορά τους βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς , όσο και αν φάνηκαν ότι προσπάθησαν στο τέλος να αλλάξουν την κατάσταση , είχαν διαπράξει ήδη το λάθος να εκφραστούν νωρίς και να συμφωνήσουν με τον Υπουργό Εσωτερικών υπέρ των τεσσάρων δήμων στο νομό. Θα κριθούν , όπως όλοι. Από το σημείο αυτό ο αγώνας μας δυσκόλευε. 
Εμείς ως κοινωνία του Δήμου Αιανής δώσαμε τον αγώνα μας, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Για τον αγώνα αυτό , πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή εδώ και τρία και πλέον χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι είναι δίκαιος και μπορεί να είναι νικηφόρος. Στηριχθήκαμε αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις, που αποδείχθηκαν και αξιόλογες και ικανές για άλλους κοινωνικούς αγώνες υπέρ του τόπου μας. Για τον αγώνα αυτό είμαστε περήφανοι και το ίδιο θα είμαστε και στο μέλλον . Η ιδέα μας , η άποψη μας, το πιστεύω μας για ένα διευρυμένο Δήμο με έδρα την Αιανή δεν εγκαταλείπεται και θα μας εκφράζει και στο μέλλον. Θα έρθει η ώρα που θα τεθεί εκ νέου το θέμα αυτό. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους δημότες μας και φίλους της Αιανής, που αταλάντευτα αγωνίστηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας. Στις νέες συνθήκες του νέου Δήμου Κοζάνης, στον οποίο η Αιανή θα αποτελεί την ιστορική του έδρα, και ελπίζουμε να σημαίνει κάτι για τον τόπο μας αυτό, μεταφέρουμε μια μεγάλη προίκα . Όμοια της δεν υπάρχει στον νομό. Ένα μέρος αυτής είναι δημιούργημα της συλλογικής προσπάθειας των Αιανιωτών τα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την αξιοποίηση της και την παράλληλη πρόοδο των κοινωνιών των χωριών μας και ανάπτυξη της περιοχής μας.. Όλα όσα ξεκινήσαμε ή σχεδιάσαμε οφείλουμε να αγωνιστούμε για να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν.» 
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Δημότες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακρυγορία, χωρίς περιεχόμενο.Λόγια...κατόπιν εορτής! Ο αγώνας συνεχίζεται....

Ανώνυμος είπε...

Ήμασταν παρόντες στη συνεδρίαση, όπως και στις περισσότερες τελευταία.
Ο Δήμαρχος με γραπτή εισήγηση έξι λεπτών, που είχε διανεμηθεί από πριν στα πενήντα περίπου άτομα που ήταν παρόντα.(Για να μη τον παραφράζουν είπε. Λαχτάρησε ο άνθρωπος με τους διαδοσίες).
Πάντως Δήμαρχε προκαταβολικά λέμε : τζάμπα κουράζεσαι δεν αξίζει τόση φροντίδα .

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΟΥΦΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφέρουμε το ρεζουμέ από τις τοποθετήσεις τεσσάρων από αυτούς που πήραν τον λόγο γιατί δεν πάει άλλο , με την απαράδεκτη στάση τους . Μας ντροπιάζουν και μας υποτιμούν ως πολίτες της Αιανής .
Ο Γκανάτσιος-δεξιός Δημοτικός Σύμβουλος (είχε χάσει με 20% διαφορά στις εκλογές , ο υπερασπιστής των εμπρηστών της εκκλησίας, που είπε στη δίκη το αλησμόνητο και συνάμα αμίμητο πως έφταιγαν οι μεθυσμένοι της Αποκριάς , που πετούσαν μπουκάλια στη σκεπή και έγινε ανάφλεξη). Μίλησε 26 λεπτά.
Ο μεγάλος και μοναδικός του καημός: Πρότεινε και πάλι να καταγγελθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως ανεπιθύμητα πολιτικά πρόσωπα ,πράγμα που αρνήθηκε ο Δήμαρχος και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους και πως ο Δήμαρχος (άκουσον-άκουσον) χαρακτηρίζεται από "πολιτική αλητεία" γιατί δεν του έκανε το χατίρι τρείς φορές να βγει τέτοια απόφαση και δεν δημοσιοποίησε την "απόφαση" της Συντονιστικής Επιτροπής της 22ας Μαΐου, που από απουσία των περισσότέρων μελών του Δ/Σ ελήφθη όπως την ήθελε αυτός συνεπικουρούμενος από Σιδηρόπουλο & Μαυροδήμο.
Χαρακτήρισε το Δήμαρχο "ΥΠΑΛΛΗΛΟ" του Βλατή γιατί μοίρασε τα πρακτικά της Βουλής με την τοποθέτηση του υπέρ των επτά δήμων στο νομό.
Την ίδια ώρα βέβαια μοιράζονταν απο υπάλληλο του Δήμου και άλλα έντυπα υπέρ τησ παραμονής του Δήμου και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτός μόνο του Βλατή είδε! Εμπαθής πολιτική μυωπία !
Φαγώθηκε να καταγγέλλει κατ επανάληψη τον Κουκουλόπουλο ως φταίκτη, παίζοντας πολιτικό παιχνίδι και εκτελώντας τις παραγγελίες του Δακή για να τον βλάψει πολιτικά ενόψει περιφερειακών εκλογών , με απίθανες νομικούρες και φλυαρίες που μας κούρασαν.
Ενώ αυτός, που προκλητικά έλεγε και ξανάλεγε στις συνεδριάσεις πως η Αιανή θα είναι
"Η ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ", εμφανίζεται για Αγωνιστής και ενωτικός !
Όλοι ξέρουν στην Αιανή , ότι απουσίαζε από το 50% των συνεδριάσεων του Δ/Σ και σφύριζε αδιάφορα όλο τον καιρό, που οι άλλοι έτρεχαν να πείσουν για την παραμονή του Δήμου Αιανής και μόλις πρόσφατα έδειξε το όψιμο ενδιαφέρον του μόνο και μόνο για να τον λογαριάζουν στις επικείμενες εκλογές.
Προτείνουμε ο ΛΑΟΣ να τον καπαρώσει από τώρα και να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο γιατί εκεί ανήκει.
Κακώς ο Δήμαρχος του χαρίστηκε και δεν τον κατάγγειλε για την παραπάνω βρισιά του περί πολιτικής αλητείας .
Τι θα πει σεβάστηκε τον παρόντα πατέρα του;
Στην πολιτική δεν λυπάσαι!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΖΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΟΙ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ (ΜΕΓΑΛΗ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ?, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΛΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ-ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ..

