Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καλοκαίρι γεύσεων


από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, σ’ αυτήν τη χώρα ξέρουμε να τιμάμε τη γη μας. Γι’ αυτό και κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη γίνεται… γιορτή. Μια γιορτή για τα φρούτα, για τα λαχανικά, για τους καρπούς... για τους ανθρώπους της.
ΡΟΔΑΚΙΝΟ Μια από τις πιο γνωστές γιορτές είναι αυτή που αφιερώνεται από το δήμο Βελβεντού στην Κοζάνη στο τραγανό και πεντανόστιμο ροδάκινο. Κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουλίου, η Γιορτή Ροδάκινου περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις στις πλατείες του Βελβεντού και στους καταρράκτες του Σκεπασμένου, ημερίδες με θέμα το ροδάκινο, επισκέψεις στους χώρους καλλιέργειας και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του χωριού, ενώ λειτουργούν και περίπτερα γευσιγνωσίας και δωρεάν διάθεσης ροδάκινων, αλλά και περίπτερα επίδειξης μαρμελάδων και άλλων τοπικών προϊόντων του Βελβεντού

ΜΕΛΙ
Γύρη, βασιλικός πολτός, κερί και πρόπολη, καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και αμέτρητες συνταγές με βάση το χρυσαφένιο μέλι. Οι ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητές του και η ασύγκριτη γλύκα του είναι μόνο δύο από τους λόγους που έχουν κάνει το μέλι αντικείμενο λατρείας ανά την Ελλάδα -και τον κόσμο! Γιορτές Μελιού, λοιπόν, διοργανώνονται τον Ιούλιο στη Νικήτη της Χαλκιδικής, στις αρχές Αυγούστου στα Σιάννα της Ρόδου, το πρώτο Σάββατο μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Αντιμάχεια της Κω και στα μέσα Σεπτεμβρίου στον Κάμπο της Τήνο

ΨΩΜΙ
Εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή, με την επάρκεια αγαθών και την έλλειψή τους, κυρίαρχο σε κάθε ελληνικό τραπέζι, πλούσιο ή φτωχό. Το ψωμί γιορτάζεται τις πρώτες μέρες του Ιουνίου στην κεντρική πλατεία του δήμου Κομοτηνής. Οι αρτοποιοί του νομού δείχνουν την τέχνη τους, ετοιμάζοντας σε φούρνους, που στήνονται στην πλατεία, τυρόπιτες, σταφιδόψωμα και άλλα αρτοσκευάσματα.
ΜΑΝΙΤΑΡΙ
Είναι βρώσιμο αλλά και δηλητηριώδες, έχει αμέτρητες ποικιλίες και όσοι έχουν μπει στη διαδικασία ν' ασχοληθούν μαζί του έχουν… κολλήσει! Το μανιτάρι, αυτός ο μυστηριώδης μύκητας με τις αμέτρητες ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες, έχει φανατικούς φίλους που στην κυριολεξία παίρνουν τα βουνά, για να το αναζητήσουν! Στη χώρα μας τα Γρεβενά θεωρούνται ο «ναός» των απανταχού μανιταρόφιλων, οι οποίοι δίνουν εκεί ραντεβού από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού. Στο χώρο των κατασκηνώσεων Κουρούνας, στους Φιλιππαίους Γρεβενών, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για το μανιτάρι και να το γευτούμε σε πολλές παραλλαγές.
ΠΕΠΟΝΙ
Στο τέλος Ιουλίου διοργανώνεται η Γιορτή Πεπονιού στην πλατεία Διμηνίου από το δήμο Αισωνίας στη Μαγνησία. Το πεπόνι αποτελεί σήμα κατατεθέν της γεωργικής παραγωγής της περιοχής και στη γιορτή συμμετέχουν χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, ενώ άφθονο κρασί και πεπόνι προσφέρονται από το Δήμο σε όλους τους παρευρισκομένους.
ΣΤΑΦΥΛΙ
Το σταφύλι έχει την τιμητική του σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Γιορτή Σταφυλιού, Τσίπουρου & Κρασιού διοργανώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στο δημοτικό διαμέρισμα Κάτω Σχολαρίου, ενώ περίπου την ίδια χρονική περίοδο διεξάγεται και η Γιορτή Σταφυλιού στο Ελαιοχώρι Καβάλας. Γιορτή Σταφυλιού λαμβάνει χώρα επίσης στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Νέο Ρύσιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα», ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη παρουσιάζεται μια ανάλογη γιορτή και στο δημοτικό διαμέρισμα Φανών. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των εκδηλώσεων αποτελούν οι εκθέσεις παραγώγων σταφυλιού και κρασιού.

ΚΡΑΣΙ
Κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου οι κάτοικοι του Μεσενικόλα Καρδίτσας γιορτάζουν το κρασί. Η ατμόσφαιρα εδώ γίνεται πραγματικά… μεθυστική, ενώ πλήθος κόσμου που συρρέει στο πανηγύρι διασκεδάζει με την καρδιά του. Η ίδια διονυσιακή διάθεση χαρακτηρίζει και το Φεστιβάλ Κρασιού στη Μαντινεία του δήμου Κορυνθίου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου γιορτάζεται η νέα σοδειά. Τέλος, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στη Γιορτή Κρασιού της Νεμέας μπορούμε να δοκιμάσουμε και να προμηθευτούμε κρασί από τους ντόπιους παραγωγούς.
ΣΑΡΔΕΛΑ
Πλούσια σε Ω3 λιπαρά, ιδιαίτερα ωφέλιμη για την καρδιά και μία τροφή που… μας φτιάχνει τη διάθεση! Η σαρδέλα έχει την τιμητική της σε δύο μεγάλες γιορτές, που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος φανατικών θαυμαστών. Στις αρχές Ιουνίου διοργανώνεται Γιορτή Σαρδέλας στο Πόρτο Λάγος του δήμου Αβδήρων, όπου οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής στήνουν εξέδρες με λαϊκές ορχήστρες και με ψησταριές, ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου το αγαπημένο αφρόψαρο κλέβει την παράσταση στην Πρέβεζα, όπου ψήνεται σε άφθονες ποσότητες και προσφέρεται μαζί με δωρεάν κρασί.
ΠΑΤΑΤΑ
Στη Λεκάνη στα ορεινά του νομού Καβάλας, περίπου 50 χλμ. από την πόλη, διεξάγεται στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη ένα λαϊκό πανηγύρι, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται μουσικές και χορευτικές παραστάσεις και σερβίρονται παραδοσιακά εδέσματα με βάση την πατάτα. Μία ακόμη Γιορτή Πατάτας διοργανώνεται κάθε Αύγουστο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Σκλήθρου στο δήμο Αετού της Φλώρινας, η οποία όμως διαρκεί τρεις ημέρες. Στο προαύλιο του σχολείου στήνονται τραπέζια και προσφέρονται διάφορα εδέσματα, όλα φτιαγμένα από πατάτα.
ΠΙΠΕΡΙΑ
Κόκκινη, πράσινη, κίτρινη ή πορτοκαλί; Γλυκιά ή καυτερή; Η πιπεριά κάθε χρόνο, το Σεπτέμβριο, γιορτάζει στο δημοτικό Διαμέρισμα Αετού της Φλώρινας. Σε κεντρικό σημείο του χωριού στήνονται τραπέζια και προσφέρονται φαγητά μαγειρεμένα με διαφορετικές συνταγές αλλά πάντα με πιπεριές!
ΝΤΟΜΑΤΑ
Σάρκα κατακόκκινη, αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής χωριάτικης σαλάτας, του κρητικού ντάκου και του 99% των μεσογειακών συνταγών! Η ντομάτα γιορτάζει κάθε Αύγουστο στο δημοτικό διαμέρισμα Καστρίτσας του δήμου Παμβώτιδος Ιωαννίνων και στη Μεταμόρφωση του δήμου Παπαφλέσσα στη Μεσσηνία, όπου οι κάτοικοι δημιουργούν μοναδικά εδέσματα και προσφέρουν κρασί, κέφι και χαμόγελα στους επισκέπτες.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Τι και αν τα μάτια μας πλημμυρίζουν με δάκρυα κάθε φορά που το καθαρίζουμε; Η γλύκα του στα φαγητά και τις σαλάτες μάς ξεπληρώνει και με το παραπάνω. Γι’ αυτό και στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παλαιομονάστηρο των Τρικάλων διοργανώνεται η Γιορτή Κρεμμυδιού, όπου οι επισκέπτες γεύονται απολαυστικά φαγητά, όπως στιφάδο με κρέας και πίτες φτιαγμένες με κύριο συστατικό το κρεμμύδι.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Καλαμπόκι βρασμένο ή ψημένο, ποπ κορν και καλαμποκόπιτα (μπομπότα) έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τις τελευταίες τρεις μέρες κάθε Ιουλίου, στη Γιορτή Καλαμποκιού του δήμου Καλαμπακίου Δράμας.

