Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δήμος Πτολεμαΐδας: Εκδηλώσεις με τη λήξη των μαθημάτων του Δημ. παιδικού θεατρικού εργαστηρίου

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Πτολεμαΐδας για την εβδομάδα Περιβάλλοντος το Δημοτικό Θεατρικό Παιδικό Εργαστήρι παρουσίασε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο το θεατρικό έργο «Πλανήτης Γη: SOS» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του εργαστηρίου που έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη. 


Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης απευθυνόμενος στα παιδιά και στους γονείς τόνισε χαρακτηριστικά «σε μια στιγμή που φτάνουμε στο τέλος του δήμου Πτολεμαϊδας και προχωρούμε σε μια νέα εποχή, ως δήμαρχος, θέλω να σας πω δυο λόγια από καρδιάς. Όταν ξεκίνησα να ασχοληθώ με τα κοινά, ως νέος γονιός είχα ένα όραμα. Να προσπαθήσω να κάνω μαζί με εσάς κάποιες υποδομές για τα παιδιά μας. Σήμερα, λοιπόν, οδεύοντας στο τέλος του δήμου Πτολεμαϊδας και κάνοντας τον απολογισμό μου αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος γιατί πλησιάσαμε πολύ κοντά στο στόχο μας. Με επιτυχίες στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, διακρίσεις και ευρωπαϊκά βραβεία από το ωδείο μας, θεατρικές ομάδες σε κάθε γωνιά της πόλης προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας γύρω από τα παιδιά μας, τα οποία έχουν περικυκλωθεί από βιντεοπαιχνίδια γεμάτα εικόνες βίας. Και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε». Ο κ. Τσιούμαρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πρόεδρο της ΔΕΠΕΚΟΠΠ Τάνια Βάνη και τα μέλη της Επιχείρησης, το διευθυντή Δημ. Λιακάκο, ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην προσπάθεια των ίδιων των γονιών και την υποστήριξη που προσφέρουν στις προσπάθειες αυτές. «Κάθε χρόνο και καλύτερα» ευχήθηκε ο κ. Τσιούμαρης. Το πρόγραμμα της παράστασης περιλάμβανε περιβαλλοντικό δελτίο ειδήσεων με ειδήσεις που επέλεξαν τα παιδιά, το παραμύθι του «Μενεξεδένιου Βασιλιά» βασισμένο σε μια ιστορία που έφτιαξαν και πάλι τα παιδιά, παράσταση με παντομίμα για όσα μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι μας, δραματοποιημένο τραγούδι της παιδαγωγικής ομάδας «Ελάτε να παίξουμε» και φωσφορούχο κουκλοθέατρο. Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Οκτώβρη πλαισιώθηκε από πολλούς μικρούς μαθητές που είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του θεατρικού παιχνιδιού από την παιδαγωγό Μάρθα Μαυρίδου, ενώ έδωσε τη δυνατότητα μέσα από τις «Δέκα Χαρούμενες Κυριακές» στα παιδιά όλης της πόλης να ταξιδέψουν με το τρένο της διασκέδασης και της δημιουργίας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου λειτούργησε, επίσης, η έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Παιδικής Ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση του αγιογράφου-ζωγράφου Κων/νου Μαρτινάκου. Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας συνεχάρη τον κ. Μαρτινάκο, ο οποίος μετά από μια επιτυχημένη πορεία ως χοράρχης του συλλόγου Μικρασιατών και Ιεροψαλτών, προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες του στο Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής. Ο κ. Τσιούμαρης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών και την άρτια τεχνική που κατάφεραν να αναπτύξουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας