Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων προχωρούν, εν μέσω θέρους, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Η απογραφή θα τροφοδοτήσει την υπό σύσταση Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε μέσω αυτής να γίνεται η καταβολή των αμοιβών όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα."Με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών", αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. 


Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ). Θα διεξαχθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου. Οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών θα απογραφούν κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου. Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς Κάθε υπάλληλος θα αποκτήσει μοναδικό Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (ΕΚΜΔΗ). Κωδικός θα δίδεται και σε όποιον προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής. Εάν υπάρξουν προβλήματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων ή σε περίπτωση που ένα υπάλληλος δεν έχει απογραφεί, η Ενιαία Αρχή πληρωμών θα πρέπει μετά από διάστημα τριών μηνών να παύσει προσωρινά την καταβολή των μισθών των εν λόγω αμειβομένων. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές θα καταβάλλονται αναδρομικά. Ενιαία Αρχή Πληρωμών Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήνεται και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, Χ.Ε.Π., αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου. Μετά την έναρξη λειτουργίας της, η καταβολή αμοιβών με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα απαγορεύεται και θα θεωρείται άκυρη. Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΑΠ μέχρι τις 31 Αυγούστου. ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δούμε αν όντως είναι 1.000.000 οι μόνιμοι όπως έλεγαν ή αν μας είχαν φλομώσει στο ψέμα και για αυτό το θέμα..
Μια και τους μετράνε κατά υπηρεσία δεν βγάζουν και τις κενές οργανικές θέσεις?

Ανώνυμος είπε...

To ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνει:
ΠΟΤΕ προσληφθήκατε????
ΠΟΙΑ θέση κατέχετε????
ΠΟΙΟ το πτυχίο σας ή σπουδές σας για την συγκεκριμένη θέση??????
και
ΠΟΙΟΣ ο μισθός σας?????)


η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα αισθανθεί ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ για τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?????????????

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ??? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΡΑΣΣΟ???

ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ..."ΕΕΕ!!! ΟΧΙ."
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ...ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΝΑΙ...ΛΙΜΑΝΙ ΕΧΕΙ."
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ 9 Χ 8....(ΗΞΕΡΕ ΟΜΩΣ ΤΟ 8 Χ 9).

ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...ΚΑΘΕ ΩΡΑ...ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ....

Ανώνυμος είπε...

Αντίστοιχα,οταν η ιδια ερωτηση εγινε σε μια...άλλη
υποψήφια,αν η Κοζάνη εχει...λιμανι,απάντησε...ΝΑΙ και η απαντηση ηταν ΟΡΘΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ....ΗΔΗ ΒΛΕΠΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ...!!!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ 'ΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...........

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς την πλημμύρα της λίμνης Πολυφυτου στο λιμανάκι, δίπλα στο ΝΟΚ.Η στάθμη του νερού παραμένει ιδια, στα 293 υψόμετρο και δεν λέει να κατέβει.H στάθμη του Νερού θα είναι σταθερή ολο το καλοκαίρι, στο ψηλότερο σημειο που καθόρισε η ΔΕΗ.Αποτέλεσμα να μην προσεγγίζεται κάν η πεζογέφυρα, για να κάνει κάποιος βόλτα στο λιμανάκι.Και το βράδυ, οι λάμπες φωτισμού στο λιμανάκι δεν ανάβουν καθόλου.
Γιατί άραγε;H

Ανώνυμος είπε...

etsi, etsi.Opos ta les.Pnigike o topos apo tin Limni.To Limani megalo kai trano.Ola ta kotera arazoun ekei.Ti alloexipiretei to Limani;
Tipota.
Reyma pernei apo to nok kai epeidi ine kleisto, den anavoun oi lampes sto Limani.
To Limani Kozanis, monadiko se style kai egkateleimeno.
Kai den teleiose kanonika kai den paradothike gia hrisi kanonika.Allo

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΞΕΝΑ....ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΞΕΝΑ....
ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΓΚΑ...

Το Προφίλ μας