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Στο δήμο Οινούντας, βόρεια της Σπάρτης, 420.000 ελαιόδεντρα παράγουν το περίφημο λάδι, το χρυσάφι της Λακωνίας, αλλά και τις επιτραπέζιες ελιές. Οι κάτοικοι τιμούν τον πλούτο που τους χάρισε η Λακωνική γη, διοργανώνοντας κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου τη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού. Στα περίπτερα που στήνονται για τη γιορτή, εκτός από τα βασικά ελαιουργικά προϊόντα, εκτίθενται εικαστικές δημιουργίες από ξύλο και φύλλα ελιάς, μηχανήματα παραγωγής, βιβλία για την ελιά κ.ά. Οι χοροί, τα τραγούδια και η μεσογειακή κουζίνα στην ταβέρνα της γιορτής αποτελούν έναν επιπλέον λόγο, για να τιμήσουμε κι εμείς με την παρουσία μας τον πλούτο της Λακωνικής γης και τους ανθρώπους της.
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ
Κάθε Ιούλιο το χωριό Αρχοντικό στην Κρήτη διοργανώνει μια πρωτότυπη γιορτή, τη «Χοχλιδοβραδιά», η οποία είναι αφιερωμένη στους χοχλιούς, όπως λένε οι ντόπιοι τα σαλιγκάρια. Λιανοί και χοντροί χοχλιοί σερβίρονται μαγειρεμένοι με πολλές, διαφορετικές, πατροπαράδοτες συνταγές και προκαλούν τους… τολμηρούς της γεύσης να τους γευτούν σε όλο τους το μεγαλείο!
ΣΥΚΟ
Είναι πολύ θρεπτικό κι εύπεπτο αλλά και χρήσιμο σε περιπτώσεις κόπωσης ή δυσκοιλιότητας. Το σύκο γιορτάζει στον Πολύλοφο του δήμου Ανδρούσας Πελοποννήσου κάθε χρόνο στις 17 και 18 Αυγούστου και μας προ(σ)καλεί να το γευτούμε φρέσκο, ξερό, σε γλυκά αλλά και μαγειρεμένο στις gourmet εκδοχές του!
ΦΑΣΟΛΙ
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο χωριό Σισάνι Κοζάνης διοργανώνεται Γιορτή Φασολιού σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία μέσα στα λιβάδια και τις λεύκες. Παραδοσιακή μουσική και άφθονη φασολάδα ολοκληρώνουν το «μενού» της Γιορτής.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι, έχει την τιμητική του στη Μεσσηνία. Η εναρκτήρια εκδήλωση της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας έγινε στις 15 Μαΐου στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, ενώ οι τελικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών και συγκεκριμένα στο Αθλητικό Κέντρο του δήμου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, παιχνίδια με καρπούζια για τα παιδιά, εμφανίσεις καλλιτεχνών και ψυχαγωγικά προγράμματα, ενώ οι παραγωγοί καρπουζιού θα μας προσφέρουν δροσερό καρπούζι. Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί επίσης έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων.
ΚΕΡΑΣΙ
Σε μια καταπράσινη κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από κατάφυτα βουνά, βρίσκεται το Μετόχι Ευβοίας. Σ' αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό διοργανώνεται κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουνίου, η Γιορτή Κερασιού. Στα τέλη του ίδιου μήνα οι εορτασμοί μεταφέρονται στο Άνω Καστρίτσι του δήμου Ρίου, όπου απολαμβάνουμε για δύο ημέρες δωρεάν κεράσια, μουσική και χορό.
ΤΑ EXTRAΔΑΚΙΑ…
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ: Διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου στο δημοτικό διαμέρισμα Μαράθων του δήμου Γόρτυνος Αρκαδίας. Εδώ θα δοκιμάσετε βραστή γίδα, τραχανά και όλες τις παραδοσιακές γεύσεις από τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ: Κάθε χρόνο τον Αύγουστο στις Ράχες διοργανώνεται έκθεση προϊόντων της Ικαριακής γης, αλλά και έργων χειροτεχνίας και οικοτεχνίας από ντόπιους δημιουργούς. Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου συγκεκριμένα βρίσκει τους κατοίκους της Καλλονής να γιορτάζουν το πιο φημισμένο προϊόν τους, τις σαρδέλες, που προσφέρονται με τη συνοδεία ούζου.
ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: Διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι,και αποτελεί πλέον παράδοση για τη Λέσβο. Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στα ειδικά περίπτερα που στήνονται στους χώρους του Μουσείου έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, γλυκά ταψιού, τουρσιά, ζυμαρικά, εκλεκτό λαδοτύρι και άλλα τυροκομικά προϊόντα, ηδύποτα, κρασί και ούζο, αγνό λεσβιακό ελαιόλαδο και σαπούνι, μέλι, αφεψήματα και ξηρούς καρπούς.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωση προκάλεσαν οι πολλές γιορτές που πριν την ανάρτηση αυτή ήταν άγνωστες στο κοινό του Νομού και γιατί όχι σε όλη την Περιφέρεια της Μακεδονίας. Κρατάω όμως μικρό καλάθι για τα ροδάκινα μια και όσο γνωρίζω τα ξόδεψε ο Δήμαρχος Βελβεντού μαζί με εκατοντάδες μαρμελάδων που δόθηκαν σε Αθηναίους γύρω απο τη Βουλή και την πλατεία Ομονοίας -Πακιστανοί, Αφγανοί- αφού τόσο τον έκοβε, νομίζοντας ότι θα κερδίσει την ανεξαρτησία του Βελβεντού με ....άλλα φρούτα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10:35...
Ξέρουμε την γεύση του ροδακίνου, για πες μας λίγο το ΧΡΕΟΣ ΤΙ ΓΕΥΣΗ ΕΧΕΙ????

ΑΑΑΑΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα ροδάκινα ειναι Πλατανορέμματος και οχι Βελβεντού ; Λέω μήπως ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.38 αυτά τα ροδάκινα στο ίδιο καζάνι βράζουν για να γίνουν κομπόστα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ τον 10.45 να προσθέσω πως εκτός τα ροδάκινα που μοίρασε ο Δήμαρχος Βελβεντού μοίρασε και πολλά γλυκά κουταλιού , με πρώτο και καλυτερο το αγαπημένο γλυκό των ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΏΝ ΤΑ ΣΥΚΑ.

Βάγια Σ. είπε...

Είναι γνωστό σε όλους πως στους συνεταιρισμούς του Βελβεντού φέρνουν τα ροδάκινά τους και ροδακινοπαραγωγοί του Πλατανορρέματος, όπου απασχολούνται κατά τη θερινή περίοδο και οι σύζυγοί τους. Πρόκειται για μια συνεργασία που μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για όλους μας.
Τώρα σχετικά με τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα για τη γιορτή ροδακίνου, μπορούμε να προτείνουμε να γράψουν με μαρκαδόρο ανεξίτηλο τα ονόματά τους οι παραγωγοί στο φρούτο για να πιστοποιηθεί ποιανού είναι!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

KAΛHMERA KAΛΗ ΜΑΣ ΒΑΙΤΣΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΜΑΘΑΜΕ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ. Ο ΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ' ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΞΗΝΤΑ ΚΙΛΑ ΕΜΕΙΝΕ .... ΣΕ ΦΙΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

εσένα η πολύ η μ(&*^$@ σε τύφλωσε!
δεν υπάρχει ανάρτηση 10:45!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ-ΠΙΠΙ ? ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε Ν Ω Σ Η Σ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΠΡΙΝΤΑΡΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. ΣΕ ΠΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ?

ΓΙΩΡΓΟΣ

ai-vreS είπε...

Ρε παιδιά,
ανταλλάξτε e-mail και πέστε τα προσωπικά σας εκτός blog.

Βάγια Σ. είπε...

ai vres ποιά προσωπικά μας??????
ΔΕΝ γνωρίζω τους κυρίους και ΔΕΝ επιθυμώ καμία επαφή μαζί τους, ούτε καν διαδικτυακή. Δε θα το ξαναπώ και σας παρακαλώ να μην το προτείνετε ξανά στο μέλλον. Αν θεωρείτε ότι τα μηνύματά τους δεν αφορούν κανέναν σας γνωστοποιώ πως ούτε εμένα αφορούν, οπότε μπορείτε να μην τα δημοσιεύετε! Εγώ δεν απευθύνθηκα σε κανέναν προσωπικά με το παραπάνω σχόλιο.
Ευχαριστώ και ελπίζω...