3.18 π.μ. - ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ(ΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ...ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ), ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΫ:ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΛΥΠΑΣΑΙ,ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΛΥΠΑΣΑΙ......ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΤΖΕΛΛΟ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΑΙ.-

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2,24ΜΜ
ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΖΕΛΛΟΥ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΘΑΣΕΙΣ , ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΑΙ ΟΤΙ .... ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΑΙ!
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΠΑΡΗΓΟΡΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!
Η ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
Ο ΤΖΕΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕ 56% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΒΓΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ.
ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΘΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΤΥΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ . ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΣΟΧΕΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΧΘΕΣ.
ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ;
ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ , ΑΛΛΑ Η ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΖΕΛΛΟ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ . ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ .
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.
ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το μείζον ερώτημα που προκύπτει και είναι επίκαιρο είναι το ακόλουθο...
--- Η Αιανή εχαρακτηρίσθει στο δημο Κοζάνης, ως Ιστορική έδρα! Ουσιαστικά τι σημαίνει αυτό για την πόλη της Αιανής και γιατί ο δήμαρχος της δεν προβάλλει αυτον τον χαρακτηρισμό στις δημόσιες τοποθετήσεις του;
Mήπως εχει άγνοια του όρου Ιστορική έδρα και τι σημαίνει αυτό;

ΤΖΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΑΝΗΣ είπε...

Μπορεί αυτό για σας να είναι το μείζον ερώτημα , αλλα οχι για μας το μείζον θέμα.
Ο χαρακτηρισμός της Αιανής ως ιστορική έδρα δεν ήταν ο κύριος στόχος. Κυριος στόχος ήταν η παραμονή του Δήμου. Ωστόσο και αυτή η κατάκτηση ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας.Δεν μας χαρίστηκε. Κατα συνέπεια στο λογο μας θα βγαίνει το παράπονο μας για την αδικία και οχι η "χαρά" για την ιστορική έδρα.
Δεν γνωρίζουμε πολλά περί της ιστορικής έδρας. Πέραν των όσων αναφέρει το άρθρο 6 του σημερινού Κώδικα Δημων & Κοινοτήτων.Δεν υπάρχει προηγούμενο στην πράξη, αλλά ούτε και στη θεωρία.
Εάν εσείς γνωρίζετε κάτι περισσότερο πέστε μας. Είμαστε απο αυτούς που ακούνε πολύ και θα βοηθηθούμε.
Πάντως ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας.
Θα θέλαμε βέβαια να ξέρουμε με ποιόν συζητάμε.
Τι συνήθεια είναι αυτή να μη λέμε ποιοί είμαστε;
Για τον 8,37μμ. Σας ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να αναλάβω την υπεράσπιση μου. Για την ώρα δεν αισθάνομαι κατηγουρούμενος.
Πάντως θα ήθελα να ξέρω καιτα δικά σας στοιχεία.

ΤΖΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΑΝΗΣ ΤΗΛ 2461 3 52107

Το Προφίλ μας