Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δήμος Σερβίων: Βιολογικός καθαρισμός

Ένα σημαντικότατο έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερβίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. 

Σχόλιο ai-vreS: Δελτίο Τύπου για την παραίτητση και αντικατάσταση δύο αντιδημάρχων δε θα βγει;

Με τις απαιτούμενες μελέτες, τεχνικές και περιβαλλοντικές, να έχουν πλέον ολοκληρωθεί, το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και κεντρικοί αγωγοί αποχέτευσης ενότητας οικισμών Μεσιανής Δήμου Σερβίων» είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθώς θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 στην κατηγορία πράξεων “Κατασκευή-Βελτίωση Δικτύων Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων” και συγκεκριμένα στον άξονας 8 που τιτλοφορείται “Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”. 
Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους τριών δημοτικών διαμερισμάτων, του Βαθυλάκκου, της Μεσιανής, του Ροδίτη και του συνοικισμού Κουβουκλίων. Το έργο όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Σερβίων, Δημοσθένης Κοκολιός, «θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών για τη δημόσια υγεία και της ποιότητας ζωής των πολιτών» λύνοντας έτσι τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονταν κατά διαστήματα από το αποχετευτικό δίκτυο των παραπάνω οικισμών. 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας παρουσιάστηκε αναλυτικά το συγκεκριμένο έργο παρουσία του Νομάρχη Κοζάνης, Γιώργου Δακή, των Αντινομαρχών, Γιάννη Σόκουτη και Γιώργου Σβώλη, του Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Κοζάνης Κώστα Γρίβα και του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ, Γιώργου Αμανατίδη. Σύμφωνα με τη μελέτη ο προϋπολογισμός του είναι 2.500.000 Ευρώ, ενώ η κατασκευή του περιλαμβάνει κεντρικό αποχετευτικό αγωγό 9600 μέτρων. Επίσης τα καθαρισμένα λύματα θα προορίζονται για άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο που αφορά βιολογικό καθαρισμό στο Δήμο Σερβίων καθώς ήδη έχει υπογραφθεί προγραμματική σύμβαση για το αντίστοιχο έργο που θα καλύπτει την περιοχές Σερβίων, Πλατανορεύματος, Λάβας και Καστανιάς προϋπολογισμού 4.750.000Ευρώ. Να σημειωθεί ότι πέρα από τα δύο έργα που σχετίζονται με τους βιολογικούς καθαρισμούς προτεραιότητα αποτελεί η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης σε έξι Δημοτικά Διαμερίσματα, Σέρβια (Β’φάση – Λάβας), Ίμερα, Καστανιά Βαθυλάκκο, Μεσιανή, Ροδίτη, ζήτημα για το οποίο υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα από πλευράς μελετών και έχει υπογραφτεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να μην εγκριθεί το έργο απο το δημοτικό συμβούλιο ; Καλά δουλευόμαστε.
Κύριε νομάρχη καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνα.
Πολύ νωρίς άρχισες και δεν βλέπω να τερματίζεις πρώτος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές οτι η είδησις αντικαταστασις-παραίτησις των δημοτικών συμβούλων είναι γνωστή σε ολα τα ΜΜΕ και ως εκ τούτου τι νεώτερον θα μπορούσε να προσδώσει στην όλη εξέλιξιν του γεγονότος εν Δελτίον Τύπου!
Εκτός αν υμείς δεν πείθεσθε για το γεγονός και θέλετε ιδιαιτέρως Δελτίον Τύπου!
Υμείς δεν επικαλείσθε οτι δεν είσθε...Δημοσιογράφοι και ως εκ τούτου διατηρείτε το ιστολόγιον σας, μόνον για το...κέφι σας!!!
Δελτία Τύπου, ως είθισται αποστέλλονται σε ΜΜΕ δημοσιογραφικώς αναγνωρισθέντα...

Ανώνυμος είπε...

Βάλε το σχόλιο για Δελτίο Τύπου.Πάλι αρχισες να κοβεις.

ai-vreS είπε...

Φίλε /η μας το σχόλιό σου μεταφέρεται στις εκλογές της ΝΟΔΕ. Μάλλον εκεί ταιριάζει περισσότερο, σωστά;

Ανώνυμος είπε...