Καλή μέρα σε όλους!

ai-vreS είπε...

Ναι Βάγια (μας)
δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει. Και δυστυχώς αργήσαμε να το καταλάβουμε

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ai-vres .
ΤΟ "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΟΙ ΣΠΡΙΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΠΙ", ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΑΦΩΣ ΠΕΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΘΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΝ? ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ.!!!! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ, ΣΕ ΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ¨(ΔΙΑΓΡΑΦΩ, ΑΦΑΙΡΩ) ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ, ΑΠΑΝΤΩ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, Κ.Τ.Λ..
ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΟ ΜΥΛΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΟΙ ΓΥΡΙΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ai-vres ΕΙΣΤΕ ΑΠ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ? Η ΕΝΟΡΧΗΣΤΩΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ Μ "ΑΥΤΟΥΣ"? ΟΠΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ (ΝΑΙ ΒΑΓΙΑ ΜΑΣ , ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ) ΜΗΝ
ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΑΥΤΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ai-vreS είπε...

Γιώργο παρεξήγησες.
Το "ναι δίκιο έχεις" πήγαινε σε σχόλιο που έστειλε η Βάγια για μας και μας είπε να μην το δημοσιεύσουμε γιατί ήταν μια παρατήρηση προς εμάς.

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδια λιγη ηρεμια εκατερωθεν δεν βλαπτει οι αγωνεσ γινωντε στισ κοινωνιεσ μασ και οχι στο γιαλι

ai-vreS είπε...

Όσο για το ρόλο που λες ότι παίξαμε και πάλι παρεξήγησες. Το έχουμε ξαναγράψει ότι είμαστε κατηγορία "μαρίδα" και δεν επηρεάζουμε καταστάσεις.

Η περίοδος που πέρασε ήταν δύσκολη για όλους, ιδιαίτερα για τους θερμοκέφαλους. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τις προσωπικές μας (φανατικές) σκέψεις έξω από το ιστολόγιο.

Ναι: συζητήσαμε, διαφωνήσαμε, άναψαν τα αίματα, ακούστηκαν χαρακτηρισμοί, αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες.

Κάποιοι εκτόνωσαν το μένος τους στο blog. Αυτοί ήταν και από τις δύο κοινωνίες όμως. Μακάρι το μένος και η πολεμική διάθεση -που λες- να βρήκε διέξοδο στο blog κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας και να μην εκδηλωθεί στη ζωή εκεί έξω. Γιατί το τί λέγεται εδώ μέσα λίγη σημασία έχει τελικά....


Τα σχόλια που διαγράφησαν περιλαμβάνουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς (γαμ.., πουσ..., μαλ..., χ.., πουτ...) και προσωπικές αναφορές είτε σε σχολιαστές (θα σε γαμ..., θα μου κλ..., θα μου π..., κλπ) είτε σε επώνυμα πρόσωπα (δημάρχους Σερβίων, Βελβεντού, Αιανής, Κοζάνης) συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, συντονιστική Βελβεντού κλπ) είτε μας έστειλαν mail κάποιοι που θίγονταν με την παράκληση να κατεβεί.

Σε τι από τα παραπάνω διαφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ 10:34
ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ "300.000 ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ".ΕΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ "4.500.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...ΕΛΕΙΜΑ".ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΩΔΗΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ "ΠΙΠΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΕΤΑΙ.
Υ.Γ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΡΙΝΤ.

ai-vreS είπε...

Θερμή παράκληση να σταματήσουν οι εκατέρωθεν
χαρακτηρισμοί.

Ούτε η κοινωνία των Σερβίων απαρτίζεται μόνο από τεμπέληδες και ράθυμους, αλλά ούτε και η κοινωνία του Βελβεντού απαρτίζεται μόνο από εργατικούς και προκομένους.

Σαφώς τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Δεν αποτελούν όμως πολιτικά επιχειρήματα και δεν έχουν σχέση ούτε με το σχέδιο "Καλλικράτης" ούτε με την εικόνα που διαμορφώνεται από 1/1/11.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ .
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΩΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΣΕ ΗΡΕΜΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΑΡΘΡΑ, ΣΧΟΛΙΑ,(ΕΠΙΣΗΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ (ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ), ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
ΕΙΝΑΙ "ΤΡΑΒΕΣΤΙ" Η ΟΧΙ?

ΓΙΩΡΓΟΣ

ai-vreS είπε...

Σου απαντήσαμε για το όνομα και την προηγούμενη φορά που ρώτησες. Ναι, δεν είναι από τα δυνατά σημεία της κυβέρνησης.

Αν έχεις κάποιο όνομα προσώπου που τα δημιούργησε όλα αυτά πολύ θα θέλαμε να το ξέρουμε (χωρίς να δημοσιευτεί).

Οι αγώνες -ακόμα και οι χαμένοι- των κοινωνιών (Βελβεντού, Αιανής, Βοϊου και όποιων άλλων) είναι σεβαστοί.

Ε.Σ. είπε...

Θα μου επιτρέψετε να δηλώσω την τελευταία αγωνιστική μου παρουσία σε τούτο το ηλεκτρονικό, φιλόξενο σημειωματάριο.
(άσχετο βέβαια το πεδίο και συγνώμη γι' αυτό).

Να σημειώσω και να τονίσω ότι δεν κόπηκε ΠΟΤΕ, (από τους διαχειριστές), ΚΑΜΙΑ δική μου ανάρτηση για οποιοδήποτε θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι όλες μου οι αναρτήσεις ήταν στα πλαίσια της λογικής, της ευγένειας και του σεβασμού στους συναναγνώστες και συγγραφείς...

Μπορεί να ήταν έντονες, ζωηρές, θυμωμένες, ασυγκράτητες, αλλά ουδέποτε προσβλητικές ή υβριστικές.
Φαντάζομαι ότι σ΄αυτήν την περίπτωση θα είχαν κοπεί από τη διαχείριση, όπως διάβασα παραπάνω.

θα συνεχίσω να παρακολουθώ τους διαλόγους, αλλά χωρίς συμμετοχή. Λυπάμαι αλλά κατά την προσωπική μου άποψη το blog έγινε αλώνι (επιεικής ο χαρακτηρισμός)!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ!

Ευγενείς και Φιλόξενοι, εξαιρετικοί "οικοδεσπότες"!!!
Δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για το επίπεδο των "συνδαιτυμόνων"!!
Όλοι ξέρουμε ότι σε ένα τραπέζι μπορεί να ατυχώς να συνυπάρχουν bon viveur αλλά και απρόσεχτοι που λερώνονται από το δικό τους πιάτο.

Στους υπόλοιπους εύχομαι καλή συνέχεια, σε κάποιους συνιστώ ψυχραιμία μην μας πάθουν και κανένα εγκεφαλικό! :)

Είμαστε πάντα δίπλα στον Δήμαρχό μας, σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, στη συντονιστική επιτροπή και σε όλο το Βελβεντό, γιατί είμαστε ούτως ή άλλως ένα μικρό κομματάκι του.

Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου το ai vreS και όλους τους υπεύθυνους για την λειτουργία του, για την υπομονή και τη φιλοξενία.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

''Ο αγώνας συνεχίζεται...''
1) Για ποιό στόχο πλέον συνεχίζεται ο αγώνας, αφού ουσιωδώς η αυτονομία απέτυχε;
2)Το Βελβεντό δυνατό-ανεξάρτητο...
Για ποιά ανεξαρτησία;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Β ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ναι αφήστε τους Σερβιώτες να μας βρίζουν και εμείς να μην απαντάμε. Μια ζωή τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

ai vres ΜΟΝΟ ΜΕ Ελενη Γλυκατζη-Αρβελερ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΦΤΑΣΕΙ.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ.
ΚΡΙΜΑ.


ΓΙΩΡΓΟΣ

κοματόσκυλο είπε...

Παραδόθηκαν και οι κομματικές ταυτότητες μαζί με τα κλειδιά της δημοτικής οργάνωσης πασοκ στις 14/05/10 οταν ομόφωνα αποφασίστηκε το κλείσιμο της οργάνωσης;
Γιατί ξέρετε, ειναι αλλο πράγμα να περικόπτεις εξοδα κλείνοντας την οργάνωση επι τη ευκαιρία, και αλλο πράγμα να διαγράφεσαι απο το κόμμα συλλογικά αντιδρώντας δυναμικά " για να μπορούμε να σταθούμε στην τοπική κοινωνία τουλάχιστον ως άνθρωποι" οπως γράφουν στην απόφαση.
Μήπως κάποιοι μας εμπαίζουν συλλογικά;

ai-vreS είπε...

Ας έγραφε εδώ η Γλύκατζη - Αρβελέρ κι ας μας έβριζε!!!!

Το Προφίλ μας