σωστά! Καλό σας απόγευμα...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί με κόψατε το σχόλιο για το δελτιο τύπου.
Θερμή παράκληση να μην κοβετε σχόλια μου.
Καλο σας απογευμα-Να εισαστε καλα

ai-vreS είπε...

Τα είπαμε κι άλλη φορά φίλε Μ.
Οι βλακείες κόβονται!

Ανώνυμος είπε...

Εν τοιαύτοι...περιπτώσει!!!

ai-vreS είπε...

τοιαύτοι;;;;;;; ε;;;

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ είπε...

Παλιότερα , όταν κατασκευαζόταν ο βιολογικός Νεράϊδας ( πριν τον Καποδίστρια ), είχε λεχθεί ότι αυτός θα είναι προσωρινός και πως όταν αποφασισθεί να γίνει ο βιολογικός (δεύτερης η τρίτης βαθμίδας βιολογικού ) της λεκάνης Βαθυλάκου , θα περιελάμβανε όλα τα χωριά , δηλαδή επί πλέον την Νεραϊδα και τα Λεύκαραω.
Σε αυτήν την περίπτωση θα καταργούνταν αυτός της Νεράϊδας ( πρώτης βαθμίδας βιολογικού) , διότι το κόστος βιολογικής καλλιέργειας είναι υψηλό.
Γιατί απορριφθηκε αυτή η πρόταση ?

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στο δελτίο τύπου ότι προτεραιότητα είναι η ύδρευση Καστανιάς... Ποιάς Καστανιάς, της παλαιάς ή της νέας;;; είναι δυνατό να κάνουμε έργο στην παλιά;;; Στις μέρες μας που υπάρχει τέτοια οικονομική κρίση ;;;;; Άρε, να ήμουν καστανιώτης....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 50 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΑΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΝΕΡΟ-ΡΕΥΜΑ-ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΕΠΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ,ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ . ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ.ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος εκ των διαχειριστών να μας εξηγήσει γιατί κόπηκαν τα σχόλια για την ανάρτηση με τα ροδάκινα και τα σύκα του Βελβεντού? Μήπως οι αλήθειες του Γιώργου στεναχώρισαν κάποιους? Αν είναι έτσι να σταματήσουμε να γράφουμε Κύριοι του ai vres και να έχουμε ανοιχτό το στόμα τρώγοντας οτι μας σερβίρετε κρυο ζεστό. Καποιοι απο σας να βγούν και να μιλήσουν για το τι έγινε και κάνατε αλλαγή ρότας 180 μοιρών προς Βελβεντό, γιατί στο τέλος οι ντοματες δε θα είναι για το Στεργίου αλλά για κάποιους άλλους.

ai-vreS είπε...

Ο Γιώργος και οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν να γράφουν αρκεί τα σχόλια να έχουν σχέση με τις αναρτήσεις.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση που αναφέρεις το θέμα εξαντλήθηκε. Η συζήτηση στράφηκε στο επίπεδο του ιστολογίου και των σχολιαστών. Τι σχέση έχει αυτό με την ανάρτηση και τα φρούτα;

ai-vreS είπε...

Εντάξει τώρα....ας τα αφήσουμε αυτά. Το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

O DHMOS SERVION KATHISTERHSE TO ERGO DYO OLOKLHRA XRONIA GIATI DEN EBRISKE OIKOPEDO GIA TO BIOLOGIKO KATHARISMO.
TOSH EINAI H PROKOPH TOYS.
KAI TORA BGHKAN OLOI ME EPIKEFALHS TO DAKH NA KAMAROSOYN.
BRE OUSTTTTT
SAN DEN NTREPOMASTE OLOI LIGO LEO EGO.
ENA STELEXOS THS MEGALHS ANAPTYKSIAKHS.

Ανώνυμος είπε...

H NEOLAIA TOY BBELBENTOU APOFASISE:
TERMA OI EKLOGES APO TO BELBENTO.
PSHFOS SE KANENAN.
ARKETA MAS DOULEPSAN OLOI.

Ανώνυμος είπε...

KAI NA PSIFISI SIGA TI THA KANEI THA BGALI 1..2 SIMVOYLOYS.XIXIXI

Το Προφίλ μας